GSoD dag 7: Barney wint van Harms en treft Kist in de kwartfinale PDC
PDC

GSoD dag 7: Barney wint van Harms en treft Kist in de kwartfinale

GSoD dag 7: Barney wint van Harms en treft Kist in de kwartfinale

Vanavond kwamen de nummers één en twee uit de groepen E tot en met H in actie in de tweede helft van de tweede ronde. Er stonden drie Nederlanders op het programma. Christian Kist kwam uit tegen Wes 'The Warrior' Newton. In een spannende partij waarbij het tot het maximaal aantal legs kwam, wist Kist de nummer zes van de wereld nipt te verslaan.

Het begin van de partij ging gelijk opgaand, totdat Kist na de eerste pauze een ruime voorsprong pakte en met 7-3 de tweede pauze inging. Het zag er heel goed uit voor de Nederlander die goed was voor enkele finishes boven de 100. Maar Newton knokte terug en wist met een briljante 164 finish een beslissende leg te forceren. In de laatste leg faalde de Engelsman op zijn 126 finish waardoor Christian Kist de partij naar zich toe kon trekken met een 62 checkout. De Lakeside 2012 kampioen na zijn overwinning:

'Het was een ongelooflijke partij en het is een droom om in de kwartfinale te staan. Ik was nerveus gedurende de laatste leg maar kon mijn emoties onder controle houden'.

Raymond van Barneveld en Wesley Harms sloten de avond af met een oranje onderonsje. In het Nederlands duel was Barney zijn jonge landgenoot met 10-4 de baas. Sparky kon tot de eerste pauze nog bijbenen, daarna liep van Barneveld steeds verder uit. Harms bleef echter knokken. In leg 10 kreeg Raymond van Barneveld een briljante 170 om de oren. Ook in leg 13 gooide de jonge Nederlander een prachtige 120 finish. Zijn vechtlust heeft niet mogen baten. Van Barneveld was een maatje te groot voor de halve finalist van de Lakeside 2012. In de kwartfinale zal Raymond van Barneveld wederom tegen Christian Kist uitkomen. De Nederlanders kwamen elkaar al in de groepsfase tegen, waar Barney met 5-4 werd verslagen.

Barney: 'Ik ben heel tevreden met mijn prestatie van vanavond. Voordat ik aan de partij begon, hebben mijn vorige prestaties mij aan het denken gezet. In overleg met vrienden besloot ik weer over te stappen op mijn 23 gram pijlen en ik voelde mij veel beter. Ik zal deze vorm moeten voortzetten tegen Christian, die heel veel indruk heeft gemaakt tot nu toe. Ik heb heel veel respect voor hem'.

Ook John Part en Andy Hamilton hebben zich bij de laatste acht kunnen voegen. De Canadees kwam op een ruime voorsprong van 6-0 tegen Brendan Dolan die heel zwak aan de partij begon. De partij leek beslist maar Dolan knokte terug. Na de 8-2 won de Noord-Ier vier legs op rij. In leg 15 maakte Part echter een eind aan het feestje van The History Maker, pakte ook de volgende leg en wandelde de kwatfinale met een 10-6 overwinning binnen. The Hammer die vanavond weer goed was voor zijn gebruikelijke hoge finishes, versloeg Gary Anderson in een prachtige en gelijk opgaande spannende partij die tot het maximaal aantal legs ging.

De partijen in de tweede ronde worden gespeeld over best of 19 legs. Het toernooi is in zijn geheel te zien via de livestream van www.rtl7darts.nl. Vanwege het succes van de Nederlanders, ging RTL7 vanaf 22:00 uur vanavond live. Voor alle uitslagen, zie ons toernooicenter. Hieronder volgen de verslagen van de vanavond gespeelde partijen.

