PDC WK dag 2: Thornton, Anderson, Hamilton en Nicholson gaan door PDC
PDC

PDC WK dag 2: Thornton, Anderson, Hamilton en Nicholson gaan door

Dag twee van het Ladbrokes worldchampionship zit er op. Spanjaard Julio Barbero verraste Andree Welge met 4-1 en wist ook goed bij te blijven bij Andy Hamilton. The Hammer wist wel met 3-1 te winnen. Max Hopp de 17-jarige Duitser kon Thornton niet aan de kant zetten. Gary Anderson liet met vlagen zijn vorm zien en versloeg Dudbridge die na twee operaties op de weg terug is. Paul Nicholson zag er gretig uit en versloeg KO Kellet met 3-0.

Updates:
Julio Barbero (84.03) v Andree Welge (79.65) 4-1 (legs)
De Ally Pally debutant Barbero weet Welge direct te breaken. In de tweede leg krijgt de Duitser voldoende kansen maar weet die niet te benutten waardoor de Spanjaard uitloopt naar 2-0. De 41-jarige Welge maakt via een 91 finish 2-1. Dit het vierde PDC WK voor de Duister die ook de vierde leg naar de Spanjaard ziet gaan. Welge mist een 54 finish waar de Spanjaard via dubbel vijf van profiteert. In de voorlaatste wedstrijd zal de debutant Julio Barbero het opnemen tegen the Hammer.

Robert Thornton (86.86) v Max Hopp (86.86) 3-1 (1-3; 3-2; 3-0; 3-1)
In de eerste set weet de jonge Max Hopp Thornton in leg drie te breaken met een 64 finish. 117 mist Hopp voor de set maar in de herkansing weet hij de set wel naar zich toe te trekken. De 46-jarige Schot kruipt door het oog van de naald als hij met 3-2 de tweede set naar zich toe weet te trekken. De 17-jarige Duitser wist vorig jaar als debutant met 4-1 de voorronde van Charl Pietersen te winnen en met 3-2 de eerste ronde van Denis Ovens te verliezen. Maximiser begon goed maar ziet langzaam de wedstrijd uit zijn vingers glippen als de derde set met 3-0 naar the Thorn gaat. In set vier weet de jonge Duister nog 1-1 te maken maar moet toekijken hoe de Schot via tops met 3-1 de wedstrijd naar zich toe trekt.

Gary Anderson (97.83) v Mark Dudbridge (90.4) 3-0 (3-2; 3-2; 3-0)
De oud Winmau World Masters kampioen Dudbridge is op de weg terug. Flash is vorig jaar geopereerd aan zijn schouder en elleboog, momenteel staat Flash 61e op de order of merit. Set één gaat met 3-1 naar Anderson. De tweede set komt Anderson ook weer 1-0 voor waarna Dudbridge 1-2 voor weet te komen maar toch de set met 3-2 naar The Flying Scotsman ziet gaan. Flash uit het Engelse Bristol heeft nog onvoldoende vorm om een vuist te maken tegen Anderson. De 42-jarige Schot pakt de derde set met 3-0 en wist slechts één 100 finish te noteren maar zet wel Dudbrige met 3-0 aan de kant.

Andy Hamilton (92.03 ) v Julio Barbero (93.52) 3-1 (3-1; 3-2; 2-3;3-0)
De 46-jarige hammer uit Stoke-on-Trent heeft gedurende de wedstrijd tegen de qualifier Barbero een tijd lang een wesp op zijn schouder. Zelfs deze wesp kan niet voorkomen dat de Engelsman 2-0 in sets voor komt. Het is een wedstrijd die gekenmerkt word door de vele breaks, Hamilton komt via 3-1 en 3-2 op de 2-0 voorsprong. De in het Spaanse Cuenca woonachtige Barbero komt in set drie 1-0 voor, het is de set van de Spanjaard. Hamilton staat niet op zijn top te spelen, met een gemiddelde van tegen de 94 kan de Spanjaard goed bij blijven. In tegenstalling tot de vorige twee sets gaat deze set volledig met de darts mee, met de scoreborden op 2-2 mag Barbero beginnen. Met een 140- en een 125-score weet de Spanjaard de set met 2-3 naar zich toe te trekken. Hamilton begint aan de vierde set van deze eerste ronde partij. De Engelsman behoud de openingsleg en weet een break te forceren door een 112 finish te gooien. Na 12 darts staat Hamilton op 86 die hij ook uitgooit voor een plekje in de volgende ronde.

Paul Nicholson (96.82 ) v Stuart Kellett (95.09) 3-0 (3-1; 3-0; 3-2)
De eerste set gaat naar Paul Nicholson die met een 97 finish en 107.56 gemiddeld lekker uit de startblokken is gegaan. De 32-jarige KO uit Denton, Manchester kan in de tweede set geen leg pakken. Paul Nicholson komt 2-0 voor door de tweede set met 3-0 op zijn naam te schrijven. Kellet opent de derde set met een 180 en een 84 finish om een break te forceren en weer eens een leg te pakken. De 34-jarige Australiër voorkomt dat Kellet verder uitloopt door een re-break te gooien. Kellet mist een 91 finish voor de break, Nicholson pakt meteen uit door een belangrijke 88 finish te noteren voor 2-1. 101 word op een haartje gemist door the Asset waarna KO de buitenste ring wel weet te vinden om 2-2 te maken. Dubbel acht brengt de overwinning voor Nicolson en een plekje in de tweede ronde.

Alle uitslagen zijn terug te vinden in het dartfreakz toernooicenter, klik hier.