German Darts Grand Prix Van Gerwen sneuvelt in de halve, Humphries pakt zijn eerste titel PDC
PDC

German Darts Grand Prix Van Gerwen sneuvelt in de halve, Humphries pakt zijn eerste titel

German Darts Grand Prix Van Gerwen sneuvelt in de halve, Humphries pakt zijn eerste titel

De ontknoping van de Interwetten German Darts Grand Prix op Paasmaandag. De Zuid-Hollander Wesley Plaisier wist via Jim Williams, Joe Cullen en Dirk van Duijvenbode de laatste acht in München te halen. Plaisier nam het in de kwartfinale op tegen Luke Humphries, de Nederlander kwam 4-2 achter maar wist knap een beslissende elfde leg af te dwingen die naar de Brit ging waardoor het sprookje voor Plaisier ten einde kwam. De geplaatste Van Gerwen overleefde in zijn eerste wedstrijd wedstrijdpijlen van Chris Dobey en won eerder op maandag van Rob Cross.

Van Gerwen wist Keegan Brown met ruim 102 aan de kant te zetten in de kwartfinale. In de halve finale trof de Nederlander een ontketende Humphries die de Brabander met een white wash versloeg. Deze cool hand trof in de finale Martin Lukeman, Humphries haalde niet meer het niveau van het duel tegen Van Gerwen maar het was wel voldoende om voor het eerst in zijn carrière een Euro-tour te winnen.

Iedereen kan live via internet de Euro-tour volgen via deze link, het is volledig gratis. darts-tv.com heeft de Euro-tour rechten gekocht, de Interwetten German Darts Grand Prix is het eerste toernooi wat via deze website gratis is te bekijken.

De wedstrijdverslagen:
Kwartfinale

Martin Lukeman (98.35) 6-4 Martin Schindler (96.22)
De 37-jarige Engelsman Lukeman wist in leg drie met een 14-darter de eerste break te forceren, Smash verzilverd zijn break en komt 3-1 voor. Beide mannen wisselen legs uit waarbij Lukeman met de hoogset finish van deze wedstrijd een 121-finish 4-2 voor komt. In de zevende leg weet de Brit de tweede break te forceren via een 88-finish, de jonge Duitser Schindler voorkomt met een 11-darter dat de break verzilverd wordt en gooit zelfs een tweede 11-darter op rij om 5-4 te maken, Lukeman mag leg tien beginnen en weet deze binnen te houden voor een plek bij de laatste vier.

Damon Heta (97.63) 6-5 Jonny Clayton (91.07)
In de begin fase breaken beide, Heta wist het bal te openen met een 120-finish. Na de 1-1 breakt de Australiër opnieuw en ditmaal weet hij de break te verzilveren met een 12-darts 130-finish. Nadat Clayton kansen onbenut laat maakt Heta 4-1 en met zijn tweede 120-finish zelfs 5-1. Met een aantal stabiele legs weet Clayton de comeback te maken en via een 12-darts 81-finish zelfs de vierde leg op rij te pakken voor 5-5. de 34-jarige The Heat mag de elfde leg niet beginnen maar Clayton raakt geen triples meer waardoor Heta na een 5-1 voorsprong alsnog de wedstrijd weet te winnen.

Keegan Brown (91.53) 2-6 Michael van Gerwen (102.58)
Van Gerwen begint met een 11-darter waardoor hij direct een stempel drukt op dit duel. De Nederlander loopt vervolgens uit naar 4-0. The Needle voorkomt een white wash door de vijfde leg te pakken. Van Gerwen komt via een 13-darter op matchpoint waarna de Engelsman nog 5-2 weet te maken. De Brabander begint de achtste leg en weet die in de zoveelste 13-darter uit te gooien voor een plek bij de laatste vier in München.

Luke Humphries (102.46) 6-5 Wesley Plaisier (99.2)
Cool Hand Luke Humphries weet met onder andere een 125-finish in 12-darts 4-2 voor te komen tegen. de verrassing van München Wesley Plaisier. De Engelsman komt ook nog 5-3 voor waarna Plaisier een mooie 121-finish gooit voor 5-4 en in leg tien met een 14-darter te breaken voor 5-5. De Zuid-Hollander mag vervolgens beginnen maar moet de winst laten aan Huphries die een 14-darts 71-finish gooit voor de winst.

Halve finale
Martin Lukeman (92.19) 7-5 Damon Heta (94.85)
Het is Lukeman voor het eerst in zijn carrière gelukt zich te plaatsen voor een finale tijdens de Euro-tour. Lukeman wist in de vijfde leg te breaken nadat de eerste vier legs met de darts meegingen. Heta brak echter meteen terug waarna de Engelsman via een 125-finish in 12-darts opnieuw wist te breaken. Deze keer wist Smash de break wel te verzilveren. De volgende drie legs gaan weer met de darts mee waarna Lukeman de twaalfde leg mag beginnen. De 37-jarige Brit gooit een 112-finish voor de wedstrijd en een plek in de finale.

Michael van Gerwen (90.4) 0-7 Luke Humphries (107.36)
Een ontkende Luke Humphries heeft zonder een leg te verliezen Van Gerwen aan de kant gezet. Van Gerwen kwam scorend vermogen tekort tegen een subliem spelende Cool hand. De Brit begon met een 109-finish en met een 3-0 voorspong gooide Hunphries een 12- en 11-darter om op 5-0 te komen. De sneltrein was niet te stoppen en maakte het in 14- en 17-darts af voor een plek in de finale.

Finale
Martin Lukeman (83.87) 2-8 Luke Humphries (92.07)
Humphries snoept de openingsleg af van Lukeman en weet de break meteen te verzilveren. Lukeman krijgt de derde leg die hij begon cadeau als Humphries de buitenste ring niet weet te vinden. Met een 14-darter in de vierde leg verstevigd de 27-jarige Cool Hand Luke zijn voorsprong. De vijfde leg gaat nog in 18-darts naar Martin Lukeman die daarna geen leg meer weet te winnen. Humphries kan vijf legs op rij pakken zonder zijn A-game nodig te hebben. De 27-jarige wint zijn allereerste Euro-tour titel in München.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws