Home PDC James Wade krijgt een schorsing van vier toernooien aan zijn broek

James Wade krijgt een schorsing van vier toernooien aan zijn broek

Wade James funnie (2)

James Wade is door de Darts Regulation Authority (DRA) geschorst voor vier toernooien. De Engelsman zal de Sydney Darts Masters, het zesde toernooi van de European Darts Tour en de derde en vierde Players Championship in Barnsley aan zich voorbij moeten laten gaan. Pas op 20 september mag hij zijn pijlen weer ter hand nemen tijdens de zevende European Tour in Sindelfingen.

De Darts Regulation Authority (DRA) is de tuchtcommissie van de PDC. De DRA heeft Wade schuldig bevonden aan punt 4.1 van de DRA reglementen. Wat de man uit Aldershot exact heeft misdaan word niet kenbaar gemaakt. De schorsing heeft in elk geval met zijn gedrag op PDC toernooien te maken.

In punt 4.1 staat beschreven dat een dartspeler de dartssport op wat voor manier dan ook niet in diskrediet mag brengen. The Machine zou dus in strijd zijn geweest met dit artikel. Doorgaans brengt de DRA de resultaten van de hoorzittingen niet naar buiten maar in dit geval betreft het een vooraanstaand speler die voor grote toernooien wordt uitgesloten, dus is het belangrijk om de reden hiervoor te verduidelijken.

De nummer 5 van de wereld was geplaatst voor de Sydney Darts Masters. Door zijn schorsing mag Paul Nicholson, die al op deelnemerslijst van dit toernooi stond, als achtste geplaatste speler instromen op.