Home PDC GSoD dag 8: Dean Winstanley en Andy Hamilton eerste 1/2 finalisten

GSoD dag 8: Dean Winstanley en Andy Hamilton eerste 1/2 finalisten

dartfreakz-1001

We zijn beland op de dag van de kwartfinales die verdeeld is in een middag- en avondsessie. Vanmiddag komen Dean Winstanley, Kevin Painter, John Part en Andy Hamilton in actie. Vanavond krijgen we een oranje kwartfinale met drie Nederlanders. Dan zullen Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld , Christian Kist samen met Scott Waites strijden om een plek in de halve finale. Dean Winstanley en Kevin Painter bijten het spits af bij de laatste acht. Daarna komen John Part en Andy Hamilton tegen elkaar uit.

 

Michael van Gerwen zal vanavond de afsluitende partij spelen tegen Scott Waites, die ook in goede vorm verkeert. Van Barneveld zal wederom in een oranje onderonsje spelen tegen Christian Kist, van wie hij in de poulefase nog van verloor. Dit Nederlands onderonsje wordt de derde voor Barney op dit toernooi. In de tweede ronde trof hij Wesley Harms, die hij met 10-4 versloeg.

Speelschema dag 8 kwartfinale middag
Dean Winstanley v Kevin Painter
John Part v Andy Hamilton

Zie hieronder de uitgebreide verslagen van de vanmiddag gespeelde kwartfinales

Dean Winstanley (90.45) 16-12 Kevin Painter (91.78)
Painter begint aan de eerste leg maar het is Winstanley die de partij sterker opent en staat als eerste op een finish van 76. Hij mist twee pijlen op een dubbel terwijl Painter op 160 staat. Painter gooit twee keer triple 20 maar mist tops net. Winstanley weet de eerste break van de partij alsnog te plaatsen. In de tweede leg komt Winstanley wederom als eerste op een finish. Ditmaal 170, maar Painter staat op een betere finish met 80. Winstanley gooit 170 niet uit, maar ziet vervolgens Painter twee pijlen missen op een dubbel. Over the Top maakt dankbaar gebruik van dit cadeautje en gooit 72 uit om de break te verzilveren en op 2-0 te komen. In de derde leg komt The Artist op een ruime voorsprong en gooit vervolgens 91 uit om ook zijn eerste leg te pakken. De winnaar van de Players Championship Finals heeft een sterke derde leg door twee keer achter elkaar 140 te gooien en komt wederom als eerste op een finish. Painter mist niet en gooit 76 uit om de vroege break ongedaan te maken en de partij gelijk te trekken. Vooralsnog is Painter scorend de betere maar toch is het Dean Winstanley die in de vijfde leg de eerste 180 van de partij gooit. Hij weet deze 180 echter niet te benutten want hij gooit 126 niet uit en ziet The Artist wederom een knappe finish van 80 uitgooien en zo komt Painter voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong.In een sterke zesde leg staan beide heren staan beide heren na 12 darts op 78, het is Winstanley die als eerste een kans krijgt en deze ook benut om terug te komen tot 3-3. Door een aantal slordige darts van Over the Top staat Painter op een ruime voorsprong in leg 7 en heeft sowieso 6 pijlen voor 143.

The Artist zet weg op 43, maar vervolgens mist hij 2 pijlen op een dubbel en ziet vervolgens Winstanley een prachtige finish van 100 gooien via twee keer tops. De voormalig finalist van Lakeside lijkt hier zelfvertrouwen uit te halen want in zijn eigen achtste leg komt hij op ruime voorsprong en heeft alle tijd voor 56. Hij komt zo wederom op een voorsprong van twee legs. Painter is echter niet van plan om op te geven en begint de negende leg met een 180 en zet de leg sterk voor door te vervolgen met 140 en 180 maar mist wederom vijf pijlen op een dubbel. Over the Top is ondertussen ook op een finish gekomen van 111 en hij mist niet. Hij deelt Painter een flinke tik uit en komt op een voorsprong van 6-3. Wederom gooit Winstanley slordige darts en begint de leg met een score van 9. Mede hierdoor komt Painter als eerste op een finish van, 100 maar mist wederom een pijl op een dubbel. Winstanley weet 104 echter ook niet uit te gooien en bij de herkansing weet Painter eindelijk weer een dubbel te raken om terug te komen tot 6-4.Na de pauze gooit Painter meteen een 180. Toch staan beide heren naast elkaar op respectievelijk 146 en 135. Painter gooit 146 niet uit en krijgt de schrik om de oren als hij Winstanley 135 maar nipt ziet missen op bullseye. Wederom mist The Artist twee pijlen op een dubbel en Over the Top doet wat hij al de hele wedstrijd doet: alle kansen pakken die hij krijgt en komt op een dubbele break voorsprong. In de volgende leg is het dan ook

Over the Top die op voorsprong staat en 80 uitgooit en lijkt steeds meer grip op de wedstrijd te kijken.Painter weet wel weer een leg te winnen door een knappe finish van 101 te gooien op dubbel 12. Desondanks mist de overtuiging in Painter zijn spel. Het is ook Over the Top die de leg wint door een finish van 98 te gooien. Painter heeft een sterke vijtiende leg en gooit de leg in 11 darts uit via een finish van 89 en zo lijkt hij de dubbels eindelijk beter te gaan raken.In een sterke zestiende leg staat Over the Top na 9 darts op 81 en Painter op 121. Dankzij wederom een slordige dart van Winstanley in de enkele 3 krijgt The Artist wel een kans. Hij benut deze kans niet meteen maar voor het eerst in de wedstrijd mist Over the Top ook drie pijlen op een dubbel. Bij Painter, die steeds gefrustreerder begint te raken, lijkt niks meer te lukken en zo kan Winstanley de leg alsnog pakken. Ondanks dit weet Painter de volgende leg wel weer te winnen via een 81 finish. Dankzij een zwakke leg van Over the Top krijgt Painter een kans om te breken maar dankzij een slordige pijl in de enkele 5 in plaats van tops lukt het hem niet om 56 uit te gooien. Toch krijgt hij nog een kans omdat ook Winstanley wederom een slordige pijl heeft. Dit keer benut The Artist de kans wel en gooit dubbel 13 om weer een break te plaatsen en terug te komen tot 10-8. Het geloof lijkt weer langzaam terug te komen en The Artist gooit in de negentiende leg onder andere een 180 om op een finish van 75 te komen, maar Painter doet wat hij al vaker heeft gedaan deze wedstrijd: missen. Winstanley doet dit niet en maakt de break meteen ongedaan.

De heren spelen een zwakke twintigste leg die Painter wint via een finish van 86 op de bullseye en komt terug tot 11-9.In de eenentwinstigste leg beginnen beide heren zwak, maar Winstanley gooit een 180 om op een finish van 60 te komen en gooit deze finish om voor de vierde leg op rij te breken en op 12-9 te komen, zo blijft hij vooralsnog favoriet voor de winst. In de volgende leg krijgt Over the Top ook een kans om op een voorsprong van 4 legs te komen. Hij mist de bullseye ruim voor een 84 finish, maar onder duidelijke irritatie mist ook Painter weer en Winstanley komt op 3 legs van de overwinning. Bij Painter vloeit al het geloof in een goede uitkomst weg en Over the Top lijkt de partij nu definitief in handen te hebben. Toch gaat ook Winstanley in het zicht van de haven 6 pijlen op een dubbel missen. Painter gooit zijn vijde pijl wel raak en weet de marge te verkleinen naar 3 legs. Ook in de volgende leg worden weer veel dubbels gemist door beiden, maar het is Winstanley die 14-10 voorkomt. In de vijfentwinstige leg gooien beide mannen 180. Winstanley mist 140 nog nipt op dubbel 10 en geeft The Artist de kans om terug te komen tot 14-11 die deze ook dankbaar benut. Na de pauze begint Winstanley sterk met 180 en 140 en ook Painter blijft bij met twee keer 140. Winstanley gooit 28 uit om op één leg van de overwinning te komen. Over the Top zet weg op 70 voor de wedstrijd maar mist wederom een pijl op een groot getal en krijgt geen matchdart. Painter maakt dankbaar gebruik van deze kans om de wedstrijd nog wat te verlengen. Door twee gemiste dubbels van The Artist krijgt Winstanley weer een kans op de wedstrijd op 55 en dit keer mist hij niet en wint 16-12 en plaatst zich voor de halve finale!

John Part (90.19) 12-16 Andy Hamilton (95.37)
John Part mag aan de partij beginnen maar het is Hamilton die als eerste op een finish van 121 komt. De Canadees weet niet echt aan te dringen en komt zelf op 130. Beide heren weten deze finish niet uit te gooien en bij de herkansing mist The Hammer 64 en het is de drievoudig wereldkampioen die 65 uitgooit voor de eerste leg. In de tweede leg krijgt Darth Maple meteen een kans om te breken maar mist twee pijlen op tops voor een 85 finish. The Hammer mist niet en gooit 36 uit om op 1-1 te komen. In de derde leg krijgt Hamilton zelf een kans om te breken en het lukt hem wel. Hamilton komt vervolgens tot 3-1 door 86 uit te gooien op dubbel 16. The Hammer begint de vijfde leg met de eerste 180 van de wedstrijd. In de laatste leg voor de break komt The Hammer op een ruime voorsprong en wint de leg in 10 darts om zo op 4-1 te komen.Na de break begint Hamilton zijn eigen leg sterk met een 180. Darth Maple is echter niet van plan de leg op te geven en gooit 134 en twee keer 140. Zo staat na 9 pijlen Hamilton op 98 en Part op 84. Beide mannen gooien hun finish niet en het is The Hammer die in de herkansing de leg naar zich weet toe te trekken en op 5-1 komt. Met onder andere een 140 en een 180 komt Hamilton ook weer als eerste op een finish in de leg die Part mag beginnen. Hamilton gooit 104 niet uit en geeft Part de kans op dubbel 16 die hij met zijn tweede pijl gooit om terug te komen tot 5-2. In de achtste leg komt Hamilton weer op een ruime voorsprong en wint de leg eenvoudig met een 112 finish.

