Home PDC Gladbeck Zaterdag: Vincent van der Voort pakt de dagzege en Stompe zet...

Gladbeck Zaterdag: Vincent van der Voort pakt de dagzege en Stompe zet sterke vorm door

VincentwinGladbeck

Vincent van der Voort heeft vandaag het Players Championship in Gladbeck op zijn naam weten te schrijven. Hij versloeg in de finale Wayne Jones, Vincent deed dit zeer overtuigend door de engelsman met 6-2 aan de kant te zetten. Eerder op de dag had Vincent ook al van Mark Walsh weten te winnen, aangezien Walsh vorig week de gene was die Taylor in de finale uitschakelde is dit een knappe prestatie. Verder won de Nederlander van Painter, Dudbridge, A. Smith, D. Smith en Marckowiak. Vincent mag met de dagzege 6.000 pond bijschrijven. Dit is tevens de 1e overwinning van het jaar van een Nederlander bij een PDC Toernooi.

Dartfreakz heeft Vincent nog de volgende twee vragen voorgelegt na zijn dagzege:

Je hebt er lang op moeten wachten je 1e PDC Titel, hoe voelt het nu je hem uiteindelijk toch te pakken hebt?
Dat is een geweldig gevoel, op dit niveau dit weten te winnen is heel erg mooi.

Wanneer had je het gevoel dat het wel eens jou dag kon gaan worden?
Nee dat heb ik niet gehad, maar het is wel een hele mooie dag.

Verder liet Vincent zijn vrouw Karin het volgende aan Dartfreakz weten: “Vincent heeft sinds zijn overstap een paar keer dicht bij gezeten, en dat het nu gelukt is geeft me een super trots gevoel”.

Co Stompe deed ook weer goede zaken, deze keer wist hij de kwartfinales te bereiken maar hier kwam hij te kort tegen Kevin Painter. Co zal geen vrienden hebben gemaakt in Schotland aangezien hij Gary Anderson en Robert Thornton beide op rij uitschakelde vandaag. Verder won hij nog van Andre Welgee en Sebastian Pecjak. Met de kwartfinale plaats heeft Stompe Wederom 1.000 pond binnen gesleept.

Michael van Gerwen en Johnny Okken wisten het tot de 3e ronde te schoppen. Michael kwam hier te kort tegen Richie Burnet met 6-3. Burnet lijkt overigens de laatste tijd weer een beetje in betere doen. Voor Johnny Okken bleek Gary Anderson nog een maatje te groot, de Schot was met 6-1 te sterk voor de Nederlander.

In de 2e ronde was het einde verhaal voor maar liefst zes Nederlanders, aangezien er ook heel erg veel mee deden dit weekend viel dit nog redelijk mee. Om te beginnen kwam Jelle klaasen te kort tegen John Part, Benito van de Pas verloor van “The Hammer” Andy Hamilton. Benito was één van de drie Wildcard winnaars tijden het Dartfreakz Wildcard toernooi samen met Gino Vos en Hermie van Orsouw. Verder kreeg Michel Helder dartles van Colin Lloyd. Hermie van Orsouw kwam te kort tegen “The King”, Bryan de Hoog verloor van Wes Newton en Wouter Vaes kwam net te kort tegen Ronnie Baxter.

Voor de overige Nederlanders was het al voorbij in de 1e ronde of voorronde en zei hebben dus allemaal geen ponden overgehouden aan deze dag. Morgen nieuwe ronde nieuwe kansen, met misschien een dubbelslag voor het Nederlandse publiek? Wie zal het zeggen we zullen het morgen meemaken!

Gladbeck Zaterdag Uitslagen

4e Ronde

Vincent van der Voort 6-4 Mark Walsh
Mark Dudbridge 6-5 Carlos Rodriguez
Kevin Painter 6-5 Peter Hudson
Co Stompe 6-2 Gary Anderson
Colin Osborne 6-5 Richie Burnett
Jamie Caven 6-2 Darren Johnson
Wayne Jones 6-2 Wes Newton
Colin Lloyd 6-4 Matt Clark
(Verliezers £500)

 Kwartfinales

Vincent van der Voort 6-3 Mark Dudbridge
Kevin Painter 6-2 Co Stompe
Jamie Caven 6-4 Colin Osborne
Wayne Jones 6-5 Colin Lloyd
(Verliezers £1,000)

 Halve Finale

Vincent van der Voort 6-5 Kevin Painter
Wayne Jones 6-3 Jamie Caven
(Verliezers £1,500)

 Finale

Vincent van der Voort 6-2 Wayne Jones
(Winnaar £6,000)
(Runner-Up £3,000)