Home PDC Van Gerwen grijpt net naast ITV Wildcard voor de Grand Slam of...

Van Gerwen grijpt net naast ITV Wildcard voor de Grand Slam of Darts

Grand_Slam_of_Darts_Daily_Mirror

Deze regenachtige grijze avond staat in het teken van de kwalificaties voor de 4 wildcards voor Grand Slam of Darts. Het grote toernooi tussen BDO eb PDC spelers dat van 13 tot en met 21 november plaats zal vinden. Hiervoor hebben Raymond van Barneveld, als halve finalist van de Grand Slam of Darts 2009, Co Stompé, als winnaar van de Gernman Championship 2008, en Vincent van der Voort, via zijn 1e plaats op de Europese Order of Merit, zich al geplaatst, maar er zijn vandaag nog meer oranje hangijzers in het vuur. Er zullen vanavond in totaal maar liefst 269 deelnemers gaan strijden om 4 deelnamebewijzen voor dit prestigieuze toernooi. Enkele opvallende namen zijn voormalig wereldkampioen John PartDennis PriestleyRichie Burnett, Andy Fordham, en Anastasia Dobromyslova. Opvallend genoeg hebben ook erg veel BDO spelers zich ingeschreven voor het toernooi in Barnsley, waarvan John Walton uiteraard de bekendste is. Tevens komen we een aantal spelers tegen die op morgen ook zullen deelnemen aan het WK onder 21. Dat zijn Arron Monk en Joe Cullen naast een aantal spelers die zich via de Rileys Qualifiers hebben gekwalificeerd voor het jeugdwk.

De Nederlanders die vandaag nog kans maken op de wildcard zijn onder andere: Jelle Klaasen, Michael van Gerwen, Chris Iedema, Mareno Michels en Roland Scholten. Onder de heren is er maar 1 die morgen nog in de herkansing mag als de laatste 2 tickets verdeeld worden bij het PDC WK onder 21, en dat is natuurlijk Michael van Gerwen. De avond begon dramatisch als er maar 2 van de 3 Nederlanders door kunnen naar de 2e ronde. Klaasen verloor met 4-3 van Harry Miles, Michels ging er met 4-3 af tegen Ash Khayat en Scholten ging er in de 1e ronde met 4-1 uit tegen Shaun Griffiths.

Van Gerwen en Iedema deden het prima en kwamen tot de 4e ronden. Daar moest Iedema zijn meerdere erkennen in de winnaar in Nuland: Steve Farmer. Van Gerwen dringt door tot de 5e ronde en kan het ticket al bijna ruiken, maar Wes Newton verspert hem de weg naar de laatste 8 en wint met 4-3. Ook John Walton doet het verassend goed, maar bij de beslissende wedstrijd moet hij alsnog met 4-3 net toegeven aan Wes Newton die hiermee 1 van de 4 wildcards in de wacht sleept. De overige wildcards zijn een prooi voor Justin Pipe, John Henderson en Mark Hylton.

Laatste 16:

Mark Walsh 4-0 Mark Sweetland
Justin Pipe 4-2 Darren Johnson
John Walton 4-1 David Atkins
Wes Newton 4-3 Michael van Gerwen
John Henderson 4-3 Steve Farmer 
Denis Ovens 4-1 Steve Grubb 
Dennis Priestley 4-1 Mark Dudbridge
Mark Hylton 4-0 John MaGowan

Laatste 8 (beslissende wedstrijd voor wildcard):

Justin Pipe 4-2 Mark Walsh
Wes Newton 4-2 John Walton 
John Henderson 4-2 Denis Ovens
Mark Hylton 4-2 Dennis Priestley