Home PDC GSoD dag 8: Huybrechts onderuit tegen Lewis, Taylor wint van Wade

GSoD dag 8: Huybrechts onderuit tegen Lewis, Taylor wint van Wade

Vanavond staan de laatste 2 kwartfinales van de Grand Slam of Darts op het programma. In de eerste partij zal de jarige Kim Huybrechts het opnemen tegen de in bloedvorm verkerende Adrian Lewis. Huybrechts daarentegen zal er zeker alles aan doen om zichzelf een plek in de halve finale kado te doen voor zijn 28e verjaardag. Kim zelf gaf na zijn gewonnen partij in de 2e ronde tegen zijn oudere broer Ronny aan dat hij de moeilijkste wedstrijd van zijn carrière gespeeld had en dat hij nu iedereen aan kan.

In de 2e wedstrijd zal de maestro zelf, Phil Taylor, het opnemen tegen James Wade. Wade zal zeker gaan proberen om net als Anderson donderdag zolang mogelijk aan te pikken bij Taylor. Daarnaast is het zaak dat hij van de zeldzame missers van The Power gebruik probeert te maken om er zodoende een spannende wedstrijd van te maken.

RTL 7 zal deze kwartfinales vanaf 20.00 uur live bij u in de huiskamer brengen alsmede via de stream op www.rtl7darts.nl

Kim Huybrechts (95,73) 11-16  (100,16) Adrian Lewis

Het is Lewis die de eerste sessie het meest bij de les lijkt. Meteen in de eerste leg weet hij de Belg te breken. Dit herhaald hij in leg 5 nogmaals middels een 110 finish. Werk aan de winkel voor Huybrechts die elk kansje die hij krijgt zal moeten gaan benutten. Ook na de break gaat Lewis onverstoord door en er dreigt een grote achterstand voor Huybrechts. In leg 8 bij een 1-6 stand betrappen we Lewis pas echt op grote missers en kan de Belg voor het eerst ook een break noteren. Scorend en op de dubbels echter een genadeloze Jackpot die na 10 legs en 3-7 stand een gemiddelde van 110.45 laat noteren tegen 97.65 voor Huybrechts. Het is Lewis die langzaam wat steekjes begint te laten vallen.

Huybrechts weet wel 2 breaks te plaatsen in leg 12 en 14 maar weet deze ook tot 2 maal toe niet te verzilveren en zodoende verzuimd hij echt dichterbij bij Lewis te kruipen, 6-9. Als ook Huybrechts slordiger word op de dubbels, met Lewis als sluipschutter achter zich elke keer, begint het een schier onmogelijke opgave te worden voor de Belg. Lewis maakt geen fouten op zijn eigen legs en gaat dus met een ruime 7-13 voorsprong de misschien wel laatste pauze in. 3 legs op rij en een knappe 148 finish van Huybrechts lijken de Belg het geloof op een comeback te geven.

Het is echter Lewis die juist weer wakker geschud word en er weer als een speer vandoor gaat. 10-15 en nog 1 leg verwijderd van de halve finale moet hij toch nog even de verplichte pauze in. Huybrechts weigert op te geven en via een puike leg breekt hij Lewis voor de 11-15. één zwakke beurt in zijn eigen leg word hem dan wel fataal. Via 10 en dubbel 16 is het Lewis die zich verzekerd van de halve finale morgenmiddag tegen de winnaar van de laatste partij deze avond tussen Phil Taylor en James Wade. 

Phil Taylor (97,89) 16-12 (96,19) James Wade

Taylor die doorgaans zijn wedstrijden wel scherp en met een hoog gemiddelde begint, is nog niet heel scherp in het begin. Wade weet hier echter niet van te profiteren. Taylor komt er dus mee weg en met een 3-2 voorsprong wandelt hij de eerste break in. Liefst 6 legs op rij, een 143 finish en een gemiddelde wat weer op zijn Taylors boven de 100 ligt dreigt er langzaam wederom een afstraffing voor James Wade die tijdens de vorige confrontatie met Taylor ook al met 10-1 op zijn broek kreeg. Na 7 legs op rij verloren te hebben is daar dan eindelijk weer eens een leg voor James Wade. Vervolgens de 2e leg op rij voor Wade via een break in leg 14.Dat is overigens pas de 2e leg in het toernooi dat Taylor gebroken word. Wade weet zelfs ook weer zijn eigen leg te houden en dat brengt zijn totaal op 3 legs op rij. Als hij dan ook een 2e break op rij weet te realiseren krijgt de stand opeens een wat prettiger aanzicht voor The Machine, 9-6.

Bij de stand van 9-7 krijgt Wade de kans het verschil in breaks weer helemaal gelijk te trekken. Hij mist en Taylor is er als de kippen bij om het verschil weer op 3 legs te zetten. Voor Taylor het sein om het gas weer open te zetten en Wade weer op een break te trakteren. Toch is het weer Wade die aanklampt door Taylor vervolgens weer te breken. Als ook het gemiddelde van Taylor inmiddels zeldzaam onder de 100 is beland gaan de mannen met een 12-8 tussenstand weer even van het podium. Enige wat Wade zichzelf kan verwijten is dat hij simpelweg de kansen niet pakt. De 4e break op rij brengt Wade langzaam maar zeker dichterbij en via zijn eigen leg komt hij zelfs op 12-10 en is het verschil opeens nog maar 2 legs. Ondanks dat het niet soepel uitziet bij Taylor weet hij het verschil wel weer op 3 legs te brengen.

Een misser op 145 van Taylor in de leg van Wade lijkt het verschil weer op 2 te brengen maar Wade mist 3 pijlen op zijn favoriete dubbel 20 waardoor Taylor er 14 -10 van maakt. Als The Power er ook 15-10 van maakt lijkt het kwaad geschied voor Wade. Wade heeft duidelijk nog geen zin om het op te geven en pakt nog even  2 legs op rij. Het is uiteindelijk toch Taylor die de trekker overhaalt en met 16-12 wint. Morgen in de halve finale tegen Lewis zal hij wel uit een ander vaatje moeten tappen want als Wade iets allerter was geweest vandaag had het zomaar exit kunnen zijn voor The Power.