Home PDC Inschrijvingen voor de Qualifying School 2013 zijn reeds geopend

Inschrijvingen voor de Qualifying School 2013 zijn reeds geopend

bord

De inschrijvingen voor de Qualifying School 2013 zijn geopend. De derde Qualifying School zal van 17 tot en met 20 januari in de Robin Park Tennis Centre te Wigan, waar spelers een ticket kunnen bemachtigen voor de Pro Tour. De top 64 van de PDC Order of Merit na het Ladbrokes wereldkampioenschap 2013, behouden hun tourkaart evenals de tourkaart houders van 2012 en enkele spelers die de tourkaart in ontvangst mochten nemen. De PDC Unicorn Youth Tour Order of Merit winnaar is één van de spelers die de Qualifying School mag overslaan en meteen aan de Pro Tour mag deelnemen.

Enkele voorbeelden van stersplers die een tourkaart wonnen, zijn Dave Chisnall die in 2011 een tourkaart won en binnen een jaar de top 32 wist binnen te wandelen. Momenteel bezet de speler uit St. Helens de 13e plek op de wereldranglijst. Ook Dean Winstanley die de Qualifying School in januari dit jaar met succes doorkwam, heeft het niet slecht gedaan. Over The Top wist zich zich al voor twee tv toernooien te kwalificeren, namelijk de UK open en de World Matchplay, waar hij de nummer vier van de wereld Gary Anderson verrassend versloeg. Andere sterren die ook uit de Qualifying School zijn voortgekomen, zijn de Zuid-Afrikaan Devon Petersen, de Belg Kurt van de Rijck en James Richardson, die Raymond van Barneveld te sterk af was bij de laatste 64 van het Ladbrokes wereldkampioenschap 2012.

De inschrijvingskosten voor de Qualifying School bedragen £200,- en spelers kunnen zich inschrijven via www.pdpa.co.uk. Spelers die aan de Qualifying School deelnemen maar geen tourkaart winnen, worden lid van de PDPA, hetgeen inhoudt dat ze aan alle UK Open Qualifiers mogen meedoen en European Tour kwalificatietoernooien. PDPA spelers mogen ook aan Players Championships deelnemen, indien niet alle 128 tour card houders zich hebben ingeschreven voor een Pro Tour. Deelname zal dan op basis van de volgorde op de ranglijst gebeuren.

Belangrijk: Spelers moeten op 17 januari 2013, zestien jaar of ouder zijn om aan de Qualifying School te kunnen deelnemen.
.