Home PDC Jelle ‘The Cobra’ Klaasen: Laat die zeven goede jaren nu maar komen

Jelle ‘The Cobra’ Klaasen: Laat die zeven goede jaren nu maar komen

Jelle Klaasen wil het verleden achter zich laten. Dit val te lezen in dit artikel op de website van Omroep Brabant. De darter uit Breda heeft een nieuwe bijnaam gekozen, een nieuwe worp aangeleerd en gooit met nieuwe pijlen. Deze veranderingen moeten hem tijdens het aanstaande WK in Londen leiden naar nieuw succes.

“Na drie weken vier tot vijf uur per dag trainen, begon de worp een beetje automatisch te gaan”, vertelt Klaasen. “Het voelt steeds beter. In mijn tijd bij de bond BDO haalde ik een gemiddelde van 90 of 91, als ik goed gooide tijdens tv-toernooien. Met deze worp haal ik gemiddelden van 104 of 105 tijdens tv-toernooien.”

“Ik kan net zo goed gooien als Taylor, maar ik hou dat niet zo lang vol als hij”, weet Klaasen. “Ik kan één wedstrijd super gooien. De wedstrijd daarna kan het dan wat minder zijn. Taylor kan zoiets keer op keer. Daar moet je hard voor trainen, om zo constant te worden. Mentaal, qua concentreren, is hij vele malen beter dan de rest.”

Klaasen gaat het wereldkampioenschap in als ‘The Cobra’. Die bijnaam komt in de plaats van “The Matador’. “The Matador vond ik vanaf het begin af aan al niks”, vertelt Klaasen. “Maar die bijnaam kreeg ik nu eenmaal. Ik heb veel mensen gevraagd een nieuwe naam voor me te verzinnen. Bij de PDC kwamen ze vervolgens met ‘The Cobra’. Dat vind ik wel leuk klinken.”

Een succesje kan Klaasen wel weer gebruiken. Zijn laatste grote prestatie dateert van 2010. Toen haalde hij de halve finale van het World Matchplay. “Volgens het gezegde volgen na zeven mindere jaren zeven goede”, weet Klaasen. “Laat die zeven goede jaren nu maar komen.”