Home PDC GSoD: Stompé in de kwartfinale en Van Barneveld uitgeschakeld

GSoD: Stompé in de kwartfinale en Van Barneveld uitgeschakeld

StompeWk2009

We kruipen langzaam naar het finaleweekend toe van de Daily Mirror Grand Slam of Darts, maar eerst moeten de laatste 2e ronde partijen in groep E-H nog gespeeld worden. Hierin zien we vandaag nog 2 Nederlanders in actie. De avond zal geopend worden door Co Stompé. Hij mag het in zijn 2e ronde partij op gaan nemen tegen Colin Lloyd. Daarn zullen Ted Hankey en Steve Beaton aan de oche verschijnen en dan komt de laatste Nederlander in actie. Raymond van Barneveld zal de 3e wedstrijd van de avond gaan spelen tegen Scott Waites, de Engelsman die bij de Grand Slam of Darts altijd iets extra’s kan toevoegen. De avond wordt afgesloten door de Engelsmannen Ronnie Baxter en Phil Taylor.

Wedstrijdschema:
Best of 19 legs

Colin Lloyd v Co Stompe 4-10

Lloyd mag de wedstrijd beginnen en beide heren beginnen rustig. Lloyd komt als eerste op een finish van 126 maar hij laat 36 staan omdat Stompé nog ver weg is. Dan mist de Engelsman 3 pijlen met Stompé op 160. Dit is te hoog gegrepen voor de Amsterdammer en nu heeft de Engelsman aan 1 pijl voldoende. Beide heren vervolgen zwak. Stompé pakt het initiatief totdat Lloyd een 180 aan laat tekenen en weer op gelijke hoogte komt en er komt druk te staan op de 100 van Stompé. De Nederlander houdt gewoon de eigen leg voor 1-1. In de 3e leg laat Stompé 60 over en zet hiermee druk op de 101 die Lloyd over heeft. Lloyd bezwijkt onder de druk en de 1e break is een feit voor Stompé. Het is 2-1 in zijn voordeel. In het vervolg krijgt Lloyd de kans om direct terug te breken via tops en hiervoor is 1 pijl voldoende. Het is 2-2. De Engelsman vervolgt goed met 140, maar Stompé doet er met 180 nog een schepje bovenop. Via een mooie 121 finish is de break wederom voor Stompé en gaan de heren met 3-2 de pauze in. 

Na de pauze ligt initiatief Stompe maar krijgt Lloyd nog wel een paar kansjes. Als Stompé via 75 op 4-2 komt heeft hij met 4 uit 4 een finishpercentage van 100%. Stompé is in het vervolg duidelijk de betere en loopt uit naar 6-2 nog altijd staat hij betreft zijn dubbels op 6 uit 7. In de 9e leg is Stompé 6 pijlen op weg naar een 9-darter, maar de 7e wordt gemist. Hij maakt de leg met 12 pijlen af voor een 7-2 voorsprong. In de 10e leg krijgt Lloyd een klein kansje en die pakt hij ook voor 7-3, nog altijd in het voordeel van de Amsterdammer.

Lloyd komt goed uit de pauze en pakt via dat initiatief nog een leg terug tot 7-4. In de 11e leg is het precies andersom. Stompé heeft na 9 pijlen 121 over. Hij mist de 1e kans maar mag ervoor terugkomen en mist terwijl Lloyd op 104 staat. Lloyd mist en Stompé loopt verder uit naar 8-4. Stompé begint de 12e leg met zijn 6e 180 van de wedstrijd en gooit er in deze leg nog 1. Via 41 is hij nog 1 leg verwijderd van de kwartfinale. De Amsterdammer lijkt het gaspedaal gevonden te hebben en begint weer met 180. In deze leg weet Lloyd wel te antwoorden met ook een 180 maar het is niet genoeg want via dubbel 11 wint een uitstekend spelende Stompé de partij met 10-4 en staat hij in de kwartfinale.

Ted Hankey v Steve Beaton 6-10

Hankey mag de wedstrijd beginnen, maar beide heren beginnen zwak. Beaton mist bull voor een 170 finish en via een 80 finish weet Hankey de eigen leg te houden voor 1-0. Met Hankey op 91 moet de 158 van Beaton uit. Hij mist op een haar na dubbel 19 en Hankey straft dit af met een break op 2-0. Hankey heeft er duidelijk zin in en loopt uit tot 3-0. Beaton mist een kan op 68 maar mag ervoor terugkomen omdat Hankey 146 mist. Hij brengt de stand terug tot 3-1. Beaton mist 121 om helemaal terug te komen met Hankey op 102, maar die mist dubbel 16 en Beaton komt terug tot 3-2.

