Jurjen van der Velde de sterkste op EUR Development Tour 1 PDC
PDC

Jurjen van der Velde de sterkste op EUR Development Tour 1

Jurjen van der Velde de sterkste op EUR Development Tour 1

Vrijdag werden de eerste twee European Development Tours van het jaar gespeeld. Er was meteen oranje succes. Jurjen van der Velde is de winnaar geworden van de eerste Tour. De Nederlander was in de finale met 5-2 te sterk voor .

Van der Velde bereikte de finale na winst op onder meer landgenoot Mark Tabak bij de laatste vier. Ook Gian van Veen kwam tot de halve finale waar hij verloor van de latere runner-up. Maikel Verberk, Mike vana Duivenbode en Damian Mol verloren in de kwartfinale. Onder meer Joey de Jong en Niels Zonneveld strandden bij de laatste 16.

Op de Development Tour twee ging de winst naar Rusty-Jake Rodriguez, de jongste van de darts gebroeders Rodriguez. De Nederlander Jeroen Mioch moest zijn meerdere erkennen in Rodriguez die met 5-3 won. Op dit toernooi waren Maikel Verberk en Jeroen Mioch de beste Nederlanders met een plek in de semi. Youri Brouwer en Joost Geurts bereikten de kwartfinale. De Belg Viani van den Bergh, Mike van Duivenbode en Damian Mol wisten de laatste 16 te bereiken.

Hier zijn alle uitslagen te zien van de vrijdag gespeelde Development Tours.

De Development Tour staat open voor spelers van 16 tot en met 23 jaar (op 4 januari 2021). Er worden twaalf toernooien gespeeld in het jaar. De partijen worden gespeeld over best of 9 legs cq first to 5 legs. De Development Tour is verdeeld in de UK Tour en de European Tour, met elk een eigen ranglijst. De winnaars van deze ranglijsten ontvangen een tourkaart voor het seizoen 2022/2023 en een plek op het PDC WK 2022. Spelers buiten Europa mogen zelf kiezen aan welke Tour zij deelnemen. Spelers die bij de deadline van de inschrijving in de top 32 van de wereldranglijst staan, zijn uitgesloten van deelname aan de Development Tour.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws