Jacques Nieuwlaat gekozen als bestuurslid van de PDPA PDC
PDC

Jacques Nieuwlaat gekozen als bestuurslid van de PDPA

Jacques Nieuwlaat gekozen als bestuurslid van de PDPA

Jacques Nieuwlaat is gekozen als 1 van de nieuwe bestuursleden van de PDPA. De PDPA is de spelersorganisatie waar spelers lid van moeten zijn als ze volledig lid van de PDC willen worden. De organisatie behartigt de belangen van spelers en het bestuur van de PDPA bestond tot voor kort uit: Peter Manley (Voorzitter), Alan Warriner-Little (CEO), Andy Scott (bestuurslid), Audrey Bradshaw (PDPA scretaris) en Andrew Devonshire (Media).

In september zijn hier Jacques Nieuwlaat en David Trompet aan toegevoegd als gekozen bestuursleden. Trompet is een oude bekende en was al eerder lid. Daarnaast was Trompet ook secretaris van de Sportbond. Jacques Nieuwlaat is nieuw lid en zal optreden als vertegenwoordiger van het Europese vasteland. Nieuwlaat zal de vaste contactpersoon worden voor het Europese vasteland en koppelt dat weer terug aan het bestuur.

Jacques Nieuwlaat heeft zijn sporen als ervaringsdeskundige ruimschoots verdiend in de afgelopen jaren. Hij werd ooit door Roland Scholten meegenomen als Caller en bleef jaren demo's doen. Zelf speelde hij competitie en een paar jaren geleden kon Jacques zelfs nog wat pondjes meepakken voor de PDC Order of Merit bij de ProTour in Salzburg. Vorig jaar won Nieuwlaat samen met Vincent van der Voort het koppeltoernooi van Open Texel.

Nieuwlaat is bovendien de eerste referee bij de PDC geweest van Nederlandse afkomst. Hij was onder meer caller bij het European Championship. Daarvoor had Nieuwlaar al ruimschoots ervaring opgedaan als referee bij de Masters of Darts, World Cup, Europe Cup en het Dutch Open van 2010. Uiteraard kennen we Nieuwlaat ook nog als de commentator met de meeste kennis en het geniale rekenwerk bij SBS6 en RTL7.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws