Home België nieuws Huybrechts blij terug te zijn in Blackpool lastig accepteren nr2 van België...

Huybrechts blij terug te zijn in Blackpool lastig accepteren nr2 van België te zijn

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2021, ALAXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 3 KIM HUYBRECHTS V RYAN SEARLE KIM HUYBRECHTS IN ACTION

Na drie jaar afwezigheid zal op maandagavond Kim Huybrechts terugkeren op het World Matchplay podium. The Hurricane heeft de ambitie om nummer één van de wereld te worden en geeft toe het lastig te vinden dat hij niet meer de Belgische top-favoriet is. 

In het iconische Winter Gardens won de 36-jarige Belg van John Henderson nadat hij zes jaar in de eerste ronde verloor van het zomer WK de Matchplay.

“De World Matchplay was een van mijn doelen aan het begin van het seizoen en ik ben erg blij dat ik me heb gekwalificeerd”, zei Huybrechts, die het opneemt tegen vijfvoudig kwartfinalist Dave Chisnall in de laatste eerste ronde wedstrijd van maandag. Het is een heel goed gevoel om terug te zijn in Blackpool. Mijn staat van dienst daar is niet geweldig, maar ik ga graag naar de Winter Gardens. Er hangt daar een bijzondere sfeer en het is een mooie locatie. Om de een of andere reden heeft het nog niet geklikt, maar ik weet zeker dat het dat wel zal doen.”

Huybrechts is samen met de 2020 kampioen Dimitri van den Bergh een van de twee Belgen in het 32-koppigespelersveld van de 2022 editie. De successen van the dreammaker heeft bijgedragen aan de stijgende populariteit van darts in België, en Huybrechts geeft toe dat het een opwindende tijd is voor de sport in zijn geboorteland.

“Darts is geëxplodeerd in België en dat is een geweldig gevoel”, voegde hij eraan toe. “We hebben letterlijk nog nooit zoiets gezien. Als je een paar jaar geleden keek, waren alleen ik, mijn broer Ronny en Van den Bergh actief in het circuit. Heden ten dage hebben we een veel breder deelnemersveld vanuit België met onder andere Mike De Decker, Brian Raman, Geert de Vos en Mario Vandenbogaerde, en ik denk dat je er in de toekomst nog een paar zult zien.

Vroeger hadden we lokale competities met 30 of 40 spelers, nu zijn er meer dan 200 spelers. Er komt nieuw talent door, en dat is heel belangrijk voor de toekomst van het darten in België.” aldus Kim Huybrechts.

Huybrechts speelde vorig jaar een epische confrontatie tegen Gerwyn Price op het World Darts Championship, waarbij hij matchdarts miste voordat hij bezweek in een spannende laatste beslissende leg. De Belg was een prominent figuur in de top 16 van de wereld nadat hij tien jaar geleden op het toneel verscheen, met respectievelijk twee Premier League-deelnames in 2015 en 2017. In de afgelopen jaren is Van den Bergh het nieuwe affiche van het Belgische darts geworden, en ondanks de hechte relatie tussen de Belgen, was het voor Huybrechts even slikken om dit te accepteren.

“Het is moeilijk geweest. Je bent gewend aan een bepaalde status, en die ben ik kwijt”, gaf de huidige nummer 34 van de PDC Order of Merit toe.

“Dimitri doet het fantastisch en ik ben trots op hem, maar het is moeilijk. Ik wil niet alleen de nummer één van België zijn, ik wil de nummer één van de wereld zijn. Of het nu de nummer één van België is of de nummer één van de wereld, we zullen zien, maar je moet doelen hebben, en dat zijn mijn doelen.” liet Kim Huybrechts weten aan de PDC.