Speelschema dag 7 tweede ronde
John Part v Brendan Dolan
Wes Newton v Christian Kist
Andy Hamilton v Gary Anderson
Raymond van Barneveld v Wesley Harms

John Part (89.10) 10-6 Brendan Dolan (85.40)
Dolan begint zwak aan de partij. Hij mist twee pijlen voor de openingsleg. Hierdoor kan zijn Canadese tegenstander profiteren met een 77 finish via dubbel vijf. De derde pijl van John Part landt in tops. Hierdoor is zijn voorsprong verdubbeld. Dolan schijnt vanavond niet in vorm te zijn. Hij mist in de derde leg maar liefst zeven pijlen om zijn achterstand te verkleinen. Part straft dit af met een rake dubbel 16. Met onder andere de eerste 180 in de partij dendert Part verder. De Canadees leidt al met 4-0. De "double trouble" van Dolan duurt voort. Ook in de volgende leg raakt hij geen pepernoot. Via tops gaat Part met een 5-0 voorsprong de pauze in. Met dubbel 20 heeft John part de leg na de pauze te pakken. Dolan houdt 24 over na 12 pijlen. Met dubbel 12 heeft de Noord-Ier eindelijk zijn eerste leg te pakken. Met een prachtige 121 finish op de bullseye dendert de Canadees verder.

Met dubbel 3 wint Brendan zijn tweede leg. Het is 7-2 in het voordeel van Part. John Part gooit dubbel 4 uit met zijn derde pijl en gaat met 8-2 de tweede pauze in. De drievoudig wereldkampioen heeft nog 2 legs nodig voor de kwartfinale. The History Maker probeert terug te knokken en wint zijn derde leg. De Noord-Ier gooit dubbel 8 uit en wint zijn tweede leg op rij. Dolan komt in de volegnde leg op 141 te staan, die hij niet uitgooit. Hij laat 82 staan, Part houdt 170 over. Part krijgt de gelegenheid niet om deze mooie finish te benutten aangezien Dolan de leg pakt. Met een prachtige 123 finish op de bull wint Dolan zijn zesde leg. Met dubbel 16 is Part nog 1 leg verwijderd van een plek bij de laatste 8. Part komt wederom op een 170 finish te staan, die hij niet uitgooit. Hij houdt 74 over maar mist tops. Dolan is echter nog ver weg. Met zijn 40 finish via tops wandelt John Part de kwartfinale binnen.

Wes Newton (93.71) 9-10 Christian Kist (89.78)
Newton begint aan de aprtij. De Nederlander komt als eerste op een finish van 65 te staan. Via dubbel 10 breekt hij zijn tegenstander. Ook in leg 2 komt de Lakeside kampioen sterk voor de dag. Hij komt op 131, maar benut die niet. Newton profiteert via tops. Beide mannen beginnen matig aan de derde leg. Newton heeft zes pijlen voor de 142, aangezien Kist niet op een finish staat. Met zijn 32 finish pakt The Warrior de voorsprong. Newton gooit 180 in de volgende leg en houdt 124 over maar benut die niet. Ook zijn volgende dubbels zijn niet raak. Kist kan profiteren met dubbel 16. Kist gooit 140, Newton beantwoordt met 180. kist houdt 36 over en de dubbel 18 is meteen raak. Lipstick gaat met de 3-2 voorsprong de eerste pauze in. Na de pauze komt de Nederlander ook sterk terug en pakt de zesde leg. Met een prachtige 128 finish maakt de Lakeside kampioen er 5-2 van. Kist houdt 127 over, Newton 128. Newton gooit zijn hoge finish niet en houdt 25 over, die hij ook niet uitgooit. Kist gooit de zijne ook niet uit, hij mist de bull. Hij kan echter terugkomen en maakt er 6-2 van.

De Nederlander heeft de tweede break te pakken. Leg 9 is een matige leg van Kist. Met dubbel 5 komt Newton terug tot 3-6. Kist komt op 170 te staan. Hij gooit deze finish niet uit maar heeft de tijd terug te komen want Wes staat nog ver af. Met tops gaat Kist maakt Kist er 7-3 van en gaat weer met een voorsprong de pauze in. Newton knokt na de pauze terug en pakt de elfde leg. Kist faalt op zijn 48 finish om er 8-4 van te maken. Newton mist tops. Kist komt terug maar mist wederom op de dubbels. Uiteindelijk wint Newton de leg. De nummer 6 van de wereld begint de volgende leg met 180. Met dubbel 5 maakt de Engelsman er 6-7 van. Newton begint weer met 180. Newton mist zijn dubbels om de stand gelijk te maken. Kist mist zijn 122 finish, maar kan terugkomen en gooit 68 uit. De Lakeside kampioen heeft nog 2 legs nodig voor de kwartfinale. Newton is wederom niet succesvol op zijn dubbels, ook Christian mist zijn dubbels. Newton komt terug en verkleint zijn achterstand weer naar 1 leg. Kist gooit 180. Met zijn 56 finish is Kist dichtbij de zege. Kist staat op 60 maar wordt door de Engelsman verrast met een briljante 164 finish. Newton knokt voor de winst maar Kist laat zich niet kisten en houdt 62 over na 12 pijlen. Newton faalt op zijn 126 finish en Kist maakt zijn finish af met twee pijlen.

Andy Hamilton (98.76) 10-9 Gary Anderson (101.90)
Via bullseye en tops pakt The Hammer de openingsleg. Anderson maakt gelijk met dubbel 16. In de derde leg gooit de Schot een 180. Met dubbel 7 is het 2-1 voor Andy Hamilton. Met dubbel 10 maakt de nummer vier van de wereld er 2-2 van. Hamilton komt in de vijfde leg op 152 te staan, die hij niet uitgooit. Hij houdt 60 over, gooit die uit en gaat met de 3-2 voorsprong de pauze in. Na de pauze komt Gary Anderon als eerste op een finish te staan. Hij gooit 36 uit en brengt de stand in evenwicht. In de volgende leg gooit de Schot een 180 en laat 124 staan. Die gooit hij niet uit. Hamilton profiteert met een prachtige 152 finish en eist de voorsprong weer op. Anderson komt op 170 in de achtste leg. Hij gooit de triples maar mist de bull maar net. Hij kan terugkomen en maakt de stand wederom gelijk via dubbel 4. Anderson is wat minder in de volgende leg. Hamilton gooit zijn 32 finish uit op de dubbel 8. Gary gooit 180 maar de runner-up van het wereldkampioenschap 2012 snoept de leg af. Met tops maakt The Flying Scotsman de stand gelijk.

De heren gaan met een gelijkstand de tweede pauze in. Ook leg 11 is in bezit van Andy Hamilton. Met een prachtige 110 finish maakt Andy er 7-5 van. Gary Anderosn op 57 en breekt terug. De Schot houdt 40 over maar mist drie pijlen op tops. Hamilton straft af met zijn zoveelste finish boven de 100. Dit keer is hij sterk op de 121. Anderson knokt terug met een 180, The Hammer beantwoordt met een 140. Weer een 180 voor Anderson. Hij maakt zich op voor de 9-darter. Het gaat echter mis bij de zevende pijl. Met zijn 82 finish via tops verkleint The Flying Scotsman zijn achterstand naar 7-8. Anderson staat op 57 en zijn tweede pijl landt in tops. Hamilton staat op 112 maar mist dit keer zijn hoge finish. Anderson mist en Hamilton komt terug om de leg te winnen. Met een 180 probeert Gary zijn tegenstander van de overwinning af te houden. Een beslissende leg lijkt aan te komen. Anderson staat op 52, Hamilton nog ver weg. De 9-9 komt er. Hamilton begint met 140, Anderson gooit mindere scores. Hamilton komt op 32 en trekt de partij met dubbel 16 naar zich toe met zijn derde pijl.

Raymond van Barneveld (104.56) 10-4 Wesley Harms (97.50)
Harms mag aan de partij beginnen in het Nederlands duel. Harms behoudt zijn leg via dubbel 18. Barney komt op 170 te staan maar benut deze niet. Met dubbel 16 heeft Barney de voorsprong te pakken. Met zdezelfde dubbel maakt van Barneveld er 3-1 van. Met dubbel 18 pakt Harms de vijfde leg voordat de Nederlanders de pauze ingaan. Na de pauze spelen beide Nederlanders een sterke leg. Barney wint de leg met dubbel 16. Raymond van Barneveld gooit zijn tweede 11-darter van de partij en vergroot zijn voorsprong met vijf legs. Met een briljante 156 uitgooi dendert The Man verder. Harms gooit zijn derde 180 in de partij maar mist vier pijlen op de dubbel. Van barneveld straft de missers van zijn landgenoot af met zijn 78 finish. Raymond gooit onder ander 177 en 180 en laat 24 staan. Hij krijgt echter een briljante 170 finish om de oren van zijn jonge landgenoot. Het is 7-3 voor Barney. Harms kan de volgende leg naar zich toetrekken maar laat drie kansen liggen. Met dubbel 19 straft Barney dit af. Met tops is Barney een leg verwijderd van de kwartfinale. Van Barneveld sluit de partij in stijl af met een 14-dart leg en eindigt met een gemiddelde van 104.56.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws