Home PDC Kim ‘The Hurricane’ Huybrechts helemaal klaar voor 3e titel op rij

Kim ‘The Hurricane’ Huybrechts helemaal klaar voor 3e titel op rij

Kim Huybrechts verkeert na zijn recente Pro Tour en European titel in de ‘winning mood’ en hoopt er op komende Masters ook met de hoofdprijs vandoor te kunnen gaan. De kersverse Dutch Darts Master heeft de smaak te pakken.

‘Het zijn geweldige weken voor mij geweest, geeft de dolblije Belg aan.  Vóór Killarney had ik maar in PDC titel op mijn naam en binnen twee weken kan ik er drie hebben. Ik geniet en ben momenteel goed in vorm. Ik heb er hard aan gewerkt en ik laat goed spel zien. Ik ben tevreden met mijn spel van de afgelopen weken. Ik ben goed bezig en hoop ‘schade aan te richten’ in Schotland. Ik ga met heel veel zelfvertrouwen het toernooi in en ik zal mijn best doen’.

Huybrechts speelt in de eerste ronde van The Masters tegen tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis. Het onderling resultaat tussen het duo is 5-2 in het voordeel van The Hurricane. Ik kijk uit naar onze partij, vervolgt Huybrechts. Als je op het grote podium tegen Adrian speelt, kan er van alles gebeuren. Maar ik heb een goed gevoel. Adrian is van wereldklasse, een voormalig wereldkampioen en hij zal eens weer wereldkampioen worden. Maar ik kan ook goed spelen, het hangt er van af wie beter speelt op die dag. Het zal een goed tempo zijn. We zijn allebei snelle spelers. Ik ben niet zo snel als Adrian, maar het zal een mooie partij zijn voor de fans.

‘Om aan een toernooi deel te nemen met alleen de top 16 van de wereld, is iets geweldigs voor mij. Het laat ook zien hoe goed ik het doe. Het is een groot toernooi, live op tv en om er deel van uit te maken betekent heel veel voor me. Ik speel twee jaar bij de PDC en ben heel blij dat ik nu al tot de top 16 behoor. Het laat zien dat ik op de goede weg ben. De top 16 was één van mijn doelen voor dit jaar. Ik heb in dit jaar ook één van mijn andere doelen bereikt, namelijk het winnen van een Pro Tour. Mijn volgend doel is een major tv titel winnen. Ik hoop dat mijn wens in het komend weekend uitkomt!’

Als Kim daadwerkelijk hierin slaagt, evenaart hij Michael van Gerwen die in 2013 drie titels op rij wist te pakken.