Home PDC Hotel Koningshof is de locatie van de Dutch Darts Masters 2013

Hotel Koningshof is de locatie van de Dutch Darts Masters 2013

Eur._Tour_8_Veldhoven

De PDC maakt bekend dat de Dutch Darts Masters 2013 in het NH Hotel Koningshof te Veldhoven gehouden zal worden. Hiermee kiest de organisatie voor een andere locatie in Nederland dan het gebruikelijke hotel van der Valk te Nuland, waar er de afgelopen jaren PDC toernooien werden georganiseerd. Toch is het NH Hotel Koningshof geen nieuwe locatie voor de PDC. Op 30 en 31 augustus 2008 werden er in het hotel al Players Championships gespeeld. Phil Taylor wist in dat weekend beide vloertoernooien naar zich toe te trekken.

De Dutch Darts Masters wordt van 25 tot en met 27 oktober gehouden en is de achtste en laatste van de European Tour evenementen in 2013. Op 25 oktober wordt de eerste ronde gespeeld die verdeeld is in een middag- en avondsessie. De tweede ronde zal op zaterdag 26 oktober op het hoofdpodium gespeeld worden, eveneens verdeeld in een middag- en avondsessie. Op zondagmiddag 27 oktober wordt het toernooi voortgezet met de derde ronde. De kwartfinales, halve finales en de finale worden op de zondagavond gespeeld. Het vorig jaar schreef de Australiƫr Simon Whitlock de Dutch Darts Masters te Nuland op zijn naam.

De top 32 van de Pro Tour Order of Merit is automatisch geplaaatst voor het toernooi. De overige 32 spelers komen voort uit de kwalificatietoernooien. Het kwalificatietoernooi voor Engeland, de UK Qualifier, wordt op 4 oktober in het Citywest Hotel te Dublin gespeeld. Inschrijven kan via http://pdclive.servasport.com/login.html. Het kwalificatietoernooi voor Europa en Nederland, de European en Home Nation Qualifier, wordt op 24 oktober in het NH Hotel Koningshof gespeeld. Inschrijven kan via www.pdc-europe.net. De deadline voor de inschrijvingen van de top 32 en de kwalificatietoernooien is 24 september om 15:00 uur Nederlandse tijd. Kaarten voor het evenement zullen via www.pdc-europe.net te verkrijgen zijn.

Adresgegevens NH Hotel Koningshof:
Locht 117
5504 RM Veldhoven