Jelle Klaasen geplaatst voor ET 7, qualifier ET 5 en 7 PDC
PDC

Jelle Klaasen geplaatst voor ET 7, qualifier ET 5 en 7

Twee Engelse hebben zich startbewijzen voor het Interwetten European Darts Open (ET5) in Leverkussen weten te bemachtigen. De Brit Scott Williams raakte in de beslissende leg het eerste de dubbel waardoor Williams de Nederlander Davy Proosten van het podium in Leverkussen hield. Naast de kwalificatie toernooien voor Q-school deelnemers werden in Halle 39 in Hildesheim ook host-nation qualifiers gehouden, de Duitsers Lukas Wenig en Nico Kurz wisten de startbewijzen te bemachtigen voor het vijfde Euro-tour toernooi het European Darts Open. Franz Roetzsch en Daniel Klose grepen naast de startbewijzen omdat de Duitsers de halve finale voor plaatsing verloren.

Na de qualifier voor Euro-tour 5 werd de qualifier voor Euro-tour 7 gehouden. Het Interwetten European Darts Grand Prix (ET7) wordt gehouden van 20 tm 22 mei aanstaande in de Hanns-Martin-Schleyer-Halle te Stuttgart.

Jelle Klaasen en de Zwitser Stefan Bellmont hebben zich weten te plaatsen voor de zevende Euro-tour. Jelle Klaasen was met 5-0 te sterk voor landgenoot Ryan de Vreede. Christian Kist verloor evenals de Vreede de halve finale voor plaatsing van Stefan Bellmont. Jelle Klaasen gooide de wedstrijd voor plaatsing tegen zijn landgenoot 104.38 gemiddeld.

De host-nation qualifiers voor de Interwetten European Darts Grand Prix (ET7) zijn geworden Dragutin Horvat en Lukas Wenig.