Home PDC Van Duijvenbode en Noppert onderuit, Barney naar de L8 GSoD

Van Duijvenbode en Noppert onderuit, Barney naar de L8 GSoD

Tim Abell/PDC

Tijdens de Cazoo Grand Slam of Darts zijn we in Wolverhampton aangekomen bij de knock-out fase. Bij de laatste 16 hadden we vijf Nederlanders, Jermaine Wattimena en Michael van Gerwen spelen donderdagavond. Vanavond kwamen Raymond van Barneveld, Noppert en Van Duijvenbode in actie. Raymond van Barneveld begon erg matig aan het duel met Whitlock, het duel ontvouwde zich echter in een titanen strijd. Geholpen door enkele missers van Whitlock wist de vijfvoudig wereldkampioen overeind te blijven in Wolverhampton. De Hagenaar versloeg Whitlock met 10-8.

Bully Boy Smith heeft evenals Van Barneveld de kwartfinale weten te bereiken. De Brit liep ruim weg bij Cross maar Voltage bleef knokken en kwam zelfs tot 8-8 terug maar Smith wist met 10-8 het duel in zijn voordeel te beslissen. De regerend kampioen Gerwyn Price moest de hele wedstrijd achter Danny Noppert aan. Noppert bleef druk zetten en goed te finishen, met de haven in zicht zet Price de eindsprint in waardoor Noppert met lege handen achter blijft.

Dirk van Duijvenbode dacht te makkelijk over het duel tegen Cullen, de Nederlander gooide te snel en speelde slordig waardoor Cullen snel wegliep bij de Westlander die uiteindelijk in de slotfase nog een opleving heeft maar het komt te laat waardoor Cullen Smith gaat spelen in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts.

De wedstrijd verslagen: 
Raymond van Barneveld (97.4) 10-8 Simon Whitlock (101.14) 
Van Barneveld begint kansloos aan het duel tegen Whitlock die eenvoudig uitloopt naar 0-2. De Hagenaar weet de derde leg die hij begon te houden in 13-darts, vervolgens gaan twee legs met de darts mee waarna de mannen de koffiepauze ingaan. In de zevende leg gooit Whitlock een 14-darter om de Nederlander voor de tweede keer te breaken. Nadat de Aussie twee pijlen mist om de leg te behouden valt de re-break voor Barney die 3-5 kan maken. Met een grote mannen finish weet The Man 71 uit te gooien op de bull om de break te verzilveren. Whitlock mist wederom twee pijlen op de dubbel waardoor net voor de tweede pauze Van Barneveld 5-5 maakt.

Na de tweede pauze start Barney met een 12-darter en krijgt twee pijlen om te breaken maar mist. Vervolgens gaan de legs met de darts mee waarbij Whitlock een 112-finish gooit om 7-7 te maken. In de vijftiende leg gooit Van Barneveld zijn vijfde 180-score maar Whitlock gooit voor de tweede maal 112 uit om de leg te behouden. 152 wordt door de Aussie op een hartje gemist voor de break waarna de Nederlander 51 niet uitgooit en Whitlock in de herkansing het opnieuw niet afmaakt en het alsnog 9-8 werd. De Hagenaar gooit zijn zesde maximale en pakt de leg in 12-darts waarmee Barney naar de laatste acht gaat.

Michael Smith (96.01) 10-8 Rob Cross (97.02) 
Michael Smith loopt in de eerste sessie 4-1 weg bij Voltage. Het zal tot de negende leg duren voordat Cross weer kan aanhaken bij Bully Boy. In de achtervolging gooide de voormalig wereldkampioen onder andere een 12- en 13 darter. Cross houdt hoop maar in leg 13 mist Voltage de single 17 vanaf 108 waarna Smith opnieuw breakt en 8-5 voorkomt. Cross weet nog een re-break te gooien en deze met een 104-finish te verzilveren voor 8-7 waarna hij ook nog 8-8 weet te maken. Alle moeite voor niets als Bully Boy 82 uitgooit in 14-darts en vervolgens zijn eigen leg pakt met een 77-finish voor de winst.

Danny Noppert (98.04) 8-10 Gerwyn Price (100.1) 
De Fries weet in de eerste sessie Price onder druk te houden en de finish prima te verzorgen. Price opent met een 150-finish en Noppert breakt in leg drie waardoor Noppert met 3-2 de pauze in gaat. Na de eerste pauze weet Noppert zijn eigen legs te houden. Om de tiende leg te pakken mist Noppert zijn eerste pijlen op de dubbel. De Welshman wist zijn eigen legs in 13- en 11-darts te houden maar kon geen potten breken in de legs van Noppert.

Na de tweede pauze begint de Welshman maar de Nederlander weet met drie hele sterke beurten de leg van Price af te snoepen. De 27-jarige The Iceman slaat direct terug en gooit een rebreak in 13-darts welke hij met een 74-finish verzilverd om 7-6 terug te komen. Nadat de Nederlander zijn leg uitgooide miste Noppert één pijl op tops om Price te breaken. The Iceman gooit vervolgens met veel bravoure 80 uit om zijn eigen leg te houden. De nummer één van de wereld laat spierballen zien en gooit 164 uit om Noppert te breaken met een 12-darter. Noppert gooit stoïcijns door en zet met zijn vierde 180-score druk op de The Iceman. Na een slechte score met bouncer van Noppert komt de Welshman op matchpoint 8-9. De Nederlander lijkt gebroken en gooit in de 18de leg te weinig triples waardoor Price doorgaat naar de laatste acht in Wolverhampton. 

Dirk van Duijvenbode (93.47) 4-10 Joe Cullen (95.46) 
Van Duijvenbode laat in de eerste sessie twee kansen onbenut. In de eerste leg verzuimd de Nederlander 40 met drie dart suit te gooien en in leg vier mist hij twee darts vanaf 78, de eerste pauze gaat de Nederlander daardoor in met een 1-4 achterstand. Na de pauze begint The RockStar maar ditmaal mist de Brit waardoor Van Duijvenbode een break kan inlopen. Aubergenius gooit in de eigen leg onvoldoende triples waarna 104 uitgaat door Cullen om het verschil weer drie legs te maken. Als Cullen ook nog 129 uitgooit in 12 pijlen begint het doek voor de man uit ‘s-Gravenzande langzaam te vallen. De Brit weet zijn break te verzilveren en gaat met 2-8 de tweede pauze in.

Na de pauze opent Cullen direct met een 14-darts 92-finish waarmee hij op matchpoint komt. Aubergenius laat vechtlust zien als de 12de leg pakt waarmee hij een break terugpakt via dubbel negen. De Nederlander verzilverd zijn break met een 14-darter waarmee de hoop op een comeback groeit. Twee gemiste dubbel op de ultieme kan te breaken komen de Nederlander duur te staan als Joe Cullen dubbel 7 raak gooit voor een kwartfinale plek tegen Michael Smith.