Na de pauze loopt Beaton ver uit op Hankey en wordt het 3-3. Ook in de 7e leg heeft Beaton duidelijk het betere spel in handen en buigt hij een 3-1 achterstand om in een 4-3 voorsprong. In het vervolg heeft Beaton het helemaal gevonden. Hij loopt ondanks 5 gemiste dubbels verder uit naar 5-3. In de 9e leg is Beaton 6 pijlen op weg maar hij mist dan dubbel 20. Ook in deze leg spelen de gemiste dubbels een rol bij Beaton, maar Hankey kan er vanaf 49 geen gebruik van maken. Het wordt toch 6-3 voor Beaton. In het vervolg komt Hankey via 84 terug tot 6-4 en de zin lijkt weer helemaal terug. Na de 2e pauze loopt Hankey uit op Beaton en met 68 over zal Beaton 161 uit moeten gooien. De laatste pijl gaat mis en Hankey komt terug tot 6-5. Maar in de 12e leg zijn de rollen omgedraaid en loopt Beaton verder uit tot 7-5. Beide heren gaan in het vervolg gelijk op tot Beaton 180 gooit en 81 over houdt, maar onder druk van Hankey die 24 laat staan. Beaton blijft overeind en loopt uit tot 8-5. Hankey maakt te veel fouten in de 14e leg en lijkt gebroken, maar zet de 154 van Beaton dan onder druk met een 180. Beaton mist, maar Hankey mist ook. Ook 111 is te hoog gegrepen voor Beaton en Hankey pakt weer een leg terug tot 8-6. Beaton moet 170 uitgooien om meteen terug te breken maar laat dit na en Hankey mist bull op 88. Nu pakt Beaton de kans wel en is 1 leg verwijderd van de kwartfinale. Met een 12-darter verslaat Steve Beaton met 10-6 Ted Hankey in stijl.

Scott Waites v Raymond van Barneveld 10-7

Beide heren beginnen goed, en Van Barneveld krijgt een eerste goede kans op 1-0 vanaf 56 maar hij laat het liggen op de dubbels. In het vervolg ligt het initiatief bij Waites die minimaal 6 pijlen krijgt op een dubbel en uitloopt naar 2-0. In de 3e leg zijn de rollen omgedraaid en komt Van Barneveld terug tot 2-1. Waites is in het vervolg goed op dreef en via een 135 finish wordt het 3-1 in zijn voordeel. Beide heren missen in het vervolg heel wat dubbels maar het is uiteindelijk Van Barneveld die wel weet te raken en hiermee terug komt tot 3-2.

Na de pauze loopt Waites verder uit naar 4-2. De Engelsman loopt verder uit naar 5-2 en dendert daarna door naar 6-2. Als het eentonig dreigt te worden, krijgt Van Barneveld een kans en die pakt hij met de laatste pijl op dubbel 9. Hiermee komt de Hagenees terug tot 6-3, nog altijd in het voordeel van de Engelsman. In de 10e leg ligt er een belangrijke finish van 137 komt Van Barneveld terug tot 6-4 en kan hij met een beter gevoel de pauze in.

Via 118 krijgt de Hagenees weer een kans maar hij mist met Waites op 83, maar die mist bull en Van Barneveld mag terugkomen voor dubbel 12. De Nederlander heeft aan 1 pijl voldoende en komt terug tot 6-5. Hij krijgt op 156 de kans om de strijd gelijk te trekken maar mist met Waites op 72. De Engelsman raakt hem wel en komt 7-5 voor. In het vervolg loopt Waites verder uit tot 8-5. In de 14e kan Barney via 132 terugkomen, maar hij mag er voor terugkomen omdat Waites nog ver weg is. Waites komt dichterbij omdat Barneveld blijft missen maar uiteindelijk is het wel raak en komt de Hagenees terug tot 8-6. Het ijs lijkt gebroken als Waites ver uitloopt en er 9-6 van maakt. Waites loopt ver uit maar kan het niet afmaken en Van Barneveld komt terug tot 9-7. In het vervolg kan Waites het weer niet afmaken met Barney op 148, maar die mist ook en nu maakt de Engelsman het wel af en wint met 10-7.

Ronnie Baxter v Phil Taylor 1-10

Taylor haalt overtuigend zijn eigen leg binnen voor een 1-0 voorsprong. In de volgende leg krijgt hij toch wat tegengas van Baxter, maar de dubbels laten hem niet in de steek en Taylor heeft de 1e break te pakken. Met een ruime voorsprong haalt Taylor ook de 3e leg binnen en komt hij 3-0 voor. Baxter weet via 72 een whitewash in het eerste deel niet te voorkomen want hij mist en Taylor gaat met een voorsprong van 5-0 de pauze in. De 1e leg na de pauze is wederom een prooi voor Taylor. Taylor loopt verder uit naar 9-0 en lijkt af te stormen op een whitewash, maar dat weet Baxter net voor de pauze te voorkomen en hij pakt nog een leg terug tot 9-1. Baxter krijgt een kans vanaf 96 maar hij mist dubbel 9. Taylor mist ook en Baxter mag terugkomen maar hij mist dubbel 4 en het drama lijkt compleet. Taylor kent geen genade en komt via 54 op een 10-1 overwinning.