Home PDC Gerwyn Price “Misschien is het een geluk bij een ongeluk”

Gerwyn Price “Misschien is het een geluk bij een ongeluk”

WILLIAM HILL PDC WORLD CHAMPIONSHIP 2020 ALEXANDRA PALACE LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG SEMI FINAL GERWYN PRICE V PETER WRIGHT GERWYN PRICE IN ACTION

Gerwyn Price beseft dat gezondheid voorop staat maar toch kijkt de Welshman er naar uit om zijn pijlen weer te laten spreken. Net als zijn collega darters kan Price niets anders doen dan voornamelijk thuis blijven en afwachten tot het voor de PDC weer verantwoord  is om toernooien te organiseren. Alle toernooien zijn in elk geval tot en met april gecanceld.

The Iceman probeert zijn tijd thuis nuttig te besteden. “Ik train en ik doe wat ik kan maar naast het trainen is er niet veel wat ik kan doen. Ik bof dat ik een kleine pooltafel heb en ik relax in de tuin als het wat goed weer is”.

“In feite train ik nu meer dan normaal. Het lijkt alsof ik de afgelopen dagen niets anders heb gedaan dan trainen. Misschien is het een geluk bij een ongeluk. Als we gewoon op toernooien spelen, is dat mijn training omdat we feitelijk elke dag darten. Als ik thuis ben wil ik dan relaxen met mijn familie”.

“Ik kijk er naar uit om weer te spelen” vervolgt de tweevoudig en back-to-back Grand Slam of Darts winnaar. “Niet alleen in de Premier League, maar ook de Pro Tour en de European Tour. Het is heel jammer dat dit (het coronavirus, red.) nu ertussen is gekomen”.

“Ik vind het spijtig. Niet alleen voor mezelf maar voor de fans en iedereen die tickets heeft gekocht om naar toernooien te komen. En nu moeten ze het afwachten. Maar dit is wat er moet gebeuren tijdens deze uitbraak. Iedereen moet veilig blijven en positief zijn”.