EDO 2023 Dirk van Duijvenbode runner-up, Price pakt de titel PDC
PDC

EDO 2023 Dirk van Duijvenbode runner-up, Price pakt de titel

Tijdens de zondagavond sessie kwam het Interwetten European Darts Open tot een ontknoping. Michael van Gerwen was op jacht naar zijn zesde titel, Van Gerwen won vijf European Darts Open titels waarvan hij de laatste drie edities won in de Ostermann-Arena in het Duitse Leverkusen. Van Gerwen liep wederom tegen een sterk spelende Price aan, The Iceman schakelde MvG uit met 106.28 gemiddeld in de kwartfinale. Price kwam vervolgens via Danny Noppert in de finale. The Freeze versloeg Damon Heta bij de laastte acht maar kwam niet voorbij het imposante lichaam van de Welshman. Van Duijvenbode versloeg John Rock en wist in de halve finale van een 6-2 achterstand terug te komen, de Nederlander won vijf legs op rij.

Ricardo Pietreczko is de sensatie van het toernooi, de Duister mocht het opnemen tegen Rob Cross, Pikachu speelde in zijn carrière twee halve finales van een PDC protour en was debutant tijdens de Eurotour. Pietreczko maakte er een spannende wedstrijd van, een elfde leg moest de beslissing brengen. Voltage maakte het af in 14-pijlen en liet niet toe dat de debutant op een finish kwam.

Gerwyn Price heeft zijn zevende Euro-tour titel op zak nadat hij twee wedstrijd pijlen had overleefd van Dirk van Duijvenbode. De Westlander was dicht bij zijn eerste Eurotour titel.

De wedstrijdverslagen:
Kwartfinale
Danny Noppert
(89.86) 6-4 Damon Heta (90.28)
De Fries loopt in de eesrte leg tegen een break aan maar weet die met een 13-darter ongedaan te maken. Noppert gooit vervolgens zijn leg uit met 12 pijlen waarmee hij op 2-1 voor komt. De Nederlander weet in leg vier vervolgens 164 van het bord te gooien waarmee hij 3-1 voor komt. De tweede break voor de Nederlander is definitief als hij 4-1 voor komt en Heta de achtervolging in zet. The Heat komt met onder andere een 12-darter terug tot 4-3. In de achtste leg laten beide het liggen op de dubbel, Noppert weet uiteindelijk de dubbel te vinden en komt op matchpoint. De negende leg weet de Aussie te breaken met een 81-finish voor 5-4 waarna The Freeze zich in 15 pijlen naar de halve finale speelt.

Gerwyn Price (106.28) 6-4 Michael van Gerwen (99.46)
In 25 pijlen staat het 2-0 voor de Nederlander. MvG mist twee pijlen om 3-0 te maken en Price profiteert. De Welshman weet zijn leg te behouden en gooit vervolgens een 12-darter om 2-3 voor te komen. Met een 10-darter weet the iceman ook op 2-4 te komen waarna de Nederlander 132 uitgooit in 12 pijlen. Het lukt Mighty Mike echter niet meer om Price te breaken waardoor er een einde komt aan de European Darts open voor de Brabander.

Ricardo Pietreczko (87.3) 5-6 Rób Cross (95.63)
De Duister wist 1-0 voor te komen waarna de tweede leg een bijzondere was die beide niet uit kregen, het was Cross die na 27 pijlen 1-1 kon maken. De wedstrijd verloopt verder zonder breaks, Cross gooit in de vijfde leg een 140 finish en weet twee legs in 11-pijlen te behouden. Pietreczko weet in de beslissende leg niet op een finish te komen, de Engelsman weet de wedstrijd met een 14-darter te eindigen voor een plek in de halve finale.

Dirk van Duijvenbode (96.13) 6-3 Josh Rock (89.11)
De eerste zes legs gaan met de darts mee, in leg zeven weet de Nederlander optimaal gebruik te maken van vier pijlen van Rock die doel misten. Met een spectaculaire 132-finish via twee dubbels weet Aubergenius op 5-3 te komen. Van Duijvenbode weet na de 132-finish in 12-darts ook nog 117 uit te gooien voor een plek in de halve finale.

Halve finale
Danny Noppert (92.37) 4-7 Gerwyn Price (100.79)
Vijf legs gaan met de darts mee, in de zesde leg mist de Nederlander een pijl op tops waardoor Price kan breaken. In de negende leg lukt het Noppert een re-brak te gooien alleen mist the Freeze twee pijlen op de dubbel waarna The Iceman met een 11-darter opnieuw kan breaken. Deze 11-darter blijkt de nekslag te zijn geweest, Noppert gooit gene triples maar waardoor Price door gaat naar de finale.

Rób Cross (96.13) 6-7 Dirk van Duijvenbode (98.98)
De Engelsman kwam 6-2 voor en had slechts één leg nodig voor een plek in de finale. Van Duijvenbode wist echter de wedstrijd te keren en won vijf legs op rij waardoor niet Voltage maar Aubergenius het gaat opnemen tegen Price. De eerste break ging in 13-darts en de tweede break gooide de Nederlander nadat hij drie wedstrijdpijlen had overleefd. De dertiende leg mocht de Westlander beginnen en hij maakte het af in 13 pijlen om zijn eerste Eurotour finale te gaan spelen.

Finale
Gerwyn Price (96.35) 8-7 Dirk van Duijvenbode (98.27)
Aubergenius wist 1-3 voor te komen waarna de Welshman met drie legs op rij 4-3 voor kwam. In leg 13 weet de Westlander een tweede 13-darter op rij te gooien om de Iceman te breaken. In de veertiende leg miste de Nederlander dubbel 18 en dubbel 8 voor de wedstrijd waardoor Price terug kan breaken en er een beslissende vijftiende leg gegooid moest worden. Pice gooit een ijzersterke 12-darter voor de winst en zijn allereerste Interwetten European Darts Open titel.