Jelle Klaasen "Het voelt niet natuurlijk maar wel goed" PDC
PDC

Jelle Klaasen "Het voelt niet natuurlijk maar wel goed"

Jelle Klaasen "Het voelt niet natuurlijk maar wel goed"

Tijdens de World Matchplay heeft Jelle Klaasen zijn spel licht aangepast door bewust langzamer te gooien. Dit betaalde zich uit in overwinningen op Mervyn King en Gary Anderson waardoor hij zich wist te plaatsen voor de kwartfinale. Hierin moest hij zijn meerdere erkennen in Simon Whitlock maar desondanks kan hij terugkijken op een geslaagd toernooi. In een interview met de PDC liet Jelle weten dat zijn nieuwe spel niet natuurlijk maar wel goed voelde.

"Ik heb geprobeerd om langzamer te spelen en het voelde goed. Ik probeer altijd mijn spel te verbeteren en nu heb ik iets nieuws geprobeerd op het podium. Ik denk ik de komende toernooien ga proberen om iets langzamer te spelen. Het voelt niet natuurlijk, omdat ik niet gewend ben om langzaam te spelen, maar het voelde wel goed. Als ik langzamer speel ben ik iets rustiger en maak ik geen grote fouten zoals het missen van de single 20," aldus Jelle Klaasen.

Aanstaande donderdag komt Klaasen tijdens de European Championship landgenoot Vincent van der Voort tegen in de eerste ronde. Vorig jaar behaalde Jelle de halve finales van de European Championship dat toen plaatsvond in Nederland. Hij hoopt op vergelijkbaar succes in Dinslaken.

"Ik heb vorig jaar goed gespeeld en ik vind het een leuk toernooi. Ik speel weer tegen Vincent wat een snelle wedstrijd zal worden waarbij de beste zal winnen. Het zal een zware wedstrijd worden omdat we altijd samen reizen en goede vrienden zijn. Maar wanneer we op het podium staan zijn we vijanden en willen we elkaar met 6-0 verslaan," aldus de Nederlander.

Dartfreakz doet vanaf donderdagavond 4 dagen lang live verslag vanuit Dinslaken met o.a. livescore, interviews en exclusieve foto's.

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws