Home PDC Jan Dekker: Alsnog plaatsen voor het PDC WK zal nu heel lastig...

Jan Dekker: Alsnog plaatsen voor het PDC WK zal nu heel lastig worden

Jan Dekker liet afgelopen weekend een kans liggen op een ticket voor het PDC WK. De Emmenaar slaagde er niet in om zich te scharen bij de top 4 van Europa en eindigde op een vijfde plek. Hierdoor zag hij een ticket voor het PDC WK aan zijn neus voorbij gaan die er klaar lag voor de nummers 1 tot en met 4.

Aan RTV Drenthe liet hij het volgende weten: “Bij de BDO hoorde ik bij de top acht van de wereld. En dan is het wel heel zuur dat ik me bij de PDC niet bij de beste zestig kan plaatsen. Afgelopen weekend liep ik 750 pond aan prijzengeld mis, waardoor ik de nummer vijf van Europa werd. De top vier plaatst zich rechtstreeks voor het WK. Daar ben ik wel even ziek van geweest. Maar ik heb het eigenlijk al eerder in het seizoen al laten liggen.”

Bij pakken neer zitten is echter geen sprake van. Dekker vervolgt: “Iedere sporter heeft wel eens een dipje in z’n carrière, dat betekent niet dat ik er meteen mee ga stoppen. Ik hoop dat m’n sponsoren achter me blijven staan en dan ga ik er volgend jaar nog meer energie in steken.”

Overigens is de strijd om plaatsing voor het PDC WK nog niet volledig gestreden. Op 20 november heeft hij nog een laatste kans om in december alsnog naar Ally Pally te mogen afreizen.
“Dat is een open inschrijving, daar mag iedereen aan meedoen. Ik denk wel dat er tachtig spelers aanwezig zijn. Dat zal heel lastig worden”, besluit Dekker.

Voor het volledig interview met Jan Dekker klik hier.