Home PDC Henderson over aanstaand PL duel met Van Gerwen: “Heb niets te verliezen”

Henderson over aanstaand PL duel met Van Gerwen: “Heb niets te verliezen”

De afwezige Gary Anderson wordt door negen spelers vervangen tijdens de Premier League Darts 2019. Iedere speelronde zal een andere ‘Premier League-uitdager’ op het podium verschijnen.

John Henderson is één van de negen vervangers van zijn landgenoot. Donderdag is het de beurt aan Highlander om zijn debuut te maken op het Premier League podium en zich te bewijzen. Hij treft met Michael van Gerwen meteen de zwaarste tegenstander maar volgens Henderson heeft hij als invaller niets te verliezen.

“Ik speel tegen de beste van de wereld. Ik heb dus niets te verliezen, ik ga gewoon genieten. Ik heb Michael een paar jaar geleden verslagen op de World Grand Prix (Henderson versloeg van Gerwen in de halve finale van de WGP 2017) maar dat was een ander podium en dit zegt niets over aanstaande donderdag”.

“Ik moet toegeven dat ik verrast was toen ik voor de Premier League werd uitgenodigd” vervolgt de Schot. “Maar vanaf ik bij de PDC speel is dit is altijd een droom geweest. Ik denk dat mijn vorm sinds het WK wat verbeterd is. Ik heb nu het vertrouwen en ik heb een goede start gehad van het Pro Tour seizoen. Hopelijk kan ik deze vorm donderdag laten zien”.

Michael van Gerwen en John Henderson troffen elkaar negen keer in hun carrière. Slechts één keer ging Henderson er met de winst vandoor en dat was op de World Grand Prix 2017, zoals hierboven aangegeven. De Nederlander en de Schot treffen elkaar in de laatste partij van de avond tijdens speelweek vijf. Vóór deze partij zullen Raymond van Barneveld en Peter Wright de degens kruisen.

Speelschema week 5 donderdag 7 maart
Michael Smith v Rob Cross
Daryl Gurney v James Wade
Mensur Suljovic v Gerwyn Price
Raymond van Barneveld v Peter Wright
Michael van Gerwen v John Henderson