In de achtste leg gooit Hamilton onder andere 180 om als eerste op een finish van 74 te komen. Deze mist hij maar Darth Maple staat nog op 135 en weet dit niet uit te gooien, Hamilton mist niet opnieuw en komt op 7-2. Gesterkt door de grote voorsprong gooit The Hammer in de laatste leg voor de pauze weer een 180 en komt als eerste op een finish van 145, Part komt op 164. Beide heren gooien hun finish niet en Hamilton krijgt bij de herkansing twee pijlen op een dubbel maar mist beide en geeft zo John Part de kans om te breken op 68 en dit doet Darth Maple. Zo komt hij terug tot 7-3 en maakt een break ongedaan.John Part is nog niet van plan de wedstrijd op te geven en begint de elfde leg met 140 en staat na 9 pijlen op 161. Hamilton staat nog ruim achter en Part gooit de leg in 15 pijlen uit met een 71 finish. In de twaalfde leg staat Hamilton als eerste op een finish van 144. Hij gooit deze niet uit maar zet weg op 50, Part staat nog niet op een finish maar zet wel wel op dubbel 18. Hamilton is niet onder de indruk en gooit 50 uit. In een leg van John Part komt Hamilton weer als eerste op een finish. Hij gooit 137 niet uit maar zet weg op tops, Part gooit 156 ook niet uit en zo kan Hamilton Part weer breken en dat doet hij ook. Hij komt op een ruime voorsprong van 9-4. Darth Maple gooit in de vijftiende leg drie keer 140 om het initiatief in de leg te pakken. Hij gooit 6 uit om de leg in 13 pijlen te winnen en de marge weer te verkleinen naar 4 legs. In de vijftiende leg komt Part als eerste op een finish van 70, met een 140 komt Hamilton nog op een finish van 118. Part mist 70 op dubbel 16 maar krijgt een herkansing. Die pakt hij en komt terug tot 9-6.

The Hammer begint goed na de pauze en gooit meteen 180 en 140. Na 9 pijlen staat Hamilton op 124 en Part op 176. Hamilton mist 124 op dubbel 8 maar gooit dubbel 4 bij de herkansing. In zijn eigen leg komt Part als
eerste op een finish van 96 maar mist twee pijlen op dubbel 18 om Hamilton een kansje te geven op 170. Deze wordt niet gegooid maar bij de herkansing mist Part 3 pijlen een dubbel en zo kan Hamilton Part
alsnog breken om op 11-6 te komen en lijkt hiermee een einde te hebben gemaakt aan de mini comeback van John Part. In Hamilton zijn leg weet Part wel als eerste op een finish te komen van 164 maar gooit deze niet. Hamilton gooit 148 ook niet en geeft Part wederom een kans, maar Part mist drie pijlen op een dubbel en Hamilton komt op 12-6. In de negentiende leg gooit Part 107 niet uit en geeft Hamilton een kans op dubbel 8 die deze benut en op 13-6 komt. Hamilton begint de twintigste leg met 180 en lijkt al met één been in de halve finale te staan. Hij komt wederom op een ruime voorsprong en gooit 82 uit om op twee legs
van de overwinning te komen.

John Part staat in de eenentwintigste leg na 9 pijlen op 161 en Andy Hamilton op 140. De Canadees zet weg op dubbel 18, Hamilton gooit 140 ook niet uit en Part mist dit keer niet, zo wint hij na vijf legs weer
een leg om terug te komen tot 14-7. Part komt in de volgende leg op een finish van 170 maar gooit deze niet en geeft Hamilton weer een kans op 87. Na een slordige beurt van 21 punten krijgt Part een kans op 74 die
hij gooit en zo breekt hij The Hammer om tot 14-8 te komen. Darth Maple begint de volgende leg met twee keer 140 en staat na 9 pijlen op 130. Hamilton weet niet aan te sluiten. Part mist 130 nog nipt op de bullseye
maar mag nog terugkomen voor 25. Dit lukt en de drievoudig wereldkampioen weet zijn derde leg op rij te winnen. Beide heren hebben een sterke vierentwintigste leg en staan beide na 9 pijlen op een finish. The Hammer op 133 en The Darth Maple op 170. The Hammer geeft zijn tegenstander echter geen kans want hij gooit 133 uit om op één leg van de overwinning te komen. De Canadees is nog niet van plan om op te geven en komt op een comfortabele voorsprong in zijn eigen leg, maar door een matige score van 36 kan Hamilton hem alsnog inhalen. Part weet 128 niet uit te gooien en geeft Hamilton een kans op 87, deze weet de bullseye niet te raken en Part gooit tops om terug te komen tot 15-10.