Home PDC Gladbeck Zondag: “Jackpot” pakt de dagzege, Stompe beste Nederlander

Gladbeck Zondag: “Jackpot” pakt de dagzege, Stompe beste Nederlander

LewisWalshGladbeckwin

Adrian Lewis heeft vandaag de dagzege weten te pakken in Duitsland, hij versloeg in de finale Mark Walsh met 6-4. Met de overwinning mag “Jackpot” weer 6.000 pond bijschrijven. Het is voor Adrian ook meteen de 1e toernooi zege in 2010.Hij won eerder op de dag van: Brendan Dolan, Robert Thornton, Steve Hine, Mark Dudbridge, Maik Langendorf en Mick McGowan. Runner-up Walsh versloeg vandaag o.a. Andy Smith, Gary Anderson, Johnny Okken en Matt Clark. Walsh mag met de 2e plek 3.000 pond mee terug naar Engeland nemen.

Verder had Gary Anderson vandaag ook een erg sterke run, hij schopte het tot de halve finale waar hij te kort kwam tegen Walsh. Eerder op de dag versloeg hij James Wade en Mervyn King beide met 6-0. Een finale plek zat er niet in voor de Schot maar hij mag met de halve finale plaats 1.500 pond mee naar huis nemen. Daarnaast wist ook Brendan Dolan goede zaken te doen door de halve finale te bereiken. Hij wist vandaag o.a. te winnen van Mark Webster, Ronnie Baxter en Kirk Shepherd. 

Co Stompe was de beste Nederlander vandaag, hij kwam tot de 4e ronde waar hij deze keer met 6-4 te kort kwam tegen James Wade. In de vorige ontmoeting tussen beiden heren wist de Nederlander er nog met de overwinning vandoor te gaan maar vandaag zat dat er helaas niet in. Voor Vincent van der Voort en Jelle Klaasen was vandaag de 3e ronde het eindstation. Vincent verloor het Nederlandse onderonsje van Stompe en Jelle kwam op het nippertje te kort tegen Kirk Shepherd.

Johnny Okken en Wim Mink wisten het vandaag tot de 2e ronde te schoppen. Johnny liep hier tegen Mark Walsh aan, Walsh won met 6-3 van de Nederlander. Voor Wim Mink was Colin Lloyd met 6-2 te sterk.

In de 1e ronde was het vandaag al over voor vele Nederlanders. Zo kwam o.a. Michael van Gerwen met 6-1 te kort tegen Joe Cullen, Mareno Michels kwam te kort tegen landgenoot Johnny Okken en Toon Greebe was vandaag niet opgewassen tegen Vincent van der Voort. Verder verloor Benito van de Pas met 6-3 van Steve Brown, Michel Helder kwam met 6-3 te kort tegen Didier de Vuyst, Hermie van Orsouw kwam te kort tegen Wim Mink en Christian van Overdijk moest zijn meerdere erkennen in Colin Osborne. Verder was het in de 1e ronde ook over voor Andries Sterk hij kwam met 6-2 te kort tegen Maik Langendorf.

In de voorronde mocht Barry Zander het nog opnemen tegen John Part, ook al is Part de laatste tijd niet in zijn grootste vorm hij wist toch overtuigend te winnen van de Nederlander.

Uitslagen Gladbeck Zondag

4e Ronde

Mark Walsh – Andy Smith 6-0
Steve Brown – Steve Beaton 6-4
James Wade – Co Stompe 6-4
Gary Anderson – Mervyn King 6-0
Mark Webster – Alan Tabern 6-5
Brendan Dolan – Kirk Shepherd 6-1
Adrian Lewis – Steve Hine 6-4
Robert Thornton – Andree Welgee 6-1
(Verliezers 500 pond)

Kwartfinale

Mark Walsh – Steve Brown 6-5
Gary Anderson – James Wade 6-0
Brendan Dolan – Mark Webster 6-3
Adrian Lewis – Robert Thornton 6-5
(Verliezers 1.000 pond)

Halve Finale

Mark Walsh – Gary Anderson 6-3
Adrian Lewis – Brendan Dolan 6-4
(Verliezers 1.500 pond)

Finale

Adrian Lewis – Mark Walsh 6-4
(Winnaar 6.000 pond)
(Runner-up 3.000 pond)