Wesley Harms wint de BDO International Open 2011 (update) PDC
PDC

Wesley Harms wint de BDO International Open 2011 (update)

Wesley Harms wint de BDO International Open 2011 (update)

Wesley Harms heeft een uitstekende prestatie geleverd door de BDO International Open op zijn naam te schrijven. Hij wist in de finale Stephen Bunting met 4-2 te verslaan waarmee hij de titel wist veilig te stellen. Een zeer mooie prestatie van de man uit Noord-Holland die hiermee zijn eerste internationale titel pakt. In aanloop naar de finale wist Wesley Harms een mooie reeks namen te verslaan. Zo was hij in de halve finale Gary Thompson met 3-2 de baas. Na een 2-0 voorsprong kwam Thompson terug tot 2-2 waarna onze landgenoot de laatste set winnend wist af te sluiten. Eerder was Wesley in de kwartfinale al met 2-1 te sterk voor Dean Winstanley.

Ook Benito wist goede zaken te doen door de halve finale te halen. Hij moest hierin zijn meerdere erkennen in Stephen Bunting die hem met 3-1 in sets de baas was. In de kwartfinale wist de 18-jarige Nederlander het bijna voor elkaar te boksen om een 9-darter te gooien. Hij opende de leg met 180, gevolgd door nog een 180 waarna ook de zevende triple 20 werd gevonden. Helaas ging het mis op de triple 19 maar hij pakte de leg alsnog in 10 pijlen waarna hij de wedstrijd besloot met een 11-darter.

Anastasia Dobromyslova heeft het damestoernooi op haar naam geschreven. Ze was in de finale met 3-2 te sterk voor Deta Hedman waarbij de Russische een gemiddelde noteerde van 30,75 per pijl. Dobromyslova versloeg in de halve finale Julie Gore met 3-2. Bij een 2-2 tussenstand stond Julie Gore op 32 waarbij Anastasia een 140-finish gooide voor de partij. Eerder won ze met 3-1 van Trina Gulliver in de kwartfinale. Rhys Griffin heeft het jeugdtoernooi gewonnen door in de finale met 3-2 Nick Kenny te verslaan.

Namens Nederland wist Gino Vos het tot de laatste 16 te schoppen waarin hij met 3-0 onderuit ging tegen de latere winnaar van het toernooi en landgenoot, Wesley Harms. Ron Meulenkamp reikte tot de vierde ronde en Joey ten Berge en Jerry Hendriks gingen beide onderuit in de derde ronde. In de tweede ronde verloor Jan Dekker na een vrijloting en in de eerste partij ging het eveneens mis voor Santino Broer en Fabian Roosenbrand.

Op vrijdag en zaterdag werden er al enkele koppeltoernooien gespeeld waaraan ook enkele Nederlanders deelnamen. In het blind koppeltoernooi wist Santino Broer de kwartfinale te halen en Benito van de Pas kwam tot de laatste 16. Wesley Harms kwam helaas niet verder dan de laatste 64. In het mix tripletoernooi kwamen zowel Santino Broer, Benito van de Pas als Wesley Harms tot de laatste 16.

Kwartfinales heren:
Gary Thompson - Martin Adams 2-0
Wesley Harms - Dean Winstanley 2-1
Verne Sheppard - Stephen Bunting 1-2
Benito van de Pas - Peter Mitchell 2-0

Halve finale heren:
Gary Thompson - Wesley Harms 2-3
Stephen Bunting - Benito van de Pas 3-1

Finale heren:
Wesley Harms - Stephen Bunting 4-2

Finale dames:
Anastasia Dobromyslova - Deta Hedman 3-2

Finale jeugd:
Rhys Griffin - Nick Kenny 3-2

Update:
Inmiddels zijn de sheets volledig bijgewerkt: Sheet heren - Sheet dames - Sheet jeugd
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws