GSoD: Kim en Ronny Huybrechts maken zich op voor broederstrijd PDC
PDC

GSoD: Kim en Ronny Huybrechts maken zich op voor broederstrijd

GSoD: Kim en Ronny Huybrechts maken zich op voor broederstrijd

Met de eerste tv clash die tussen twee broers gespeeld zal worden, zullen Kim en Ronny Huybrechts geschiedenis schrijven. Het lot wil dat het Belgisch duo de strijd met elkaar moet aangaan in de tweede ronde van de Grand Slam of Darts 2013. Ronny mag misschien wel de verrassing van de eerste ronde genoemd worden. wist namelijk met de volle groepswinst de tweede ronde binnen te stromen. Kim kon in de groepsfase alleen van Vincent van der Voort winnen, toch was dit voldoende voor een plek in de tweede ronde. Een partij tussen twee broers is nog nooit eerder op een tv toernooi voorgekomen en dus absoluut uniek.

Wat vindt het duo van hun broederstrijd?

Aan de ene kant is het een droom die uitkomt, zegt Kim. Eén van ons komt sowieso in de kwartfinale terecht, de familie zal dus blij zijn. Als mensen vóór aanvang van het toernooi vragen tegen wie je niet zou willen uitkomen, zouden de meesten de naam van Phil Taylor, Adrian Lewis of James Wade noemen. Maar ik zou 'Ronny' zeggen. Ik ben blij dat ik de tweede ronde heb bereikt, maar nu moet ik tegen mijn ergste opponent spelen. Ik zal er het beste van maken. Ik zal mij op de partij voorbereiden, zoals ik dat tegen elke andere tegenstander doe en als ik op het podium ben wil ik mijn tegenstander gewoon verslaan. Ik hou zielsveel van mijn broer, hij is mijn beste vriend en ik doe alles voor hem maar als we samen op het podium staan is hij mijn grootste vijand.

De broers troffen elkaar al op de in mei gespeelde derde Players Championship in Wigan. Op dit vloertoernooi was Ronny met 6-1 de sterkste.

Ik won de vorige keer van Kim en donderdag ga ik dat weer doen voegt Ronny toe. Ik wil liever niet tegen Kim spelen, maar daarnaast wil ik winnen en uiteraard heb ik het geloof dat ik kan winnen. Ik ben pas dit jaar een professionele speler geworden. Wat ik heb bereikt is dus als een droom. Het is heel speciaal om samen met mijn broer de wereld rond te reizen en deze prachtige ervaringen te delen. Om eerste in een groep te eindigen waarin twee voormalige wereldkampioenen zitten, is heel mooi. Ik had niet verwacht dat ik alle drie partijen in mijn groep zou winnen. Ik ben dus heel blij.

Kim en Ronny Huybrechts treffen elkaar op de donderdagavond. Hun partij staat als tweede ingepland op het speelschema.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws