Home PDC GSoD Dag 1: Van der Voort verliest van O’Shea en Chisnall verslaat...

GSoD Dag 1: Van der Voort verliest van O’Shea en Chisnall verslaat Whitlock

grandslam-gp1-chisnall-08

Vandaag is alweer de 4e editie van de Grand Slam of Darts van start gegaan en er kwam in tegenstelling tot eerdere berichtgeving maar 1 Nederlander in actie. Vincent van der Voort moest het bij de 3e wedstrijd van de avond opnemen tegen Tony O’Shea. Beide heren speelden in totaal al 4 keer tegen elkaar en de wedstrijdtotalen waren niet in het voordeel van de boomlange man uit Purmerend. Hier kwam vanavond geen verandering in. Hij verloor utieindelijk met 

Groep A: Colin Osborne v Robert Thornton 2-5

Thornton weet in de 2e leg de 1e 180er van de partij te gooien en Osborne mist een 106 finish op dubbel 16. Na de 1e break van Thornton houdt hij via tops ook zijn eigen leg en is het 2-0. Thornton mist daarna pijlen om de leg te pakken en Osborne gooot dan een 68 finish via dubbel 16 zodat de man uit Derby terug komt tot 2-1. Thornton pakt in het vervolg weer een break en komt op een 3-1 voorsprong. Via 64 loopt de Schot uit naar 4-1 totdat Osborne terug komt tot 4-2. Met een prachtige 126 finish op de bullseye wint Robert Thornton zijn 1e wedstrijd bij de GSoD.

Groep C: Mervyn King v Stacy Bromberg 5-1

Nog nooit stonden deze man en vrouw in een officieel toernooi tegenover elkaar. Bromberg en King gaan in de 1e leg gelijk op, en het publiek heeft de favoriet gekozen. King weet zich te herpakken en komt via 32 op 1-0. Ook in de 2e leg gaat het lang gelijk op, mede door een 100 score van Bromberg. King mist dan dubbel 16 maar via dubbel 8 komt hij op 2-0. Dan krabbelt de Engelsman op en mag hij de eerste 180 van de wedstrijd noteren. Bromberg is nog ver weg als King 116 mist maar hij mag ervoor terug komen en met de 56 finish levert hij effectief werk. Hij staat op 3-0 met 3 uit 4 op de dubbels. King laat weer een 180 aantekenen en lijkt snel klaar te willen zijn, maar ondanks het gebrek aan tv ervaring geeft Bromberg tegengas. Via een mooie 96 finish sleept ze haar 1e leg binnen en komt Bromberg terug tot 3-1. Ondanks een aantal gemiste dubbels loopt King verder uit naar 4-1. De Engelsman mist bull voor een 170 finish met Bromberg nog ver weg. Via 25 wint hij de wedstrijd met 5-1.

Groep D: Vincent van der Voort v Tony O’Shea 1-5

Beide spelers kwamen als een speer uit de startblokken. Scorend waren ze aan elkaar gewaagd, het verschil in deze partij werd gemaakt op de dubbels. Vincent wist maar één van zijn negen kansen te benutten terwijl Tony vijf van zijn zeven kansen pakte. Vincent mocht aan de partij beginnen en kreeg al meteen een break om zijn oren van O’Shea. De Nederlander pakte deze break in de leg erna direct weer terug. Via dubbel 16 pakte O’Shea wederom de 2-1 voorsprong, de Engelsman ging hierna goed door en wist ondanks een maximum van Vincent uit te lopen naar 3-1. In de 5e leg mist de Nederlander een 120 check-out op tops. O’Shea had zichzelf inmiddels door middel van een 160 score weg gezet op Dubbel tien, deze wist hij de beurt erop dan ook te pakken met de laatste dart in zijn hand. In de laatste leg van de partij wist O’Shea de partij in stijl af te sluiten door middel van een 102 check-out.

Groep B: Gary Anderson v Mark Hylton 5-0

Anderson wist al meteen in de 1e leg zijn eerste maximum te gooien. Daarna kende hij wat problemen op de dubbels, maar hij wist de leg alsnog te pakken. Daarna begon hij de 2e leg met wederom een maximum, om daarna 96 te finishen op dubbel acht voor de 2-0 voorsprong. Hylton kreeg in de 3e leg een kans maar miste de grote elf waardoor hij geen kans meer kreeg op de dubbel. Anderson profiteerde hiervan en liep uit naar 3-0. In de 4e leg was het wederom de Schot die aftrapte met een maximum om daarna nog twee keer de triple 20 te raken. Verder dan vijf perfecte darts kwam hij niet maar hij wist wel uit te lopen naar 4-0. Anderson maakte het daarna af op tops om zo overtuigend met 5-0 te winnen.

Groep A: Simon Whitlock v Dave Chisnall 1-5

Op voorhand was Simon Whitlock de favoriet voor deze partij, maar Dave Chisnall dacht hier anders over. De Engelsman kwam als een speer uit de startblokken en wist al snel op een 2-1 voorsprong te komen. Daarna begon hij de leg met een maximum gevolgt door 140 en 165. Hierna mocht hijook nog eens aanleggen voor een 10-darter wat uiteindelijk een 12-darter werd. In de leg erop zette Whitock zichzelf weg op dubbel tien en leek het erop dat ‘The Wizard’ terug zou komen. Chisnall mocht nog aanleggen op 99 en wist deze te finishen op dubbel achtien voor de 4-1 voorsprong. In de laatste leg scoorde Dave wederom veel beter als Simon. Ondanks de grote voorsprong van Chisnall kreeg Whitlock nog kansen op de dubbel waarna Dave het afmaakte op dubbel één.

Groep D: James Wade v Justin Pipe 5-2

Wade wist de partij met een maximum te beginnen om daarna 64 te finishen voor de 1-0 voorsprong. Pipe kwam daarna na de nodige gemiste darts op de dubbel terug tot 1-1 via dubbel één. Beide spelers wisten daarna wederom hun eigen leg te behouden om zo met een 2-2 tussenstand de onderbreking in te gaan. Na de onderbreking wist Wade 110 te finishen voor de 3-2 voorsprong. Daarna pakte ‘The Machine’ de break doormiddel van een 54 check-out. Pipe miste daarna nog een 140 finish op de dubbel tien, Wade pakte hierna zijn kans om de wedstrijd in het slot te gooien.

Groep B: Wayne Jones v Mark Webster 5-2

Via een 13 darter komt Mark Webster op een 1-0 voorsprong. In de 2e leg kennen beide heren de nodige problemen met de dubbel, Jones is uiteindelijk als 1e bij de les en maakt er weer 1-1 van. Daarna weet Webster weer uit te lopen doormiddel van een 62 check-out. Jones zet hem daarna via een 177 score weg op dubbel twaalf die hij de beurt erop met de 1e pijl pakt. Jones ging daarna sterk door. Een 130, 68 en een 118 check-out voor de wedstrijd bezorgen hem een 5-2 overwinning op Mark Webster.

Groep C: Terry Jenkins v John Henderson 5-2

Jenkins begon de partij goed en noteerde in de 1e leg meteen een maximum, en wist daarna op 1-0 te komen doormiddel van dubbel twee. Henderson wist hierna zijn eigen leg te behouden om er weer 1-1 van te maken. Tops bracht Jenkins naar 2-1, daarna wist ‘The Bull’ de break te forceren om uit te lopen naar 3-1. Henderson kreeg nog kansen om terug te komen maar Jenkins wist uiteindelijk de partij via een 56 check-out in zijn voordeel te beslissen.