Groepsindeling van de Championship League Darts 2012 is bekend PDC
PDC

Groepsindeling van de Championship League Darts 2012 is bekend

Groepsindeling van de Championship League Darts 2012 is bekend

De groepen voor de Champion Leaugue Darts 2012, het "internettoernooi" van de PDC, zijn bekend. De Championship League Darts welke is verdeeld in acht groepen (zie onderaan), zal op dinsdag 25 september aanvangen en wordt zoals gebruikelijk gespeeld over negen dagen te Crondon Park GC in Essex.

In elke groep komen acht spelers tegen mekaar uit. De 'kampioen' stroomt door naar de winnaarsgroep. De spelers die in de groep op de laatste twee plaatsen eindigen, zijn uitgeschakeld. De overige vijf spelers stappen dan de volgende groep in. De acht groepswinnaars gaan dan de strijd met elkaar aan in de winnaarsgroep op 1 november. De beste vier spelers stromen op die dag door naar de playoffs, waar de halve finales en de finale gespeeld zullen worden. Op dag 1 van de Championship League Darts komt de top 8 van de huidige PDC Order Of Merit in actie.

Er doen twee Nederlanders aan dit toernooi mee namelijk Vincent van der Voort en Michael van Gerwen, die zijn debuut zal maken. Vincent van der Voort is verdeeld in groep 4. Daar treft hij Paul Nicholson en Mervyn King op 16 oktober. Michael van Gerwen komt in groep 7 mede debutant Brendan Dolan tegen. Zij gaan op 30 oktober de strijd aan met de Championship League Darts winnaar van 2009, Colin Osborne. Raymond van Barneveld die dit toernooi doorgaans laat schieten, zal wederom niet van de partij zijn. Kevin Painter voegt zich dan in groep 2 bij Mark Webster en Justin Pipe, die ook zijn debuut op dit "internettoernooi" zal maken. De andere debutant Dave Chisnall, is verdeeld in groep 3 samen met Ronnie Baxter en Mark Walsh.

Het prijzengeld bedraagt £50,- per gewonnen leg in de groepsfase en £100- per gewonnen leg in de playoffs. Op 1 november bedraagt het prijzengeld £100,- per gewonnen leg in de round robin fase en wordt verdubbeld in de playoffs. Het totale prijzengeld op het toernooi bedraagt meer dan £200,000,-. Voor de winnaar, runner-up en halve finalist komt er ook nog totaal £20,000,- bovenop.

Het vorig jaar werd dit toernooi door Phil Taylor gewonnen en Paul Nicholson werd de runner-up. De winnaar en runner-up van dit toernooi zijn ook nog verzekerd van deelname aan de Grand Slam of Darts. De Championship League Darts telt niet mee voor de diverse PDC ranglijsten.

De Championship League Darts zal live te zien zijn op het internet via LIVEPDC.tv en verder via diverse bookmakers websites.

De groepsindeling ziet er als volgt uit:

Groep 1 - dinsdag 25 september
1 Phil Taylor
2 Adrian Lewis
3 James Wade
4 Gary Anderson
5 Wes Newton
6 Andy Hamilton
7 Simon Whitlock
8 Terry Jenkins

Groep 2 - woensdag 26 september
9 Mark Webster
11 Justin Pipe
12 Kevin Painter

Groep 3 - donderdag 27 september
13 Dave Chisnall
14 Ronnie Baxter
15 Mark Walsh

Groep 4 - dinsdag 16 oktober
16 Paul Nicholson
17 Vincent van der Voort
18 Mervyn King

Groep 5 - woensdag 17 oktober
19 Andy Smith
20 Colin Lloyd
21 Robert Thornton

Groep 6 - donderdag 18 oktober
22 Wayne Jones
23 Jamie Caven
24 John Part

Groep 7 - dinsdag 30 oktober
25 Colin Osborne
26 Michael van Gerwen
27 Brendan Dolan

Groep 8 - woensdag 31 ocktober
28 Richie Burnett
29 Denis Ovens
30 Peter Wright

Winnaarsgroep - donderdag 1 november
De acht groepwinnaars
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws