Home PDC 4 Nederlanders en 1 Belg pakken de tickets voor de European Tour

4 Nederlanders en 1 Belg pakken de tickets voor de European Tour

2012pdceuq2

Er zijn 4 Europese startbewijzen voor de 2e European Tour in Berlijn naar Nederlandse spelers gegaan. Jerry Hendriks sleepte een ticket in de wacht met een 6-5 overwinning op Toon Greebe en Michael van Gerwen won met 6-4 van Gino Vos en pakte dus ook een startbewijs. Leon de Geus verbaasde vriend en vijand met een 6-3 overwinning op Roland Scholten en gaat ook naar Berlijn. Mareno Michels werd de 4e Nederlander en hij kon met een 6-4 overwinning net voorkomen dat de Belg Ronny Huybrechts bij zijn Europese debuut al meteen een ticket zou pakken. Zijn bekendere broer Kim pakte ook deze keer een startbewijs en won in de laatste fase met 6-2 van Toni Restovic. 

De tweede Europese qualifier voor de tweede European qualifier van het jaar van 22-24 juni in Berlijn was al snel in volle gang en ook nu waren er aardig wat Nederlanders aanwezig. Tijdens de 1e Europese qualifier gingen 5 van de 8 startbewijzen naar Nederlandse spelers. 

Al in de eerste ronde stond er 1 Nederlands onderonsje op het programma en die ging tussen Roland Scholten en Jelle Klaasen. Scholten won die wedstrijd met 6-3 en staat bij de laatste 16. Kim Huybrechts had deze keer zijn broer Ronny overgehaald om ook eens gooi te doen naar een startbewijs. Dat leverde meteen succes op. Ronny Hubrechts won met 6-4 van Sladan Nedic en ging door naar de laatste 16. Daar wist Mareno Michels een Belgische dubbelslag nog net te voorkomen.

Updates Nederlanders/Belgen European Qualifier 2:


Update 13.33 uur: Alle uitslagen van de 1e ronde zijn inmiddels binnen en dat leverde een opvallend plaatje op. Jerry Hendriks, Toon Greebe, Kim Huybrechts, Gino Vos, Michael van Gerwen, Roland Scholten, Leon de Geus, Ronny Huybrechts en Mareni Michels zitten allemaal bij de laatste 16. Opvallend was de tegenstand van Roger Palmen tegen de taaie Zweed Magnus Caris, maar de Zweed won alsnog met 6-3. Leon de Geus won opvallend genoeg van Kurt van de Rijck. Nu is dat niet vreemd voor de mensen die het landelijk circuit een beetje volgen, maar voor de PDC liefhebber zal dit toch een verassing zijn. Opvallend was ook dat Mareno Michels maar nipt met 6-5 van Ante Vranjeka wist te winnen.

Update 13.58 uur: Na Jelle Klaasen haalt nog een favoriet de 2e European Tour in Berlijn niet. Roland Scholten verloor met 3-6 van Leon de Geus en zag het startbewijs aan zijn neus voorbij gaan. De Geus heeft het startbewijs binnen en daarmee staat de 1e Nederlander vast.  

Uitslagen European Qualifier 2:

Laatste 32:

Jerry Hendriks 6-2 Boris Krcmar
Lars Ries 1-6 Toon Greebe
Zoltan Birczak 0-6 Mensur Suljovic
Martino Tagliapietra 6-3 Eduardo Sales Lopez
Rico Dera 2-6 Tonci Restovic
Carlos Rodriguez 1-6 Kim Huybrechts
Tobias Höntsch 5-6 Stefano Gaspari
Antunovic Zdravko 6-3 Michael Jasques
Christian Gödl 6-2 Antonio Alcinas
Magnus Caris 6-3 Roger Palmen
Nandor Bezzeg 2-6 Gino Vos
Michael van Gerwen 6-1 Danilo Vigato
Jelle Klaasen 3-6 Roland Scholten
Leon de Geus 6-4 Kurt van de Rijk
Ronny Huybrechts 6-4 Sladan Nedic
Mareno Michels 6-5 Ante Vranjeka

Laatste 16:

Jerry Hendriks 6-5 Toon Greebe
Mensur Suljovic 6-1 Martino Tagliapietra 
Tonci Restovic 2-6 Kim Huybrechts
Stefano Gaspari 2-6 Antunovic Zdravko 
Christian Gödl 3-6 Magnus Caris 
Gino Vos 4-6 Michael van Gerwen 
Roland Scholten 3-6 Leon de Geus 
Ronny Huybrechts 4-6 Mareno Michels