Jarkko Komula en Jani Haavisto plaatsen zich voor het PDC WK 2013 PDC
PDC

Jarkko Komula en Jani Haavisto plaatsen zich voor het PDC WK 2013

Jarkko Komula en Jani Haavisto plaatsen zich voor het PDC WK 2013

Na acht SDC Pro Tours in 2012, is de definitieve Scandinavische Order of Merit bekend. Jarkko Komula en Jani Haavisto bezetten de eerste en de tweede plek op deze Order of Merit, wat betekent dat deze twee Finse spelers zich hebben gekwalificeerd voor het Ladbrokes wereldkampioenschap 2013. De winnaar en runner-up van de SDC Order of Merit plaatsen zich namelijk rechtstreeks voor het Ladbrokes wereldkampioenschap. Als extraatje ontvangt Jarkko Komula ook nog een Pro Tour card voor twee jaar, waardoor hij de Qualifying School 2013 mag overslaan en gedurende twee jaar verzekerd is van deelname aan de Pro Tours.

Voor de spelers die op de 2e tot en met de 5e plek zijn geëindigd op de SDC Order of Merit, ligt er ook een prijs klaar. Jani Haavisto, Robert Wagner, Magnus Caris en Veijo Viinikka mogen gratis deelnemen aan de Qualifying School in januari 2013, waar ze alsnog een ticket kunnen verdienen voor de Pro Tour.

Beide gekwalificeerde spelers voor het Ladbrokes wereldkampioenschap 2013 wonnen twee keer een SDC Pro Tour. Jarkko Komula trok zowel de eerste als de vierde tour naar zich toe. Ook Jani Haavisto wist de SDC Pro Tour twee keer te winnen, namelijk de tweede en de vijfde tour. Robert Wagner en Magnus Caris waren de sterkste op respectievelijk de derde en de zesde tour. Veijo Viinikka maakte na het laatste weekend een goede sprong op de SDC Order of Merit door de zevende tour naar zich toe te trekken en op de achtste tour de halve finale te bereiken. Met de verdiende ponden verzekerde hij zich van gratis deelname aan de Qualifying School 2013.

Het verdiende prijzengeld van de nummers 1 tot en met 5 op de SDC Order of Merit:

1 Komula, Jarkko FIN 4050
2 Haavisto, Jani FIN 3650
3 Wagner, Robert NOR 3075
4 Caris, Magnus ZWE 2925
5 Viinikka, Veijo FIN 2400

Voor de volledige SDC Order of Merit, klik hier en die zal ook op de website van de SDC verschijnen.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws