Terry Jenkins "Ik verwacht de echte van Barneveld" PDC
PDC

Terry Jenkins "Ik verwacht de echte van Barneveld"

Terry Jenkins "Ik verwacht de echte van Barneveld"

Terry Jenkins verwacht dat hij donderdag tijdens de Premier League in Aberdeen het op moet nemen tegen de echte Raymond van Barneveld. Van Barneveld staat op een teleurstellende laatste plaats, nadat hij vooralsnog slechts twee van zijn elf wedstrijden heeft gewonnen. Jenkins heeft hem nadat hij zijn laatste twee wedstrijden heeft gewonnen gepasseerd. Raymond heeft enkel gewonnen van Wade tijdens de openingsavond en in week 5 door Jenkins met 8-4 te verslaan met een gemiddelde van bijna 107. Beide heren hebben in de afgelopen jaren enkele topwedstrijden gespeeld tegen elkaar in de Premier League en Jenkins verwacht dat er wederom een zware wedstrijd aankomt in Aberdeen.

''Hij kan zich goed motiveren en ik verwacht het deze week, maar ik zal er klaar voor zijn'', zei Jenkins. ''Hij was de echte Barney toen hij tegen me speelde en een 107 gemiddelde bereikte in Manchester. Dat was pech voor mij, maar het was één van de wedstrijden die me motiveerden omdat het een groot verlies was voor me. Ik heb mede door de overwinningen in de laatste twee weken mezelf een kans gegeven om de play-offs te bereiken. De druk ligt bij de anderen om in de top vier te blijven en ik kan alleen maar mijn best doen en mijn pijlen gooien.''

Jenkins openbaarde dat hij zich door drie dagen tuinieren in zijn nieuwe huis heeft voorbereid op de wedstrijd van vorige week, waar hij Ronnie Baxter met een gemiddelde van 98 met 8-4 versloeg. Wat hij noemde als zijn beste optreden van het seizoen. ''Ik heb veel hard werk gedaan buiten het darten en dat werkte in mijn voordeel,'' openbaarde Jenkins. ''Ik had van zondag tot donderdag niet gegooid en ik heb wat fysieke oefeningen gedaan om mijn arm te spannen. Het was mijn beste optreden van het seizoen en ik voelde me erg zelfverzekerd. Ik had die ene overwinning nodig, welke ik de week daarvoor behaalde tegen Adrian Lewis, om me zelfvertrouwen te geven en die overwinning hielp me. Het gaat niet altijd enkel over darten. Het gaat er ook over dat je weet dat je zelfverzekerd genoeg ben om goed spel te spelen.''

De partij tussen Raymond van Barneveld en Terry Jenkins is de derde partij van de avond. De avond zal worden aangevangen door Ronnie Baxter, die verrassend sterk speelt, en James Wade, die na een matige start steeds beter gooit. Daarna is het de beurt aan Mervyn King, die op de tweede plaats staat, en koploper Phil Taylor. De avond zal worden afgesloten door Simon Whitlock, die een sterke periode kent, en Adrian Lewis, die erg onvoorspelbaar is, als het valt dan kan hij het iedereen erg lastig maken, maar het kan ook zijn dat het stukken minder gaat bij Jackpot.

De tussenstand met nog drie ronden te gaan is als volgt. Phil Taylor heeft zich al verzekerd van de eerste plaats met 20 punten, door slechts twee keer gelijk te spelen en nog niet te verliezen. Onder hem staat Mervyn King met 13 punten. Daaronder staan drie darters met 11 punten, namelijk James Wade, Ronnie Baxter en Simon Whitlock. De zesde plaats is voor Adrian Lewis met 9 punten. Terry Jenkins staat zevende met 8 punten. Raymond van Barneveld staat achtste met 5 punten.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws