Home PDC Het PDC WK onder 21: Van Gerwen staat in de finale en...

Het PDC WK onder 21: Van Gerwen staat in de finale en pakt ticket voor GSoD

vangerwen2010

Het PDC Unicorn WK onder 21 is officieel gestart met de wedstrijden eerste ronde bij de laatste 64 in Barnsley. In totaal zullen 66 jongelingen meedoen aan dit toernooi. In Barnsley zal er gespeeld worden tot en met de halve finale. De finale zal op het podium van het PDC WK in december in Alexandra Palace in Londen. De winnaar ontvangt £10,000,- en voor de runenr-up ligt er een cheque van £5,000,- klaar. Er is een totale prijzen pot van £30,000,- voor de spelers tussen de 16 en 21 jaar en de finalisten krijgen tevens een ProTour Card voor 2011 en mogen ook deelnemen aan de Grand Slam of Darts 2010.

De top 8 wordt opvallend genoeg niet aangevoerd door deelnemer uit Engeland, maar door onze jonge landgenoot Michael van Gerwen. Hij wordt gevolgd door Joe Cullen en Arron Monk. Er zullen in Barnsley 2 voorrondes worden gespeeld waarna de laatste 64 tot de finale spelen. Het PDC WK onder 21 zal gespeeld worden over best of 7 legs en de finale gaat over best of 11 legs. De loting is verricht en hieruit wordt meteen duidelijk dat het ongunstig uit gaat pakken voor de Nederlandse deelnemers Dirk van Duijvenbode, Benito van de Pas, Michael van Gerwen en Rico Dera. Van Gerwen en Duijvenbode zijn beide ingedeeld op bord 1 en Dera en Van de Pas komen in de eerste ronde op bord 3 meteen tegen elkaar uit. Voor Van Gerwen is de eerste stap in de goede richting al gezet want hij verslaat Keegan Brown in de 1e ronde met 4-2. De toon is al in de eerste ronde gezet als Michael Smith net dubbel 12 mist om een 9-darter te gooien.

Inmiddels kan gemeld worden dat ook Dirk van Duijvebode naar de 2e ronde mag. Hij verslaat Liam Showell met 4-0. De oranje strijd tussen Benito van de Pas en Rico Dera is in het voordeel van de Tilburger beslist. Hij won met 4-1 en is door naar de 2e ronde. Van Gerwen gaat door naar de 2e ronde door Adam Hunt met 4-3 te verslaan. Dirk van Duijvenbode moet zijn meerdere erkennen in Michael Bushby en verliest met 4-3. Benito wint met 4-0 van Ash Khayat en gaat door naar de 3e ronde. Hiermee is hij in ieder geval al verzekerd van 62 pond. Michael van Gerwen heeft zich inmiddels bij de laatste 8 geplaatst hij versloeg in de 3e ronde Michael Bushby met 4-0. Ook Benito van de Pas gaat door naar de kwartfinale na zijn 4-3 overwinning op Curtis Hammond.

In de kwartfinale gaat Benito het opnemen tegen Michael Smith die in de 1e ronde net dubbel 12 mistte voor een 9-darter. Van de Pas weet als eerste Nederlander de halve finale te bereiken door Smith met 4-2 te verslaan en is nog maar 1 wedstrijd verwijderd van deelname aan de Grand Slam of Darts als Van Gerwen zijn kwartfinale wint betekent dit dat er in ieder geval een van beide in de finale staat en dus het ticket pakt. Michael doet wat hij moet doen als 1e geplaatste, hij wint met 4-3 van Shaun Griffiths en maakt de 1e halve finale compleet oranje. In de halve finale is Van Gerwen met 4-1 uiteindelijk te sterk voor Van de Pas, die op zijn beurt vandaag toch goed heeft laten zien dat hij prima kan meedraaien met zijn leeftijdsgenoten bij de PDC. We moeten nog even afwachten tegen wie Michael in de finale zal spelen, maar de als 1e geplaatste Nederlander heeft zichzelf ondanks de druk op zijn schouders toch bewezen. Van Gerwen was bij vrijdag bij de kwalificaties het ticket voor de Grand Slam of Darts heel dicht genaderd en heeft hem met zijn finaleplaats nu toch te pakken. Hiermee zal hij zijn debuut maken bij een tv toernooi bij de PDC (buiten het WK). Eerder hadden Raymond van Barneveld, Co Stompé en Vincent van der Voort zich al geplaatst voor dit prestigieuze toernooi. Inmiddels is de finale bekend. Het wordt Michael van Gerwen tegen Arron Monk. De finale zal op het podium van het PDC WK in december in Alexandra Palace in Londen.

De uitslagen vanaf de laatste 16 vind je hieronder en alle overige uitslagen kun je hier vinden.

{sheet 271}