Home PDC Waites en Wade in de finale van de GSoD 2010

Waites en Wade in de finale van de GSoD 2010

stevebeaton_vrijdag

We zijn vandaag alweer toegekomen aan de laatste dag van de Daily Mirror Grand Slam of Darts 2010. De hele week hebben we kunnen genieten van prachtige wedstrijden, verassingen en prachtige finishes. Er zijn nog 4 heren in de strijd om de titel in de wacht te slepen en het zal voor het eerst sinds het 4-jarige bestaan van de Daily Mirror Grand Slam of Darts zijn dat deze titel niet naar Phil Taylor gaat want die werd gisteren in een ware thriller met 16-14 uitgeschakeld door Steve Beaton. Helaas kan Co Stompé zich niet bij de halve finalisten scharen want die was gisteren een maatje te klein voor die andere sensatie van het toernooi, Scott Waites. 

We beginnen vandaag met de 1e halve finale tussen Steve Beaton en Scott Waites. Beide heren speelden in het verleden nooit eerder tegen elkaar op een toernooi. Als we af moeten gaan op het winstpercentage, het gemiddelde en het scorend vermogen, heeft Scott Waites net iets betere kaarten in handen. In de andere halve finale komen we ook 2 Engelse heren tegen, James Wade en Wayne Jones. Beide mannen speelden 14 keer tegen elkaar en staan precies gelijk met het aantal overwinningen. De laatste keer dat beide heren elkaar tegen kwamen was afgelopen oktober tijdens de Champions League of Darts. Toen won James Wade nog met 6-1 van Wayne Jones. Het zal er om gaan spannen wie er vandaag et de overwinning vandoor gaat. Dartfreakz houdt jullie weer op de hoogte vandaag.

Halve finales:

Steve Beaton – Scott Waites 9-16

De opening is meteen voor Waites, hij begint goed en heeft daarna al snel een 1e break te pakken voor 2-0. Hij krijgt een kans op 3-0 maar mist en met Beaton op 41 en die straft dit meteen af. Waites pakt daarna weer een break en loopt uit naar 3-1. Voor de pauze wordt het 4-1 voor Waites. Na de pauze pakt Beaton 2 legs terug op Waites en wordt het 4-3. Hij krijgt dan kansen om op gelijke hoogte te komen maar hij mist. Waites mist ook en Beaton mag terugkomen voor dubbel 10. Hij raakt hem en het wordt 4-4. Beide heren gooien hierna een sterke leg, maar Waites houdt de eigen leg voor 5-4. Ook Beaton haalt zijn eigen leg binnen en het kan nog altijd alle kanten op met 5-5. Beide heren blijven gelijk op gaan tot 7-6 omdat Beaton in de 13e leg een kans laat liggen om de voorsprong te pakken. Het geeft Waites het vertrouwen om weer een break te pakken op Beaton op 8-6. In de leg van Waites zet Beaton hem onder druk door dubbel 8 over te laten met Waites op 75. De man uit York laat zien dat hij goed tegen die druk bestand is en pakt de leg en een voorsprong op 9-6.

Na de pauze houdt Beaton zijn eigen leg en komt hij hiermee terug tot 9-7. Waites loopt via zijn eigen leg uit tot 10-7 en het wachten is op een break van Beaton. Die laat nog even op zich wachten want Beaton geeft juist een break af en Waites loopt verder uit tot 12-7. Beaton mist dan een 144 finish om terug te komen tot 12-8 en Waites straft dit direct af en gaat met 13-7 de pauze in. Er komt een andere Beaton terug en die snoept met dubbel 16 een leg van Waites af en gooit daarna een sterke eigen leg en staat na 12 pijlen op dubbel 12, maar mist 6 pijlen op de dubbel en Waites loopt verder uit naar 14-8. Hij pakt ook zijn eigen leg en is daarmee 1 leg verwijderd van de finale. Maar Beaton laat dit nog niet gebeuren en komt terug tot 15-9. In het vervolg heeft Waites aan 2 pijlen voldoende om via een 100 finish voor het 2e jaar op rij de finale van de Daily Mirror Grand Slam of Darts te halen.

Wayne Jones – James Wade 6-16

Wade mist bull voor 88 met Jones op 101. De lokale held gooit hem niet uit en hiermee heeft Wade de 1e break te pakken voor 1-0. Wade komt via dubbel 10 op 2-0, na een goed herstel van de 1e pijl die de een in schoot. Jones zet de 129 van Wade onder druk als hij 48 laat staan, maar de jonge Engelsman bezwijkt niet en komt 3-0 voor. Een 11-darter blijft Jones in de 4e leg bespaard, maar Wade komt terug voor dubbel 10 en 4-0. James Wade raakt werkelijk alles en gaat met 5-0 de pauze in. Na de pauze krijgt Jones een echte kans op een break en die weet hij meteen te benutten. Jones stoomt in zijn eigen leg goed door en heeft de tripple nu goed gevonden. Met Wade op 161 mist hij dubbels, maar Wade mist bull en beide heren missen hierna een aantal dubbels tot Wade uiteindelijk weet te raken en het 6-1 staat. Wade loopt verder uit naar 9-1 tot er in de 11e leg een kans komt voor Jones om een leg terug te pakken. Die mist weer veel dubbels maar mede door het missen van Wade komt Jones terug tot 9-2. Bij een stand van 10-2 krijgt Jones weer een kans op een leg en die pakt hij meteen. Wade loopt via 54 en 1 pijl op tops weer verder uit naar 11-3. In de 15e kan Jones terugkomen tot 11-4 en die kans verzilvert hij meteen. 

Na de pauze pakken beide mannen weer een leg zodat de stand op 12-5 komt te staan. Wade lijkt de concentratie even kwijt te zijn en Jones komt terug tot 12-6. Hij mist daarna 96 met Wade op 110 maar Jones mag ervoor terugkomen. De dubbels laten de man uit Wolverhampton weer in de steek en dit wordt afgestraft door Wade die met 13-6 voor staat. Voor de pauze loopt Wade verder uit naar 14-6. Na de pauze mist Jones 116 finish en pakt Wade via een 80 finish een grotere voorsprong op 15-6. Met een briljante 100 finish via tops tops besluit Wade deze halve finale in stijl en een overwinning met 16-6 van Wayne Jones.