Phil 'The Power' Taylor wint de European Tour in Gibraltar PDC
PDC

Phil 'The Power' Taylor wint de European Tour in Gibraltar

Phil 'The Power' Taylor wint de European Tour in Gibraltar

Phil Taylor heeft zoals vanouds wederom van zich laten spreken. De grootmeester kwam het gehele toernooi sterk voor de dag en wist het ook in de finale af te maken. Verrassende finalist Jamie Lewis werd maar één leg gegund. In de eerde rondes won The Power ook nog van Nederlander Gino Vos (6-2), Dean Winstanley (6-1), Nederlander Leon De Geus (6-1), Steve Beaton (6-0) en Dave Chisnall (6-2). Voor de nummer één van de wereld is deze European Tour titel de tweede. Het vorig jaar wist hij ook de German Darts Championship naar zich toe te trekken. Die finale won hij met 6-2 van Dave Chisnall die vandaag in de halve finale met dezelfde cijfers werd verslagen. Met deze titel is de eerste Pro Tour zege van de UK Open 2013 winnaar een feit. Taylor krijgt de hoofdprijs van £20.000,- op zijn conto en op de diverse Order of Merits bijgeschreven, Jamie Lewis ontvangt £10.000,-

Challenge Tour 5 winnaar Jamie Lewis won op dit toernooi ook nog van Colin Osborne, Robert Thornton, Steve Brown, Kevin Painter en tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis. Jamie Lewis mag de finale verloren hebben, hij heeft wel persoonlijke overwinningen in de wacht gesleept. Met zijn finaleplek plaatste de jonge Welshmen zich meteen voor de World Matchplay 2013, ten koste van Michael Smith. Ook stormt de 21-jarige de top 64 van de wereldranglijst binnen. Op basis van deze positie is hij voorlopig uitgesloten van deelname aan de Challenge Tours.

De finale

Taylor wint de bull en mag zijn pijlen als eerste laten spreken. Leiws gooit in de eerste leg de maximale score maar The Power kan zijn leg behouden met zijn 77 finish via tops. In leg 2 gooit Jamie weer 180 maar ook deze leg gaat naar de grootmeester via dubbel 16. Weer een 180 voor Lewis in de volgende leg. Met dubbel 16 dendert de 16-voudig wereldkampioen verder en staat met 3-0 voor. Met dubbel 18 is de 21-jarige van de 0 op het scorebord af. Jamie knokt maar kan de volgende legwinst van zijn tegenstander niet voorkomen. Via tops eist Taylor zijn voorsprong van 3 legs weer op. Na zijn 40 finish te hebben benut, heeft Phil Taylor nog één leg nodig voor de titel. Met zijn 25 finish maakt Taylor een eind aan de partij.

Lawrence Lustig / PDC

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws