Kwalificatie Player Championships en PDC Youth Tour geopend PDC
PDC

Kwalificatie Player Championships en PDC Youth Tour geopend

Kwalificatie Player Championships en PDC Youth Tour geopend

Op zaterdag 24 en zondag 25 september doet de PDC ons kikkerlandje weer aan met twee Player Championships in Nuland. De inschrijving bedraagt zoals gewoonlijk € 125,- per toernooi. Maar ook dit jaar staat voor spelers de mogelijkheid open om op vrijdag kwalificatie af te dwingen. Bij het kwalificatietoernooi op vrijdag 23 september zijn er 8 wildcards te vergeven. Deelname aan het kwalificatietoernooi kost maar € 25,-. Je kunt voor dit bedrag een wildcard ter waarde van € 250,- winnen voor de 19e en 20e Player Championships van het jaar.

Dit zal het laatste toernooi in Nederland zijn waar ook niet UK spelers zonder ProTour Card tegen betaling van registratiegeld mee kunnen doen voor een plaats in de top 4 van de European Order of Merit. Diezelfde top 4 van de Europese Order zal zich aan het eind van het seizoen voor het World Darts Championship in het befaamd Alexandra Palace in Londen plaatsen. Na de Players Championships in Nuland is kwalificatie via de top 4 van de European Order of Merit alleen nog mogelijk via de Players Championships in Gladbeck (Duitsland, oktober) en Benidorm (Spanje, oktober). Op dit moment staan Mensur Suljovic, John Michael, Per Laursen en Andree Welge op koers voor plaatsing via de top 4. Antonio Alcinas, Kim Huybrechts, Michael van Gerwen, Magnus Caris en Roland Scholten staan op koers voor plaatsing via de Players Championships top 16. Hier kan nog veel aan veranderen en dat kan alleen als je zelf inschrijft voor Nuland.

Inschrijven voor het kwalificatietoernooi is mogelijk tot 12 september 12.00 uur en kan via de gebruikelijke weg op www.pdc-europe.net of via www.sterkdarts.nl

Naast het reguliere kwalificatietoernooi van PDC Europe zal er op zaterdag 10 september ook een wildcard te verdienen zijn via een kwalificatietoernooi bij Café Bachus. In dit artikel vind staat meer informatie hierover.

PDC Youth Tour

Op zaterdagavond 24 september vind er een PDC Youth Tour plaats. Via dit toernooi zijn ponden te verdienen om zo kwalificatie voor het officieuze PDC Unicorn World Youth Championship af te dwingen, waar de beste 64 jeugddarters van de wereld elkaar ontmoeten. Het inschrijfgeld voor de deelname in Nuland bedraagd € 25- en is mogelijk als je geboren bent na 4 januari 1989. Inschrijven kan via de gebruikelijke weg op www.pdc-europe.net of via www.sterkdarts.nl

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws