Home PDC Glen ‘Duzza’ Durrant “Ik ben fit, ik ben gezond, ik ben thuis”

Glen ‘Duzza’ Durrant “Ik ben fit, ik ben gezond, ik ben thuis”

WILLIAM HILL PDC WORLD CHAMPIONSHIP 2020 ALEXANDRA PALACE LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG QUARTER FINAL GERWYN PRICE V GLEN DURRANT GLEN DURRANT IN ACTION

Glen Durrant die koploper is op de Premier League Darts ranglijst, moet zijn droom even on hold zetten. Als gevolg van de coronacrisis werd de Premier League Darts na week zes gestaakt, dit toernooi zal mogelijk vanaf juli hervat worden.

“Een week geleden was ik een beetje verdrietig over de situatie omdat het een droom van mij was om in de Premier League te spelen. Newcastle zou de volgende speelavond zijn, 40 minuten afstand van mijn huis, bijna 500 mensen uit de omgeving zouden gaan. En de week daarna zou ik Michael van Gerwen treffen in Rotterdam”.

“Daar gaan dromen over, dat is de reden waarom ik naar de PDC ben overgestapt. Voor zulke wedstrijden. Maar met de tijd begin je te realiseren dat dit serieus is voor iedereen en dat het om je gezondheid en welzijn gaat. Afkloppen, ik maak het opperbest” zegt de drievoudig BDO wereldkampioen tegenover Sky Sports.

“Ik ben fit, ik ben gezond, ik ben thuis. En ik hou me aan alle noodzakelijke maatregelen. Ik hoop alleen maar dat deze periode gauw voorbij is en we terug kunnen naar het normale”.

“Ik boek gemiddeldes van 95 tot 100 en ik ben koploper op de Premier League ranglijst. Mijn gemiddeldes zijn in feite niet verkeerd maar ik wil met nog één, twee of drie procent omhoog”.

Duzza overweegt zijn barrel en flights wat aan te passen. “Ik heb het lef niet om mijn pijlen te veranderen, zoals Peter Wright. Dankzij deze pijlen behoor ik tot de top 20 van de wereld. Ik streef ernaar om in de top 16 en de top 8 te belanden, het is dus allemaal goed”.

De 49-jarige Engelsman heeft het gevoel dat de darts gemeenschap begonnen is om hem te omarmen, nadat hij indruk maakte met zijn resultaten bij de PDC. “Er zit nog meer in de tank. Tijdens de training gaat het geweldig, dit zal elke dartspeler je vertellen. Maar als je voor 10.000 mensen staat te spelen, is het ineens wat lastiger”.