Home PDC Lewis: “Ik wil acht tot tien keer wereldkampioen worden”

Lewis: “Ik wil acht tot tien keer wereldkampioen worden”

Adrian_Lewis_2-voudig_wereldkampioen

Adrian Lewis kroonde zich maandag voor de tweede keer in zijn carrière tot de beste van de wereld. Daarmee is de Engelsman nu één van de slechts tien meervoudig wereldkampioenen in de sport, maar hij wil meer. Veel meer. “Ik heb mezelf ten doel gesteld het WK acht tot tien keer te winnen”, zegt The Jackpot op de PDC-website. “Als dat lukt, kan ik als een tevreden man mijn pijlen aan de wilgen hangen.”

“Ik ben pas 26 jaar dus ik heb nog alle tijd”, toont Lewis zich vol vertrouwen. “Er is geen reden waarom ik het niet zou kunnen. Deze titelprolongatie laat zien dat ik op dit moment de beste speler ben.”

Lewis kreeg zijn tweede wereldtitel bepaald niet cadeau. Al in de eerste ronde, tegen Nigel Heydon, balanceerde de speler uit Stoke-on-Trent op de rand van uitschakeling. “Ik ben heel diep moeten gaan om die wedstrijd te winnen”, weet hij nog. “Toen ik twee sets achterstond, werd ik ook nog eens gestoken door een wesp. ‘Dit wordt niet mijn jaar’, vreesde ik op dat moment. Ik was dan ook opgelucht dat ik de partij alsnog won.”

Vervolgens zette Lewis Robert Thornton en Wayne Jones opzij. “Maar ook tegen hen had ik het moeilijk. Daarna bracht Terry Jenkins me in de kwartfinale opnieuw aan het bibberen door van 3-0 in sets terug te komen tot 3-3. Vervolgens kwam ik tegen James Wade terug van een 5-1 achterstand. Dat was een prachtige prestatie, maar kostte me wel veel kracht. Daardoor was ik een beetje uitgeput in de finale. Toch heb ik de overwinning kunnen grijpen. Prachtig!”