Home PDC Voorbeschouwing EC dag 1 “Jerry Hendriks opent het toernooi”

Voorbeschouwing EC dag 1 “Jerry Hendriks opent het toernooi”

European_championship_2012_podium

Rond de klok van 20:00 uur zullen vanavond de eerste scores van de European Championship worden geregistreerd op het televisiepodium in Muelheim. Vanavond komt de  eerste Nederlander in actie in de persoon van Jerry Hendriks en hij zal ook meteen het spits afbijten. Jerry heeft de eer om samen met Mensur Suljovic als eerste het podium te betreden in een poging om de tweede ronde te bereiken.

Dartfreakz.nl sprak met de man uit Venlo over zijn blik op deze partij. Hendriks hoopt uiteraard op een positief resultaat maar hij stapt vooral het podium op met de instelling om ervan te gaan genieten.

“Mijn doel is om gewoon te genieten en mijn eigen spel te spelen, daarbij hoop ik natuurlijk te winnen. Ik speel mijn eerste wedstrijd tegen Mensur Suljovic en dat is natuurlijk een zeer goede speler. Ik ga de partij in om te winnen dus met welke cijfers maakt niet uit,”. Aldus Jerry Hendriks.

Verder zullen we vanavond ook spelers als Phil Taylor, Mervyn King en Paul Nicholson in actie zien komen. Het volledige speelschema is hieronder weergegeven. Michael van Gerwen, Co Stompé, Gino Vos, Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort en Kim Huybrechts zullen allen morgen, vrijdag 21 september, in actie komen.

Speelschema donderdag 20 september:
Eerste ronde:
20.05u Jerry Hendriks v Mensur Suljovic
20.35u Mark Webster v Andree Welge
21.05u Justin Pipe v Brendan Dolan
21.35u Andy Hamilton v Paul Nicholson
22.05u Wes Newton v Tomas Seyler
22.35u Phil Taylor v Magnus Caris
23.05u Mervyn King v Kevin Painter
23.35u Ronnie Baxter v Michael Rosenauer

Toernooicenter klik hier
.