Home PDC GDT derde ronde: ”Van Gerwen wint, De Geus verliest”

GDT derde ronde: ”Van Gerwen wint, De Geus verliest”

Gerwen dusseldorf2012

Vanmiddag werden de resterende partijen bij de laatste 16 afgewerkt van de European Tour in Gibraltar. Onze landgenoot Michael van Gerwen wist gemakkelijk te winnen van Colin Lloyd en mag in de kwartfinale aantreden tegen Adrian Lewis die op zijn beurt afrekende met Jamie Caven. Verassing van gisteren Leon de Geus wist een stunt niet te herhalen, hij verloor met 6-1 van de 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor. Zuiderbuur Kim Huybrecht speelde uitstekend en won met 6-4 van Peter Wright met onder andere een geweldige 132-finish. Hij treft in de kwartfinale Dave Chisnall, die een bizar gemiddelde van ruim 111 liet noteren.

Speelschema middagsessie:

Michael van Gerwen 6-1 Colin Lloyd
Jamie Caven 4-6 Adrian Lewis
Kevin Painter 6-3 James Wade
Jamie Lewis 6-0 Steve Brown
Steve Beaton 6-5 John Henderson
Leon de Geus 1-6 Phil Taylor
Kim Huybrechts 6-4 Peter Wright
Dave Chisnall 6-3 Andy Hamilton

Van Gerwen gemakkelijk langs een matige Colin Lloyd
Michael van Gerwen (90.49) 6-1 Colin Lloyd (75.83)
Onze landgenoot Michael van Gerwen heeft gemakkelijk de kwartfinales bereikt op de European Tour in Gibraltar. Met 6-1 was hij te sterk voor Jaws, Colin Lloyd. Michael begon sterk aan de partij met geweldige scores en pakte de eerste leg. Lloyd pakte de tweede leg en zag zichzelf enkele dubbels missen in de derde leg. Van Gerwen profiteerde en stond geen leg meer af. Met een gemiddelde van ongeveer 75 had Jaws geen schijn van kans tegen de in vorm zijnde Mighty Mike.

Lewis ontsnapt na gemiste dubbels van Caven
Jamie Caven (90.76) 4-6 Adrian Lewis (93.1)
Tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis mag zich gaan opmaken voor een kwartfinale tegen Michael van Gerwen. Jackpot wist met 6-4 te winnen van Jamie Caven. Lewis kwam 3-0 voor met onder andere een 130-finish. Caven miste enkele belangrijke dubbels, maar weet het tij volledig te keren en zelfs 4-3 voor te komen met een 12-darter en drie 15-darters. Wanneer Lewis 4-4 maakt, krijgt Caven maarliefst zes darts om het af te maken maar ze missen allen doel. Lewis profiteert en weet zich te plaatsen voor de kwartfinales.

Sterk finishende Painter rekent af met James Wade
Kevin Painter (93.26) 6-3 James Wade (100.8)
The Artist, Kevin Painter, heeft zich geplaatst voor de kwartfinales later op de dag door James Wade met 6-3 naar huis te sturen. Beide mannen begonnen constant aan de partij en wisten hun eigen legs te behouden. Met de stand op 2-2 wist the Artist een belangrijke 64-finish te gooien om de leg daarna Wade te breken met een 88-finish. Painter kwam 5-2 voor waarna Wade nog een legje pakte. The Artist maakte het in stijl af met een 117-finish en kan met een goed gevoel van het podium afstappen.

Welshman Jamie Lewis wint met een whitewash
Jamie Lewis (93.94) 6-0 Steve Brown (82.16)
De jonge Jamie Lewis heeft met maarliefst 6-0 gewonnen van Steve Brown en daarmee voor een verassing gezorgd in Gibraltar. Lewis finishwerk was zeer sterk met ongeveer 67% en Brown kon scorend niet bijblijven en stelde teleur. De enkele kansen die hij op een dubbel kreeg, gingen er niet in. Lewis kan zich gaan opmaken voor een kwartfinale tegen Kevin Painter.

Beaton wint van Henderson in spannende partij
Steve Beaton (94.69) 6-5 John Henderson (93.37)
The Adonis heeft zich geplaatst voor de kwartfinales waarin hij speelt tegen de winnaar van de volgende partij. De partij ging een tijdje gelijk op. Beaton wist Henderson te breken maar vervolgens brak Henderson weer terug, en kwam het aan op een laatste leg. Beaton mist nog enkele matchdarts, maar wanneer Henderson 121 niet kan finishes is het voorbij met een dubbel 4. Steve Beaton mag zich gaan voorbereiden op de partij van vanavond.

De Geus kan niet stunten tegen constante Taylor
Leon de Geus (87.6) 1-6 Phil Taylor (97.49)
Phil Taylor heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de European Tour in Gibraltar. Met maarliefst 6-1 was hij te sterk voor de Nederlandse Leon de Geus. Taylor wist onmiddelijk te breken en vervolgens zijn eigen leg te houden. Leon de Geus pakt de vierde leg nog van Taylor af in 15 darts, maar kan het vervolgens niet doortrekken. Taylor weet het eenvoudig af te maken en speelt vanavond tegen Steve Beaton.

The Hurricane raast verder in prachtige partij tegen Wright
Kim Huybrechts (102.72) 6-4 Peter Wright (103.06)
De Belg Kim Huybrechts heeft een prachtige prestatie neergezet door met 6-4 te winnen van de man in vorm Peter Wright. Beiden speelden ze een geweldige partij. Wright pakte de eerste rommelige leg, alvorens Huybrechts in leg twee een 132-finish wist te gooien. Wright leek langzaam richting de finish te kruipen met twee goede finishes van 70 en 118, maar Huybrechts kwam ijzersterk terug. Wanneer de Belg 5-4 voor staat mist Wright een pijl op tops voor de 5-5 en is het voorbij met een 13-darter voor the Hurricane. Huybrechts gaat spelen tegen de winnaar van de volgende partij.

Sensationele Chisnall overklast Hamilton
Dave Chisnall (111.26) 6-3 Andy Hamilton (99.94)
De man uit St. Helens Dave Chisnall heeft een geweldige prestatie neergezet door met 6-3 te winnen van Andy Hamilton. Chisnall zette een gemiddelde neer van maarliefst 111.26! De beginfase van de wedstrijd ging gelijk op, totdat Chizzy zijn scores begon te raken. Twee keer kreeg hij kans op een negendarter maar helaas gebeurde dat niet. Met acht keer de maximale score kan Chisnall zeer tevreden zijn over zijn optreden en kan Huybrechts op zijn hoede zijn in de kwartfinale.