Home PDC Jani Haavisto wint 2e SDC ProTour, Kim Jensen gooit 9-darter

Jani Haavisto wint 2e SDC ProTour, Kim Jensen gooit 9-darter

Players_champ_PDC

De 25-jarige Fin Jani Haavisto heeft het tweede SDC ProTour toernooi in Kopenhagen gewonnen. Hij versloeg in de finale Robert Wagner en heeft daarmee €1.200,- gewonnen. Wagner krijgt als runner-up €600,-. Haavisto stond zaterdag ook al in de finale, maar toen werd hij in een allesbelissende laatste leg met 5/6 verslagen door Jarko Komula. Deze keer liep de finale weer uit op een ware strijd, maar nu trok Haavisto wel aan het langste eind. Op weg naar de finale versloeg Haavisto o.a. Per Laursen, Ulf Cedar en Vladimir Andersen.

Robert Wagner schakelde op weg naar de finale de winnaar van zaterdag, Jarko Komula uit en stuurde ook topfavoriet Magnus Caris naar huis. Caris deed alleen vandaag mee omdat hij op zaterdag in Keulen was om zich te kwalificeren voor de 2e European Tour in Berlijn, dat lukte de Zweed voor de 2e keer op rij.

Ook in het Scandinavische gebied weten ze goed hoe ze een perfecte leg kunnen gooien. Bij de laatste 16 gooide Kim F. Jensen een 9-darter tegen Vladimir Andersen. Het was voor Jensen helaas niet genoeg om de wedstrijd te winnen want Andersen haalde de kwartfinale met een nipte 6-5 overwinning. De eerste SDC ProTour werd zaterdag gewonnen door de bekende Fin Jarko Komula. Hij versloeg in de finale zijn 25-jarige landgenoot Jani Haavisto met 6-5 nadat hij eerst met 0-2 en 1-3 achter stond.

Er staan dit jaar 8 jaar SDC ProTours op het programma in het meest Noordelijke gebied van Europa en de speler die op nummer 1 van de SDC Order of Merit eindigt krijgt automatisch een ProTour Card van 2 jaar aangeboden. De nummers 1 en 2 van de SDC Order of Merit plaatsen zich ook meteen voor het Ladbrokes World Darts Championship in Londen.

De SDC is te vergelijken met PDC Europe en valt onder de vlag van de PDC, alleen is het een op zichzelf staande organisatie, speciaal hiervoor opgericht. Meer informatie over de SDC en de regels rond deelname en plaatsing voor het PDC WK, de reguliere ProTour of Q-School en het volledige schema is in dit artikel te vinden. In Noord-Amerika zal in de maanden juli, augustus en september een soortgelijke Tour gaan draaien. 

SDC ProTour 2 (Kopenhagen):

Laatste 16:

Jarkko Komula 1-6 Robert Wagner
Jaakko Kiiski 6-2 Peter Wahlsten
Heikki Hyvonen 6-5 Peter Sajwani
Magnus Caris 6-5 Veijo Viinikka
Jani Haavisto 6-5 Per Laursen
Stig Jorgensen 5-6 Ulf Cedar
Marko Kantele 6-4 Johan Engstrom
Kim F Jensen 5-6 Vladimir Andersen *Kim F. Jensen gooit een 9-darter
Verliezers £125

Kwartfinales:

Robert Wagner 6-4 Jaako Kiiski
Jani Haavisto 6-3 Ulf Cedar
Heikki Hyvonen 4-6 Magnus Caris
Vladimir Andersen 6-2 Marko Kantele
Verliezers £200

Halve finales:

Robert Wagner 6-4 Magnus Caris
Jani Haavisto 6-2 Vladimir Andersen
Verliezers £350

Finale:

Robert Wagner 5-6 Jani Haavisto
Winnaar £1.200
Runner-up £600