Home PDC Toxopeus, Brouwers en Kool pakken laatste tourkaarten op JDC Q-School

Toxopeus, Brouwers en Kool pakken laatste tourkaarten op JDC Q-School

2023-1-29 ASSEN, NETHERLANDS- JANUARI 29: Dartsplayer playing at the TOTO Dutch Open Darts 2023 Saturday on Januari 29 2023 in de Bontewever Netherlands (Photo by Bas van den Berk/Orange Pictures)

In Eindhoven is dit weekend de JDC Q-School voor jeugdspelers onder de 18. Er zijn maar liefst 8 tourkaarten te verdelen. Totaal worden in Café zaal ’t Zwaantje vier JDC Q-school toernooien gehouden, twee op zaterdag en twee op zondag. De vier toernooi winnaars ontvangen rechtstreeks een JDC tourkaart en vervolgens worden er nog eens vier kaarten verdeeld over de hoogst geplaatste spelers op de Q-school ranking. Er waren zeven tourkaarten beschikbaar maar gezien er een speler is teruggetrokken mag de JDC er acht uitgeven in Eindhoven.

Met een JDC tourkaart mogen de jeugdige talenten deelnemen aan de JDC Advanced Tour 2023 die in het Engelse Coventry 11 maart zal starten. In deze tour zullen 32 jeugdspelers deelnemen, deze 32 spelers strijden om een prijzenpot van 10.000 Britse ponden en zijn tevens geplaatst voor de JDC World Darts Finals in Gibraltar later in 2023.

De JDC heeft de Q-school samen met de Nederlandse Darts Bond in Eindhoven georganiseerd. Voor diegene die vandaag nog willen gaan kijken Café-zaal ’t Zwaantje (Hoogstraat 415, 5654 NE Eindhoven) is de gastheer zijn van de allereerste Europese JDC Q-School. Op zaterdag pakten de Belg Rune van Damme en Duitser Moritz Linn de eerste JDC-tourkaarten.

Daan Toxopeus, die eerder dit jaar ook al de finale van de Dutch Open aspiranten haalde, is de derde speler die een JDC-tourkaart bemachtigt. Daan won onder andere van landgenoten Thomas Ruiter, Wassim Dghoughi en Thijs Kool.

Damon Brouwers won het laatste toernooi van de JDC European Q-School. Damon was onder andere landgenoot Thijs Kool en de Sloveen Dominik Kocik de baas.

De Nederlander Thijs Kool, de Schot Robert Sutherland, de Duitser Lukas Arend en de Sloveen Dominik Kocik eindigden in de top vier van de ranking naast de tourwinnaars en mogen zich dus ook op gaan maken voor de JDC Advanced Tour.

Livestream
Live uitslagen JDC European Q-School 3
Live uitslagen JDC European Q-School 4

Derde tour zondag 12 februari
Kwartfinale
Daan ToxopeusWassim Dghoughi 4-0
Jake Jesurun – Dominik Hecht 4-2
Thijs Kool – Elias Rezewicz 4-1
Mackenzie Wilson – Lukas Arend 4-0

Halve finale
Daan Toxopeus – Jake Jesurun 4-2
Thijs Kool – Mackenzie Wilson 4-3

Finale (winnaar wint JDC-tourkaart)
Daan ToxopeusThijs Kool 4-1

Vierde tour zondag 12 februari
Kwartfinale
Robert Sutherland – Leo Kuchmetzki 4-0
Dominik Kocik – Wassim Dghoughi 4-2
Lukas Arend – Mackenzie Wilson 4-1
Damon Brouwers – Noel Albes 4-1

Halve finale
Dominik Kocik – Robert Sutherland 4-2
Damon Brouwers – Lukas Arend 4-3

Finale (winnaar wint JDC-tourkaart)
Damon Brouwers – Dominik Kocik 4-2

Winnaars JDC-tourkaart
Winnaars van een van de vier tours
Rune van Damme
 (winnaar tour 1)
Moritz Linn (winnaar tour 2)
Daan Toxopeus (winnaar tour 3)
Damon Brouwers (winnaar tour 4)
Top 4 van de ranking
Robert Sutherland
Lukas Arend
Thijs Kool
Dominik Kocik