Home PDC Michael Smith en Peter Wright naar halve finale Grand Slam

Michael Smith en Peter Wright naar halve finale Grand Slam

PDC

De strijd om de titel van de Grand Slam of Darts zal gaan Michael Smith en Peter Wright in de ene halve finale en tussen Gerwyn Price en James Wade in de andere halve finale.

Zaterdagavond wisten Smith en Wright namelijk te winnen van Michael van Gerwen (16-13) en Fallon Sherrock (16-13). Een verslag van beide kwartfinales is hieronder terug te vinden.

Zaterdag 20 november (vanaf 20:00 uur)
Michael van Gerwen (97,44) 13-16 Michael Smith (98,70)
Nadat de eerste sessie met maar liefst 5-0 naar Smith ging kwam Van Gerwen sterk terug in de tweede sessie. Hij opende met een 148-finish en wist een comeback te maken naar 6-3 om vervolgens een ijzersterke 164-finish te gooien om met een achterstand van nog slechts 4-6 te gaan rusten.

Na de onderbreking lijkt de Nederlander de comeback compleet te maken om vervolgens BullyBoy voorbij te gaan. Smith steekt er echter een stokje voor en met onder andere een 134-finish weet hij de stand naar 9-6 te brengen. Vervolgens loopt Smith uit naar 12-7 maar om de partij nog levend te houden volgt er nog wel een 170-finish voor Van Gerwen.

Lange tijd leek Van Gerwen zich terug in de partij te knokken maar op gelijke hoogte wist hij geen moment meer te komen. Smith werkt zich toe naar een 15-13 voorsprong en weet de partij vervolgens is het slot te gooien met een 60-finish.

Peter Wright (100,33) 16-13 Fallon Sherrock (98,90)
De sessie voor de pauze gaat met 3-2 naar Sherrock en daar kwam Wright nog goed mee weg. Ze kwam namelijk op een 3-1 voorsprong en leek dit uit te bouwen naar 4-1 maar met een 70-finish kon Snakebite dit net voorkomen. Na de onderbreking is het Wright die beter speelt en de partij naar een 6-4 voorsprong ombuigt.

In de derde sessie van dit duel komt Sherrock terug en krijgt ze zelfs de kans om de partij volledig in balans te brengen tot 7-7. Ze mist echter drie pijlen op de dubbels en ziet de leg alsnog naar haar tegenstander gaan. Toch weet ze de sessie met 3-2 te winnen en dus gaan ze weer even van het podium bij een stand ban 8-7 in het voordeel van de Schot.

Sherrock kreeg drie pijlen om de stand naar 8-8 te brengen maar ze wist de pijl er niet in te krijgen. Vervolgens sloeg Wright weer toe en schakelde een tandje bij qua niveau. Ze kan ook dit goed bijbenen maar moet desondanks haar meerdere erkennen in die sessie en gaat bij een achterstand van 12-8 weer het podium af.

Ze bleef tot de laatste pijl strijden en liet Wright er hard voor werken. Uiteindelijk hield het sprookje van Sherrock hier wel op want met 16-13 is het Snakebite die de partij naar zich toe trekt.