Home PDC Grand Slam of Darts Wade en Price pakken een plek bij de...

Grand Slam of Darts Wade en Price pakken een plek bij de laatste vier

BOYLE SPORTS GRAND SLAM OF DARTS RICOH ARENA COVENTRY PIC;LAWRENCE LUSTIG GROUP STAGE 2 JAMES WADE V JERMAINE WATTIMENA JAMES WADE IN ACTION

De Grand Slam of Darts is aangekomen bij de laatste acht. In Wolverhamton is nog altijd één Nederlander in de race voor de titel. Michael van Gerwen zal het bij de laatste acht morgen opnemen tegen Michael Smith.

Fallon Sherrock die geschiedenis schreef tijdens de Grand Slam zal tevens morgen spelen, de Britse gaat duelleren met Peter Wright.

In een best of 31 legs wist James Wade zijn landgenoot Rob Cross te verslaan. Uit het andere duel tussen de twee Welshmannen is Price uiteindelijk als winnaar gekomen. Twee keer wist Clayton een ruime achterstand goed te maken maar telkens wist Price te ontsnappen en zich te plaatsen voor de laatste vier.

De eerste twee kwartfinales:
James Wade (96.58) 16-14 Rob Cross (96.17)
In de eerste sessie geen bijzonderheden, beide mannen staan prima te spelen. The Machine had de kans om in leg vijf te breaken maar hij mist waardoor Voltage 2-3 voor de eerste pauze in gaat. Ook in de tweede sessie valt er geen break, beide mannen zijn in een prima vorm en spelen ruim boven de 101. In leg acht gooide Wade nog wel een mooie 150-finish op dubbel 15 om zijn eigen leg te behouden. Na de tweede pauze begint Wade ijzersterk, The Machine weet zelfs twee breaks uit te delen waardoor ze met 9-6 de derde pauze in gaan. In de twintigste leg mist Cross de bull voor een break, James wade weet 82 te finishen om zijn eigen leg te behouden. In de 24ste leg weet Cross via dubbel 13 een break terug te gooien, de wedstrijd blijft in evenwicht waardoor de twee breaks eerder voor Wade Cross duur kunnen komen te staan. Na de 150-finish weet Wade ook nog 148kort te maken om leg 26 naar zich oe te trekken. in leg dertig die Wade begon miste the Machine een 101-finish voor de wedstrijd waarna Cross de tweede break niet kan maken vanaf 123. De 38-jarige Engelsman Wade maakt het in de herkansing wel af en plaatst zich voor de halve finale. 

Gerwyn Price (98.11) 16-12 Jonny Clayton (99.32)
In de vierde leg vergeet Jonny Clayton de dubbel te gooien waardoor Price via dubbel vijf kan breaken. The iceman weet zijn break te verzilveren door de vijfde leg voor de eerste pauze te pakken. Na de pauze begint Price met twee maximale scores en een zevende triple maar hij mist de triple 19 voor een perfecte leg. Als Price zijn leg niet weet te finishen slaat Clayton toe met een 126-finish op dubbel zes. The Ferret weet zijn break niet te verzilveren waardoor Price dubbel vier er wel in krijgt voor de re-break. Dit keer weet Price de break niet te verzilveren als Clayton via een 81-finish de leg weer af weet te snoepen. De Welsh mannen gaan met 6-4 de tweede pauze in. Nadat Clayton 6-2 achter kwam weet hij in leg elf te breaken en vervolgen 6-6 te maken. Met een 110-finish schud Price luid schreeuwend het publiek wakker voor de eigen leg. Clayton mist 58 voor een break waarna Price zijn leg alsnog kan behouden en de mannen met 8-7 samen koffie gaan drinken. Na de pauze begint Price wederom sterk en breakt zijn landgenoot. Met een 13-darter breakt Clayton terug waarna Price weer breakt en dan wel zijn break verzilverd voor een 11-8 voorsprong. De 47-jarige Stukadoor weet zijn eigen leg net voor de pauze te behouden in 14-darts voor 11-9. Vervolgens begint Clayton aan zijn tweede comeback en weet hij na 24 gespeelde legs weer op gelijke hoogte te komen met Price. De 36-jarige iceman loopt vervolgens weer weg bij Clayton en gooit 66 uit op dubbel 12 voor een 15-12 voorspong en gooit met een 14-darter de wedstrijd in het slot.