Home PDC Grand Slam donderdag: Van Gerwen en Sherrock naar kwartfinales

Grand Slam donderdag: Van Gerwen en Sherrock naar kwartfinales

De strijd om de kwartfinales leverde weer een paar hele mooie wedstrijden op. Het eerste duel werd gewonnen door Michael Smith met 10-5 van Joe Cullen en Wright had een beslissende laatste leg nodig om Jose de Sousa te verslaan.

Daarna zorgde Fallon Sherrock weer voor een sensatie door Mensur Suljovic wederom te verslaan en zo haar eerste kwartfinale op een major te halen. Tot slot werd de avond afgesloten door Van Gerwen en Anderson dat nog werd overschaduwd door dit opstootje.

Donderdag 18 november (vanaf 20:00 uur)
Michael Smith (95,13) 10-5 Joe Cullen (92,04)
Smith kwam in dit duel op een 9-5 voorsprong en was op weg om het duel in stijl af te sluiten. Hij mocht namelijk aanleggen voor een 9-darter maar deze ging mis op de dubbel 12. In de herkansing was het wel raak met een 12-darter en daarmee plaatste hij zich voor de kwartfinale.

Peter Wright (90,41) 10-9 Jose de Sousa (93,21)
In dit duel stuwden de heren elkaar naar een laatste en beslissende leg toen Wright het verzuimde om de partij in het slot te gooien. In deze 19e leg was het vervolgens alsnog raak voor Snakebite en dus bereikt hij de laatste 8.

Mensur Suljovic (84,18) 5-10 Fallon Sherrock (90,58)
Ze heeft het weer geflikt. Fallon Sherrock wist wederom Mensur Suljovic te verslaan en dit keer met 10-5 in cijfers. Hiermee heeft ze voor het eerst de kwartfinale van een major gehaald.

Michael van Gerwen (100,43) 10-8 Gary Anderson (100,68)
Het begon als een mooi duel waarin de heren er een mooie pot van wisten te maken. Aan het eind van de partij werd de sfeer verstoord door een opstootje tussen de twee zoals te zien is op deze beelden. Uiteindelijk trok de Nederlander aan het langste eind en won hij het duel met 10-8.