PDC WK: James Wade neemt wraak op Spanjaard Alcinas PDC
PDC

PDC WK: James Wade neemt wraak op Spanjaard Alcinas

James Wade stond onlangs nog oog in oog met zijn oponnent van vanavond, Antonio Alcinas. Samen met Phil Taylor was James Wade topfavoriet om het wereldkampioenschap voor landenteams naar zich toe te trekken amar Antonio Alcinas en zijn koppelmaat stak daar namens Spanje een stokje voor. En dus was James Wade deze avond uit op wraak.

In de eerste set zorgde Wade voor een toneelstuk en de nodige psychologische uithalen door een paar opmerkelijke finishes te noteren. In de openingsleg noteerde hij een 96-finish via single 20, dubbel 18 en dubbel 20. In de tweede leg gooide hij wederom een 96-finish maar dit keer via triple 20 en dbbel 18. De derde leg van de wedstrijd ging naar de Spanjaard waarna James Wade in de vierde leg een 92-finish gooide via single 20, dubbel 18 en dubbel 18.

In de tweede set kan de Spanjaard ondanks de sterke scores niet anders dan toekijken. Beide heren gooien een gemiddelde van tegen de 100, maar op de belangrijke momenten weet James Wade toe te slaan die al snel uitliep naar een 2-0 voorsprong in de tweede set. In de derde leg noteerde Alcinas vanaf 238 een belangrijke 180-er waarna hij 58 overliet, maar Wade pakte de leg met een 121-finish via triple 20, single 11 en de bullseye. Daarmee ging ook de tweede set naar de Engelsman met 3-0.

De derde set werd de beslissende set waarbij Wade alweer snel op een 2-0 voorsprong kwam. Alcinas pakte de derde leg nog maar het bleek slechts uitstel van executie. In de vierde leg van de derde set maakte de Wade het af en met een 3-0 overwinning in sets nam hij revanche voor de nederlaag die hij samen met Phil Taylor leedt tegen het Spaanse duo.