Home PDC Hemeco Pro Darts met een aantal spelers naar PDC Q-School

Hemeco Pro Darts met een aantal spelers naar PDC Q-School

Logo

Het Hemeco Pro Darts Team heeft aan Dartfreakz bevestigd dat er een aantal spelers van het team zijn die van 19-22 januari de PDC Q-School gaan gooien. Bij de Q-School zijn er in totaal 25 ProTour Cards te verdienen voor een periode van 2 jaar. 

Er is onderling nog overleg en welke spelers van Team precies naar de Q-School gaan, zal in een weloverwogen beslissing nog naar buiten gebracht worden. Er is nog alle ruimte om te beslissen welke spelers wel of niet voor de Q-School gaan, aangezien de termijn voor inschrijving pas op woensdag januari a.s. afloopt. Het afgelopen jaar heeft het merendeel van het Hemeco Pro Darts Team al diverse Europese ProTour toernooienn en Jeugdtoernooien bij de PDC gespeeld. 

Op dit moment is alleen zeker dat Gino Vos Q-School zal spelen en Toon Greebe is ook zo goed als zeker voor de Q-School. Dat is bestigd door de woordvoerder van het Team en door Greebe zelf. Over andere spelers is niet gesproken.

Het lijkt een heel logische keuze om met deze jongens Q-School te proberen. Vos drong bij het PDC WK jeugd door tot de laatste 16 en behaalde eerder dit jaar ook een finaleplaats bij de jeugd in Nuland. Het hart van Greebe heeft altijd bij PDC gelegen en daar heeft de jonge Bosschenaar al meerdere keren laten zien dat hij prima met dit niveau mee kan. Als de Q-School inschrijving definitief is wil Greebe zich naar eigen zeggen in de 1e plaats richten op een plaats bij het WK en EK en uiteindelijk ook plaatsing voor de UK Open. 

Meer informatie over de Q-School en de inschrijving hiervoor is te vinden in dit artikel.

Stand van zaken Q-School
Er komen langzaam leuke, en ook (oude) bekende namen naar buiten als het om deelname aan de Q-School gaat. Verwachting is dat er na het PDC WK veel meer namen op de lijst bij zullen komen. Spelers die na het WK buiten de top 64 vallen en op een andere wijze geen ProTour Card wisten te bemachtigen zullen zich dan waarschijnlijk alsnog inschrijven. Op dit moment staan Peter Manley, Alan Warrinier-Little en Peter Evison op de lijst. Ook de Belg Rocco Maes heeft zich aangemeld en huidig ProTour speler Chris Aubrey. Naar eigen zeggen zullen Chris Mason en Wayne Mardle zichzelf ook inschrijven voor de Q-School. Beide heren zijn al weer een tijd volop in training. 

Op dit moment zijn er ook een paar mannen die nog buiten de boot vallen en zich op nieuw in moeten schrijven voor Q-School omdat de huidige ProTour Card voor hen af zal lopen. Onder die mannen zien we ook bekende namen terug zoals Matt ‘Superman’ Clark en Andy Jenkins, maar ook bekende Europese gezichten zoals Bernd Roith, Carlos Rodriguez en Tomas ‘Shorty’ Seyler. Naar eigen zeggen zullen Darren Johnson en Colin Monk geen energie meer steken in het winnen van een ProTour Card en Tony Eccles heeft zelf aangegeven dat hij terug zal keren naar de BDO. 
.