Monk sluit Youth Tour 2012 af met dubbele winst, Vaes bereikt semis PDC
PDC

Monk sluit Youth Tour 2012 af met dubbele winst, Vaes bereikt semis

Monk sluit Youth Tour 2012 af met dubbele winst, Vaes bereikt semis

Arron Monk heeft vandaag de 20ste en laatste Jeugd Tour naar zich toegetrokken en sluit de Unicorn Youth Tour van 2012 af met de dubbele winst. Zaterdag wist ook de 19e tour naar zich toe te trekken, zijn nummer één positie op de Youth Tour Order of Merit te behouden en zich te kwalificeren voor de Grand Slam of Darts.

Vandaag werd Matthew Dennant in de finale met een whitewash verslagen. Deze whitewash was niet de enige die de voormalig jeugd wereldkampioen op zijn naam schreef. Ook eerdere tegenstanders Jack Morris, runner-up op de jeugd ranglijst Michael Smith en Joe Davis gunde hij geen enkele leg. Alleen tegen Aden Kirk en de Nederlander Wouter Vaes die hij in de halve finale trof, kwam het tot een beslissende leg. Voor Arron Monk is deze Jeugd Tour overwinning de zesde van het jaar.

Ook vandaag kwamen Nederlandse jeugdspelers Gino Vos, John de Kruijf, Kevin Wensink, Ricky de Vos, Wouter Vaes, en Ryan de Vreede in actie. Wouter Vaes was vandaag in topvorm. Hij bereikte de halve finale na de derde ronde en kwartfinale met 4-0 te hebben gewonnen. In de halve finale stuitte hij op de taaie Arron Monk. Vaes kon zich echter goed staande houden en verloor maar nipt van de latere winnaar. De Vreede en Wensink moesten vandaag in de eerste ronde aanvangen. Beide jongeren gingen er met 1-4 onderuit. Voor de Kruijf en de Vos was het in de eerste ronde voorbij. Gino Vos kwam,net als op de zaterdag, tot de derde ronde. Mike Nissen die zaterdag wel in actie kwam, was vandaag niet aanwezig.

Alle partijen werden gespeeld over best of 7 legs. Vandaag stond er een voorronde op het programma.

Updates Nederlanders

Update: Ryan de Reede en Kevin Wensink moesten vandaag in de voorronde starten. Beide jeugdspelers verliezen hun partij met 4-1. John de Kruijf en Ricky de Vos verliezen in de eerste ronde van Matthew Dennant en Darren Whittingham. Gino Vos en Wouter Vaes winnen allebei met 4-2 van Andrew Clark en Dean Reed.
Update: Vos en Vaes winnen ook hun tweede ronde partij van Daniel Goldsmith en John Saegrave
Update: Gino Vos strandt, net als op de zaterdag, in de derde ronde. Shaun Griffiths is met 4-1 te sterk voor de Nederlander.
Update: Wouter Vaes wint in de derde ronde met een whitewash van Jack Hill.
Update: Ook in de kwartfinale wint Vaes met een whitewash. In deze ronde moet Brandonn Monk het ontgelden. In de halve finale wacht hem de taaie Arron Monk.
Update: Helaas heeft Wouter Vaes niet van Arron Monk kunnen winnen. Hij hield zich wel goed staande en verliest maar nipt van de nummer één op de Youth Tour Order of Merit.

Uitslagen Nederlanders voorronde
Curtis Bagley 4-1 Ryan de Vreede
Aden Kirk 4-1 Kevin Wensink

Borduitslagen Nederlanders (eerste ronde)
(Vanaf de laatste 16 alle uitslagen, voor alle overige uitslagen, klik hier)
Bord 2
Matthew Dennant 4-2 John de Kruijf
Ryan Sullivan v Aubrey/Maher
Bord 7
Daniel Goldsmith 4-1 Adam Hart
Gino Vos 4-2 Andrew Clark
Bord 14
Wouter Vaes 4-2 Dean Read
Kirsty Haw v Seagrave/Day
Bord 15
Darren Whittingham 4-1 Ricky de Vos
Martin Heneghan v Brandonn Monk

Uitslagen Nederlanders tweede ronde
Gino Vos 4-0 Daniel Goldsmith
Wouter Vaes 4-3 John Seagrave

Uitslagen Nederlanders derde ronde
Shaun Griffiths 4-1 Gino Vos
Wouter Vaes 4-0 Jack Hill

Kwartfinales
Matthew Dennant 4-2 Lewis Venes
Shaun Griffiths 4-0 Curtis Bagley
Arron Monk 4-0 Joe Davis
Wouter Vaes 4-0 Brandonn Monk

Halve finales
Matthew Dennant 4-2 Shaun Griffiths
Arron Monk 4-3 Wouter Vaes

Finale
Arron Monk 4-0 Matthew Dennant

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws