GDT dag 2 avond: "Van Gerwen en Huybrechts door naar morgen" PDC
PDC

GDT dag 2 avond: "Van Gerwen en Huybrechts door naar morgen"

GDT dag 2 avond: "Van Gerwen en Huybrechts door naar morgen"

Speelschema (laatste 32)
Adrian Lewis v Ross Smith 6-5 Ross Smith gooit 9-darter
Jackpot begint de wedstrijd tegen Smith die tot vorig jaar uitkwam voor de BDO. Beide mannen behouden de eerste drie legs hun eigen leg waarna Lewis een 164 finish mist op de bull maar in de herkansing de break zet. (3-1) Jackpot kan echter de break niet verzilveren als Smith direct een break terug zet. Ross Smith weet ook de eerste 180- score te noteren maar verzuimd ook de break te verzilveren. Lewis met een 72 finish op 4-2. In leg 7 zorgt Ross Smith voor een sensatie door een perfecte leg te gooien. Na twee keer de maximale 180 score weet hij triple 20, triple 15 en dubbel 18 te gooien voor de perfecte leg. Adrian Lewis laat zich niet van de wijs brengen en blijft zijn voorsprong te behouden. Terwijl de adrenaline wegzakt bij Smith komt Lewis op 5-3. Smith weet in de 9e leg nog een break te zetten en deze te verzilveren. Met de stand op 5-5 mag de tweevoudig wereldkampioen beginnen. Jackpot laat zien wat hij kan en wint met een hele goede leg met 6-5 en een plek bij de laatste 16.

Mensur Suljovic v Kevin Painter 1-6
Gisteren zorgde Suljovic voor een sensatie door met 6-5 Wes Newton te verslaan. Hij lijkt zijn kruit verschoten te hebben tijdens deze wedstrijd. Kevin Painter heeft geen kind aan Suljovic en loopt met gemak door naar de laatste 16 in Gibraltar. De Oostenrijker met als bijnaam The Gentle weet slechts een leg te pakken. Met 6-1 wint Kevin the artist Painter deze eenzijdige wedstrijd.

Ronnie Baxter v James Wade 5-6
The Rocket pakt de bull en mag beginnen tegen The Machine Wade. De ervaren Baxter pakt de eerste leg waarna Wade opmerkelijk via triple vijf dubbel vijf zijn leg weet te behouden. Het is ook Wade die de eerste break zet om 1-2 voor te komen, na het missen van de dubbel weet Wade de break niet te verzilveren. Baxter behoud zijn leg en krijgt een kans om te breaken in leg zes. Met Baxter op tops gooit Wade een tachtig finish voor 3-3. Met een 13 darter weet the machine te breaken en 3-4 voor te komen. Met een 131 finish in 12 darts weet the rocket weer terug te slaan 4-4. Beide Engelsen laten een prachtig duel zien in het Victoria Stadium. Als Baxter ook zijn leg behoud staat hij met een been in de laatste 16. Met een 120 finish perst Wade er een beslissende leg uit. Met een 108 finish weet James Wade te winnen van the rocket Baxter.


Michael van Gerwen
v Scott Rand 6-2
De voormalige vrachtwagenchauffeur Rand wint het bullen en begint aan de wedstrijd tegen MvG. De Brabander heeft moeite zijn ritme te vinden. Met een gemiddelde over de eerste vier legs van 90 kan van Gerwen nog geen vuist maken tegen Rand. In de vijfde leg breakt de Nederlander met een mooie 101 finish en begint zijn ritme te vinden. Via tops en Rand op 114 komt van Gerwen op 4-2 waarmee hij de break heeft verzilvert. Met een 71 finish net nadat de Engelsman een 120 finish miste komt Mighty Mike op 2-5. Het doek valt voor de man uit Coventry als de Nederlander zijn scorende versnelling inzet. Met 2-6 staat Michael van Gerwen bij de laatste 16 in Gibraltar.

Connie Finnan v Steve Beaton 5-6
Geen spannende partij tussen de Ier Finnen en de oud wereldkampioen Steve Beaton. Opmerkelijk dat Beaton in de 9e leg een fout maakt door komende vanaf 87 triple 17 en dubbel 8 te gooien.. Opmerkelijk en een niet veel voorkomende fout bij mannen op dit niveau. De Ier kan profiteren en de wedstrijd gaat naar een beslissende 11e leg die Finnan mag beginnen maar door The Bronzed Adonis via dubbel drie in het slot word gegooid.

Phil Taylor v Dean Winstanley 6-1

The Power begint de wedstrijd tegen over the top Winstanley. Met een 14- darts leg is de toon meteen gezet in de eerste leg. Toch blijkt Taylor niet de Taylor van gisteren toen hij een sterke indruk maakte tegen Gino Vos. Winstanley krijgt kansen maar weet deze niet te benutten. In de vierde leg gooit the Power een discutabele dubbel 12 die er niet in leek te zitten. Russ Bray telde de finish waarmee een verontwaardigde Winstanley tegen een 3-1 achterstand aankijkt. Ook de eigen leg gaat erin door the power die maar op 88 gemiddeld staat te spelen. Als Taylor ook 5-1 maakt is Winstanley echt over de top.. Langzaam glijd hij de helling af. Winstanley kan veel beter dan wat hij vanavond laat zien, op papier een kraker van formaat is niet geworden wat ervan verwacht werd. Met 6-1 zal Taylor het morgen opnemen tegen Leon de Geus die vanmiddag John Part wist te verslaan.

Richie Burnett - Kim Huybrechts 0-6
De voormalig wereldkampioen (1995) mag beginnen. De Belg liet kortgeleden weten via facebook niet gelukkig te zijn met zijn vorm. Hiervan is op het podium niets te merken. Hurricane komt relatief eenvoudig op een 4-0 voorsprong. Met een prachtige 142 finish komt de Belg zelfs op 5-0 tegen de prins of Wales. Huybrechts wist eerder ook al een 113 finish te produceren. In de laatste leg weet Huybrechts ook nog twee maximale scores te gooien om met Burnett op grote afstand dubbel 8 te gooien voor een 6-0 overwinning met een 102 gemiddelde.


Andy Hamilton - Gary Anderson 6-5
De laatste wedstrijd van de avond start met veel geweld, drie 180 scores in de eerste twee legs. The hammer weet direct Anderson te breaken in de tweede leg waarin hij twee maximale scores gooit. Ook de derde leg gaat naar de Engelsman waarna de Schot een 146 finish gooit om in de wedstrijd te blijven. (3-1) Anderson weet de spanning erin te krijgen door ook 3-2 te maken en via dubbel 18 de eigen leg en 3-3 te maken vanuit een 3-0 achterstand. Een 124 finish brengt de Schot zelfs op voorsprong, The Flying Scotsman pakt hiermee 4 legs op rij. The Hammer gooit nog een maximale maar de Schot weet met een 12- darter zelfs op 3-5 te komen. Als Anderson enkele pijlen op de dubbel mist weet Andy Hamilton via een 72 finish in leven te blijven. Met Anderson op tops weet the hammer er een beslissende leg uit te slepen. Met beide spelers op stoom is het Andy Hamilton die 3-0 voor kwam, 3-5 achterkwam en uiteindelijk met 6-5 weet te winnen.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws