Home Jeugd Kevin Doets runner-up tijdens PDC Development Tour 20

Kevin Doets runner-up tijdens PDC Development Tour 20

Foto Credit PDC I Nathan Rafferty

Op zondag traditioneel één toernooi als afsluiter van het Winmau Development Tour weekend. In het Duitse Hildesheim wist Nathan Rafferty zijn derde Winmau Development Tour-titel van 2022 te pakken. Rafferty claimde de hoofdprijs van £ 2.000 met een overtuigend 5-2 winst op Kevin Doets, voor Nathan Rafferty alweer zijn zevende Development Tour-titel in zijn prille carrière. Doets verloor zaterdag ook al de finale van de 19de tour.

Jitse van der Wal en Owen Roelofs verloren bij de laatste 16, Van der Wal verloor van Geert Nentjes en Roelofs verloor van Jurjen van der Velde. De Groninger verloor vervolgens in de kwartfinale van Lewy Williams. Geert Nentjes verloor in de halve finale de beslissende leg van Nathan Rafferty voor een plek in de finale en Doets wist dus wel de finale te halen door Lewy Williams te verslaan. 

De laatste vier Winmau Development Tour-evenementen vinden plaats van 7-8 oktober in Wigan, waarbij de winnaar van de Development Tour Order of Merit een PDC Tour Card voor 2023-24 zal winnen. De hoogst gerankte speler na 24 evenementen zal zich ook kwalificeren voor de Cazoo Grand Slam of Darts en het Cazoo World Darts Championship 2022/23.

Geert Nentjes bezet de vierde plek momenteel op de order of merit gevolgd door Kevin Doets op plek zes en Jurjen van der Velde op acht. De ranglijst wordt aangevoerd door Josh Rock met Nathan Rafferty op plek twee.

Kwartfinale
Geert Nentjes 5-4 Ciaran Teehan
Nathan Rafferty 5-3 Lewis Gurney
Kevin Doets 5-2 Ole Holtkamp
Lewy Williams 5-3 Jurjen van der Velde

Halve finale
Nathan Rafferty 5-4 Geert Nentjes
Kevin Doets 5-3 Lewy Williams

Finale
Nathan Rafferty 5-2 Kevin Doets