Engeland wint uiteindelijk dan toch de World Cup PDC
PDC

Engeland wint uiteindelijk dan toch de World Cup

Engeland wint uiteindelijk dan toch de World Cup

Vanmiddag zwerden de halve finales gespeeld. Vandaag was er een verschil met het speltype tot nu toe, aangezien er nu 4 singles gespeeld werden. Na deze singles werd er een koppelpartij gespeeld. Als het na deze koppelpartij 3-3 staat, moest een sudden death leg de beslissing moeten brengen. De eerste halve finale ging tussen Nederland en Australie, waarin Australie mede doordat Vincent niet top fit was overtuigend met 5-1 wist te winnen. De andere halve finale ging tussen Engeland, wat het ondanks de favorietenrol vooralsnog zeer lastig heeft, en Wales. Engeland wist nu eindelijk hun favorietenrol waar te maken en wisten, hoewel Burnett goed stond te gooien, met 5-1 te winnen.Vanavond werd de finale gespeeld tussen Engeland en Australie. Engeland was aan het begin van het toernooi de torenhoge favoriet, maar maakte die favorietenrol eigenlijk pas in de halve finale waar, nadat ze bij de laatste 16 en kwartfinale over geluk niet te klagen had. Australie heeft een prima toernooi achter de rug en is eigenlijk nooit in de problemen gekomen en zodoende een terechte finalist. Engeland leek vrij eenvoudig de finale naar zich toe te trekken, maar Nicholson zorgde met zijn singelwinst op Lewis dat er een koppelpartij gespeeld diende te worden, die ze ook nog winnend wisten af te sluiten. Helaas voor de Australiers ging de titel alsnog naar Engeland.

Finale:
Engeland - Australie 4-3(na sudden death leg)
Phil Taylor - Paul Nicholson 7-4
Nicholson weet met wat geluk de vierde leg te pakken, waardoor hij er 2-2 van maakt. Taylor mist 5 legdarts om 3-2 voor te komen en ziet Nicholson via Tops 3-2 voorkomen. Taylor gooit een 12-darter via een 94 finish om terug te komen tot 3-3. Ook Taylor blijkt zich te kunnen misrekenen, aangezien hij vanaf 129 voor de dubbel 16 gaat, nadat hij de trippel 19 en bull's eye had gegooid. Nicholson profiteert hiervan door er 4-4 van te maken. Taylor finisht 72 voor een 5-4 voorsprong. Taylor wint vervolgens met 7-4.

Adrian Lewis - Simon Whitlock 7-5
Lewis finisht 74 om 1-0 voor te komen. Whitlock gaat de pauze in met een 3-2 voorsprong. Lewis neemt de leiding over met 4-3. Lewis gooit een 11-darter via een 98-finish om zijn eigen leg te houden en 5-4 voor te komen, terwijl Whitlock na 9 pijlen 41 over had. Whitlock finisht 64 om de stand op 5-5 te brengen. Lewis finisht 161 voor een 12-darter en een 6-5 voorsprong. Lewis pakt de wedstrijd met 7-5 via een 72 finish.

Phil Taylor - Simon Whitlock 7-6
Taylor mist enkele pijlen om 1-0 voor te komen. Whitlock straft dit af en komt 1-0 voor. De dubbels lijken Taylor niet goed gezind. In de derde leg mist Taylor wederom enkele legdarts en ziet wederom Whitlock de leg pakken. Taylor zet hem vanaf 167 op Tops weg en nu vindt Taylor dan toch de dubbel om er 1-3 van te maken. Taylor finisht 142 om terug te komen tot 2-3. Taylor gooit een 12-darter om de stand op 3-4 te brengen. Taylor mist drie pijlen op dubbel 14, maar Whitlock profiteert hier niet van, waardoor Taylor alsnog terug weet te komen tot 4-4. Whitlock finisht 80 voor een 5-4 voorsprong. Via een 52-finish brengt Taylor de stand op 5-5. Taylor toont in deze partij waarom hij 15-voudig wereldkampioen is doordat hij, ondanks dat Whitlock na een 3-0 voorsprong relatief eenvoudig leek te gaan winnen, 6-5 voor weet te komen. Whitlock weet er via dubbel 6 een beslissende leg uit te slepen. Taylor sleept de partij met een 11-darter via een 84-finish binnen.

Adrian Lewis - Paul Nicholson
4-7
Nicholson finisht 68 om er 2-2 van te maken, nadat Lewis de grote 1 miste om 5 te finishen. Lewis gaat de pauze in met een 3-2 voorsprong. Nicholson gooit 131 en dubbel 16 om de stand op 3-3 te brengen. Lewis gooit 161 uit om er 4-4 van te maken. Nicholson finisht 64 om op 6-4 voor te komen. Nicholson mist net Tops voor een 160 finish om de wedstrijd met 7-4 te winnen, maar in de herkansing vindt Nicholson Tops wel.

Taylor/Lewis - Whitlock/Nicholson 4-7
Whitlock finisht 79, nadat Nicholson 180 gooide, om 1-0 voor te komen. Lewis mist drie pijlen om terug te komen tot 1-2, wat afgestraft wordt door Nicholson die Tops gooit om 3-0 voor te komen. Lewis gooit 180, waarop Taylor 177 gooit en via een 99-finish maakt Lewis er vervolgens 2-3 van. Nicholson mist een 170 finish op de bull's eye voor een 5-2 voorsprong, maar Whitlock maakt het in de herkansing af. Taylor gooit vrijwel uit het niets 100 uit met twee pijlen om terug te komen tot 3-5, waar Lewis zichtbaar blij mee is. Taylor finisht 106 om de stand op 4-6 te brengen. Whitlock finisht 124 om de koppelpartij met 7-4 te winnen en er een sudden death leg uit te slepen.

Sudden death: Na enkele pogingen vindt Taylor de bull's eye, waardoor Engeland de sudden death leg mag beginnen. Beide landen beginnen niet al te sterk aan de sudden death leg. Taylor lijkt met zijn 134 score het verschil te maken. Nicholson laat met een 140 score zien dat Australie nog niet verslagen is. Nicholson mist twee pijlen vanaf 56 om de sudden death leg te pakken en daarmee de titel binnen te slepen. Maar ook Taylor mist twee legdarts vanaf 56. Whitlock weet de resterende finish niet te gooien, aangezien hij de singel 10 en singel 5 gooit. Lewis weet dan toch de dubbel 5 te vinden.

Halve finale:
Australie - Nederland 5-1
Simon Whitlock - Vincent van der Voort 4-3
Vincent weet 1-0 voor te komen en ziet vervolgens Whitlock de leiding overnemen met 3-1. Vincent mist drie pijlen op Tops om er 2-3 van te maken, maar in de herkansing vindt Vincent hem wel en maakt er alsnog 2-3 van. Vincent weet er ook nog 3-3 van te maken, maar hij kan niet voorkomen dat Whitlock met 4-3 alsnog aan het langste eind trekt.

Paul Nicholson - Raymond van Barneveld 0-4
Raymond weet 148 te finishen om met 4-0 Nicholson te kloppen en zal dus met een lekker gevoel de volgende partij tegen Simon Whitlock ingaan.

Simon Whitlock - Raymond van Barneveld
4-2
Raymond mist vijf legdarts op Tops om 1-0 voor te komen, waarvan Whitlock profiteert door dubbel 9 te gooien. Whitlock loopt uit tot 3-0. Raymond weet nog terug te komen tot 3-2, maar moet uiteindelijk met 4-2 toch zijn meerdere erkennen in Whitlock.

Paul Nicholson - Vincent van der Voort
4-2
Vincent komt 1-0 voor, maar ziet vervolgens Nicholson een 2-1 voorsprong nemen. Vincent slaagt erin om terug te komen tot 2-2. Uiteindelijk is het Nicholson die met 4-2 de overwinning boekt en dus dient Nederland zowel de koppelpartij als de sudden death leg te winnen als het de finale wilt bereiken.

Whitlock/Nicholson - van Barneveld/van der Voort
4-0
Whitlock finisht 105 om 3-0 voor te komen en het lijkt over en uit voor Nederland. Whitlock gooit 110 uit om een 4-0 overwinning veilig te stellen.

Engeland - Wales 5-1
Phil Taylor - Richie Burnett 1-4
Burnett finisht 60 om op een 2-0 voorsprong te komen. Burnett gooit 180 om 36 over te laten, maar Taylor toont zijn klasse door 111 uit te gooien en terug te komen tot 1-2. Burnett gooit prima darts en komt zonder al te veel problemen op een 3-1 voorsprong. Taylor mist een 106 finish op dubbel 16 om in de wedstrijd te blijven en ziet Burnett 76 finishen om een 4-1 overwinning te boeken.

Adrian Lewis - Mark Webster
4-0
Lewis laat zien waarom hij de regerend wereldkampioen is en geeft Webster geen moment het gevoel dat er iets te halen valt voor de Welshman. Lewis wint op de automatische piloot met 4-0 om de stand tussen Engeland en Wales op 1-1 te brengen.

Phil Taylor - Mark Webster 4-1
Taylor begint eindelijk te laten zien waarom hij 15 wereldtitels achter zijn naam heeft staan en weet mede door een 66 finish via bull's eye en dubbel 8 op 2-0 voor te komen. Taylor wint, tot zijn grote opluchting, met 4-1 van Webster. Zodoende weet Taylor, nadat hij eerder dit toernooi zijn singelpartijen tegen Ken MacNeil, Gary Mawson en Richie Burnett verloor, eindelijk een singelpartij winnend af te sluiten.

Adrian Lewis - Richie Burnett
4-3
Burnett weet 43 niet te finishen om op 1-0 voor te komen en Lewis profiteert hier optimaal van door 155 te finishen voor een 1-0 voorsprong. Lewis krijgt enkele kansen om uit te lopen tot 2-0, maar pakt deze kansen (net) niet en ziet Burnett er 1-1 van maken. Burnett finisht 93 op de bull's eye om 2-1 voor te komen. Uiteindelijk pakt Lewis de wedstrijd met 4-3

Taylor/Lewis - Webster/Burnett
4-2
Taylor finisht 111 om 2-1 voor te komen. In de vierde leg zijn Taylor en Lewis 7 pijlen op weg naar een 9-darter, maar helaas gaat de 8e pijl mis. Desondanks komen ze 3-1 voor om vervolgens met 4-2 te winnen.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws